Φεστιβάλ Καννών: Όταν έκλαψε ο Ματ Ντέιμον - Βίντεο

Φεστιβάλ Καννών: Όταν έκλαψε ο Ματ Ντέιμον - Βίντεο

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ στις Κάννες, στην πρεμιέρα της ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί ο διάσημος ηθοποιός - Τι τον έκανε να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του ενώπιον 1000 ατόμων

matt-damon3
Λάμψη, πλατιά χαμόγελα αλλά και αρκετή συγκίνηση είχε η χθεσινή, τρίτη κατά σειρά ημέρα του κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών, που διεξάγεται διά ζώσης, μετά από πολλούς μήνες κοινωνικού αποκλεισμού λόγω της πανδημίας. Πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν, αναμφισβήτητα, ο Ματ Ντέιμον όχι μόνον της θερμότατης υποδοχής που έτυχε στο κόκκινο χαλί αλλά κυρίως για τις έντονα συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές που έζησε μέσα στο Palais de Festival, μην μπορώντας μάλιστα να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Αιτία της συγκίνησής του ήταν το παρατεταμένο χειροκρότημα που τού χάρισαν οι παρευρισκόμενοι μετά το τέλος της πρώτης παγκόσμιας προβολής της ταινίας «Stillwater», του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Τομ Μακάρθι, στην οποία πρωταγωνιστεί. Μόλις άναψαν τα φώτα στην αίθουσα όλοι όρθιοι χειροκροτούσαν επί πέντε ολόκληρα λεπτά τον δημοφιλή ηθοποιό ο οποίος δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα!

Ο ίδιος μάλιστα εξήγησε, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε σήμερα, τους λόγους της έντονης φόρτισής του: «Ήμουν κάπως συγκλονισμένος χθες βράδυ και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που βρισκόμαστε εδώ φέτος. Γιατί πιστεύω ότι όλοι μας θα θα γυρίζουμε πίσω και θα θυμόμαστε αυτό το Φεστιβάλ ως τη στιγμή που ξεφύγαμε από την Covid – και με τί όμορφο τρόπο το κάναμε...!» δήλωσε με νόημα ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

Παράλληλα χαρακτήρισε όλο αυτό τον αποκλεισμό που βίωσε ο κόσμος εξαιτίας της πανδημίας ως μια «απάνθρωπη εμπειρία» καθώς δεν ήταν εφικτή η κοινωνική συναναστροφή ενώ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την συγκυρία της πρεμιέρας της νέας του ταινίας μετά από μια τέτοια δύσκολη περίοδο: «Το να είσαι στην ίδια αίθουσα με άλλους 1000 ανθρώπους που δεν τους γνωρίζεις αλλά είναι όλοι μέλη της ίδιας κοινότητας, καθώς όλοι αγαπάμε το ίδιο πράγμα (τον κινηματογράφο), ήταν μια εξαιρετική υπενθύμιση για μένα γιατί κάνω αυτή τη δουλειά. Για να είμαστε έτσι, όλοι μαζί!» εξομολογήθηκε για να εξομολογηθεί αμέσως μετά: «Δεν θα το είχα εκτιμήσει τόσο όλο αυτό αν δεν είχαμε περάσει ότι περάσαμε».
Κλείσιμο
STILLWATER - Official Trailer [HD] - In Theaters July 30

Η ταινία

Το «Spotlight: Όλα στο Φως» είναι ένα οικογενειακό δράμα στο οποίο ο Ματ Ντέιμον προσπαθεί να σώσει την κόρη του από τη φυλακή όπου βρίσκεται για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε. Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Αμερικανίδας Αμάντα Φοξ που έμεινε κλεισμένη στις ιταλικές φυλακές, για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, κατηγορούμενη για τον φόνο μιας φοιτήτριας με την οποία συγκατοικούσε.

Ο Ματ Ντέιμον, που υποδύεται τον πατέρα της, ταξιδεύει στην Μασσαλία προκειμένου να βρει στοιχεία που να αποδεικνύουν την αθωότητά της. Στον αγώνα του αυτό αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια ενώ έρχεται σε επαφή και με επικίνδυνους ανθρώπους. Μοναδικοί του σύμμαχοι μια Γαλλίδα και η μικρή κόρη της οι οποίες στέκονται στο πλευρό του.

Ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2021: Άνοδος των βάσεων στα «ρετιρέ» - Τα «πάνω» και τα «κάτω» των επιδόσεων

Χανιά: «Λουκέτο» σε κατασκήνωση που εντοπίστηκαν πάνω από 30 κρούσματα - Και άλλα 14 στη Χαλκιδική

Wimbledon: Σάλος με τα «σεξιστικά» σχόλια του Μπέκερ για τη σύντροφο του τενίστα Μάρτον Φούτσοβιτς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης