Πνευματικά δικαιώματα: Ξανά στο προσκήνιο το αίτημα για πλήρη διαφάνεια στο χώρο

Πνευματικά δικαιώματα: Ξανά στο προσκήνιο το αίτημα για πλήρη διαφάνεια στο χώρο

«Δημοσιοποιήστε τα αποτελέσματα του ελέγχου στην ΕΥΕΔ» ζητά από το ΥΠΠΟΑ η Αυτοδιαχείριση - «Να δοθούν στη δημοσιότητα και τα αποτελέσματα για τα οικονομικά της Αυτοδιαχείρισης» απαντά η ΕΔΕΜ

πνευματικα_δικαιωματα
Στην δίνη του σκληρού ανταγωνισμού συνεχίζουν να βρίσκονται οι σχέσεις των δύο εγχώριων οργανισμών διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων με στόχο, προφανώς, την επικράτηση στον ιδιαίτερα σημαντικό αλλά και εξαιρετικά ταλαιπωρημένο από σκάνδαλα και οικονομικές ατασφαλείες αυτό χώρο. 

Τελευταίο «επεισόδιο» της σκληρής αυτής διαμάχης αποτελεί η ανοιχτή επιστολή που έστειλαν μέλη της Αυτοδιαχείρισης στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ζητώντας την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του διαχειριστικού ελέχγου στην ΕΥΕΔ, της κρατικής υπηρεσίας που ανέλαβε, προσωρινά για δύο χρόνια, την διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων μετά το κλείσιμο της ΑΕΠΙ. Πρόταση με την οποία η άλλη πλευρά δηλώνει πως συμφωνεί ζητώντας όμως παράλληλα να βγει στο φως και ο αντίστοιχος έλεγχος που έχει διαταχθεί να γίνει στην Αυτοδιαχείριση από τον Νοέμβριο του 2018.

«Απαιτούμε διαφάνεια. Θέλουμε να ξέρουμε  όλη την αλήθεια. Θέλουμε να γνωρίζουμε πώς έγινε η διαχείριση των δικαιωμάτων μας για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη, με τους ίδιους ανθρώπους, για άλλη μια φορά. Απαιτούμε πρόσβαση τώρα  στα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου της EY στην ΕΥΕΔ. Δώστε την ευκαιρία στο πνευματικό δικαίωμα να ανακάμψει για πρώτη φορά πάνω σε γερά θεμέλια. Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε από δω και πέρα, με συλλογική συναίνεση, με διαφάνεια και συνέπεια λόγων και πράξεων στον ταλαίπωρο κλάδο μας». αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή της Αυτοδιαχείρισης ενώ με σημερινή της ανακοίνωση τους τα μέλη των σωματείων ΑΣΜΑ και ΜΕΤΡΟΝ, η πλειοψηφία των οποίων εκπροσωπείται σήμερα από τον νεοσύσταστο οργανισμό ΕΔΕΜ, απάντούν:

«Με ικανοποίηση είδαμε τις υπογραφές κάποιων συναδέλφων μας κάτω από ένα κείμενο της Αυτοδιαχείρισης, με το οποίο «απαιτούν πρόσβαση τώρα στα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου της EY (Ernst & Young) στην ΕΥΕΔ». Ελπίζουμε ότι οι συνάδελφοι, με την ίδια αποφασιστικότητα, θα προσυπογράψουν μαζί μας και το αντίστοιχο κείμενο με το οποίο ζητάμε όλοι οι Έλληνες δημιουργοί και δικαιούχοι την πρόσβαση στα αποτελέσματα του αντίστοιχου διαχειριστικού ελέγχου της Ε.Υ. στην ΑυτοδιαχείρισηΑυτή η κίνηση, εκτός της απόλυτα χρήσιμης και απαραίτητης διαφάνειας στα οικονομικά των δύο ΟΣΔ, μπορεί να αποτελέσει και τον καταλύτη της ένωσης των Οργανισμών μας, της ΕΔΕΜ και της Αυτοδιαχείρισης. Όλα στο λοιπόν. Το μέλλον που αφορά τα Πνευματικά Δικαιώματα, πρέπει να είναι ξεκάθαρο και διάφανο.Πιστεύουμε, ότι οι υπογράφοντες συνάδελφοι δεν θα  έχουν καμία αντίρρηση σε αυτό το πάγιο αίτημα της ΕΔΕΜ.»

Ειδήσεις σήμερα:

NASA: Στη δημοσιότητα η πρώτη ηχογράφηση του ρόβερ στον Άρη - Περίεργος θόρυβος προκαλεί αμηχανία

Παραιτήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο - Προσέβαλε διάσημη... ευτραφή ηθοποιό

Βρέθηκε βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον Ασπρόπυργο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης