Ιωάννινα, Κρήτη και Ρόδος στην πρωτιά

Ιωάννινα, Κρήτη και Ρόδος στην πρωτιά

Μαθητές-επιχειρηματίες βραβεύονται στο πλαίσιο του προγράμματος του ΣΕΝ/JA

senja
Οι ομάδες «Ant» από τα Ιωάννινα, «Κρητοβουτιές» από την Κρήτη και «Βreath n’ Drive» από τη Ρόδο είναι οι τρεις μαθητικές εικονικές επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν στο πλαίσιο της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης Θεσσαλονίκης που διεξήχθη στο Mediterranean Cosmos στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση 2019».
senja-3

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόγραμμα που διενεργείται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece και ωθεί τους μαθητές και τις μαθήτριες στην καινοτομία, τους δίνει χαρά, ελπίδα και προοπτική για το επαγγελματικό τους μέλλον, ενώ δημιουργεί τη βάση γιατην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Πάνω από 1.000 μαθήτριες και μαθητές, 15 έως 18 ετών, από 37 Γυμνάσια και Λύκεια από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Ρόδο και την Κρήτη κατέπληξαν με τις καινοτομίες τους και τον επαγγελματισμό τους, το κοινό, τους προσκεκλημένους και την κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece. Οι μαθητικές επιχειρήσεις είχαν η καθεμιά το δικό της περίπτερο, όπου παρουσίασαν και έθεσαν προς πώληση τα προϊόντα τους, των οποίων τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.
senja-4
Κλείσιμο

Τρεις ομάδες, όμως, έλαβαν ξεχωριστές διακρίσεις. Το 1 ο βραβείο της Εμπορικής Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2019 του ΣΕΝ/JA Greece κέρδισε η Μαθητική Εικονική Επιχείρηση «Αnt» από το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων. Πρόκειται για μία εφαρμογή, που βοηθάει τον καταναλωτή στις ηλεκτρονικές του αγορές. Μέσω αυτής ο χρήστης μπορεί να «εντοπίσει» προϊόντα που τον ενδιαφέρουν και να ενημερώνεται για την εξέλιξη της τιμής, με σκοπό να πετύχει την χαμηλότερη.
senja-7

Το 2 ο βραβείο απονεμήθηκε στη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση «Κρητοβουτιές» από το ΕΠΑ.Λ. Βρυσών Αποκορώνου Χανίων. Οι «Κρητοβουτιές» είναι ατομικό κρητικό σνακ δυογευστικών συνδυασμών: κριτσίνια με γεύση μήλου και κανέλας με ντιπ (αλοιφή) ταχίνι και πετιμέζι και κριτσίνια με κρητική γραβιέρα με ντιπ (αλοιφή) πάστα ελιάς, πιπεριά και θυμάρι.
senja-11

To 3 ο βραβείο κατέκτησε η Μαθητική Εικονική Επιχείρηση «Βreath n’ Drive» από τα Εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία. Πρόκειται για μια συσκευή αλκοτέστ που συνδέεται με τη μίζα του αυτοκινήτου και αν ο οδηγός έχει ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο δεν ανάβει η μηχανή. Τα στοιχεία κάθε οδηγού είναι αποθηκευμένα σε ατομικό μπρελόκ rfid.

Η Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Αθήνας, ο Πανελλαδικός και ο Πανευρωπαϊκός Τελικός

Το πρόγραμμα μεταφέρεται στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Αθήνας στο «The Mall Athens» στο Μαρούσι την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 για τα σχολεία της Κεντρικής, της Νότιας Ελλάδας και των υπόλοιπων νησιών του Αιγαίου και θα απονεμηθούν και εκεί 3 βραβεία.
senja-6

Όλες οι μαθητικές «επιχειρήσεις» θα αξιολογηθούν συνολικά, από την εμφάνισή τους στις δύο Εμπορικές Εκθέσεις και κυρίως από τα επιχειρηματικά σχέδια που θα καταθέσουν στο ΣΕΝ/JA Greece. Θα αναδειχθούν οι 10 καλύτερες Εικονικές Επιχειρήσεις της Ελλάδας και η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό

Η ομάδα που θα βραβευθεί ως η Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2019 στις 6 Μαϊου 2019, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του Junior Achievement Europe που θα γίνει 2-5 Ιουλίου στη Λίλ της Γαλλίας.

Περισσότερα για το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece μπορείτε να βρείτε στη σελίδα senja.gr , καθώς και στη σελίδα στο Facebook
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης