Ο Σπάικ Λι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών

Ο Σπάικ Λι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών

Είναι η πρώτη φορά, που μαύρος αναλαμβάνει αυτά τα καθήκοντα

Spike_Lee

O Αμερικανός σκηνοθέτης Σπάικ Λι αναλαμβάνει ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 74ου Φεστιβάλ των Καννών. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί τον Ιούλιο και η είδηση προκαλεί εντύπωση, καθώς πρόκειται για μία θέση στην οποία δεν έχει βρεθεί ξανά Αφροαμερικανός. 

Cannes-Film-Festival-2021

Ο 64χρονος σκηνοθέτης των ταινιών Malcolm X, The Original Kings of Comedy κλπ. επρόκειτο να αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου της επιτροπής στην περυσινή διεξαγωγή του Φεστιβάλ, η οποία τελικά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Ανανεώνει, λοιπόν, τη συμφωνία του για τη φετινή διοργάνωση, που θα διεξαχθεί από τις 6 εώς τις 17 Ιουλίου. Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι διοργανωτές: "Η προετοιμασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με πολλές ταινίες να εξετάζονται από την επιτροπή επιλογής. Η επίσημη επιλογή και η σύνθεση της κριτικής επιτροπής θα ανακοινωθούν στις αρχές Ιουνίου."

Ο διορισμός του Σπάικ Λι στη συγκεκριμένη θέση αποτελεί πολύ σημαντική εξέλιξη στη διοργάνωση του Φεστιβάλ Κανών, ενός θεσμού, ο οποίος χαίρει μεγάλου κύρους. Ο  πολυβραβευμένος σκηνοθέτης αποτελεί πολύ σημαντικό πρόσωπο, που έχει συμβάλει στην προάσπιση των δικαιωμάτων των έγχρωμων ανθρώπων και περνάει ηχηρά σχετικά μηνύματα μέσα από τις δυναμικές ταινίες του. 

shutterstock_10117224of

“Εδώ και 30 χρόνια, ο ακαταπόνητος Σπάικ Λι μεταφράζει με οξύνοια τα ερωτήματα της εποχής του, σε μια μορφή αποφασιστικά σύγχρονη που δεν παραλείπει ποτέ την ελαφρότητα και την ψυχαγωγία”, αναφέρουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ. “Δεν θα μπορούσαμε να ελπίζουμε σε μια πιο ισχυρή προσωπικότητα για να θέσει ερωτήματα για την τόσο αναστατωμένη εποχή μας”, δήλωσε ο πρόεδρος του φεστιβάλ Πιερ Λεσκούρ, σύμφωνα με την ανακοίνωση. “Ο ενθουσιασμός του και το πάθος του για το σινεμά μας μεταδίδουν δεκαπλάσια ενέργεια ώστε να ετοιμάσουμε το μεγάλο φεστιβάλ που περιμένει όλος ο κόσμος”, δήλωσε ο Τιερί Φρεμό, γενικός διευθυντής του φεστιβάλ.


Ειδήσεις σήμερα 

Αλγερία: Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ προκάλεσε ζημίες-Δείτε βίντεο

Κυριακίδου για «πράσινο πιστοποιητικό»: Στόχος να είναι έτοιμο τον Ιούνιο - Σημαντικό για χώρες όπως η Ελλάδα

Ιορδανία: Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο τα κρούσματα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης