Η αστική λαϊκή μουσική έπιασε λιμάνι

astiki-mousiki

Το νησί της Σύρου φιλοξενεί για τρίτη χρονιά το «Φεστιβάλ Ρεμπέτικου», παρουσιάζοντας μια σειρά από εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Μάρκο Βαμβακάρη

«Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» ξεκίνησε πριν 3 χρόνια από τον Δήμο Σύρου -Ερμούπολης - σε συνεργασία με την Εταιρία Ανάπτυξης και Προόδου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ως μια διοργάνωση-φεστιβάλ, μια ωδή στο ρεμπέτικο τραγούδι και στον Μάρκο Βαμβακάρη, τον άνθρωπο που κατέστησε τη ρεμπέτικη μουσική και το νησί της Σύρου γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για 5 ημέρες –με διάρκεια από 29 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου-, σημαντικοί χώροι του νησιού θα αποτελέσουν σημεία συνάντησης των φίλων του ρεμπέτικου, μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Ένας ιδιαίτερος χώρος, η «Έπαυλη Τσιροπινά» θα φιλοξενήσει θα φιλοξενήσει μέρος των εκδηλώσεων. Σημαντικά στοιχεία για τον χώρο βρίσκονται σε ένα ενημερωτικό σημείωμα του Δήμου Σύρου -Ερμούπολης στην πλατφόρμα SCRIBD, όπου αντλούμε σημαντικές λεπτομέρειες για το ιστορικό ακίνητο.

Συνοπτικά παραθέτω τα παρακάτω: «Η Έπαυλη Τσιροπινά στην Ντελαγκράτσια (Ποσειδώνια), είναι ένα πετρόκτιστο ιστορικό ακίνητο, μοναδικό στη σύνθεση, στη μορφή και στη δομή, αξιόλογο δείγμα μεγαλοαστικής θερινής κατοικίας των αρχών του 20ού αιώνα, το οποίο είναι συνυφασμένο με την ιστορική και αρχιτεκτονική παράδοση της μεγαλοπρέπειας του προαστίου Ντελαγκράτσια, παραθεριστικό θέρετρο εύπορων Συριανών οικογενειών κατά το παρελθόν.

Είναι ένα ιστορικό διατηρητέο μνημείο, κατασκευή και δημιουργία αρχιτέκτονα, που λέγεται ότι έφερε η οικογένεια από τη Βουργουνδία».

«Το 1966, η έπαυλη περιήλθε στην οικογένεια του Μάρκου Δάσκου, πλοιάρχου στο επάγγελμα και πρώην Δημάρχου Άνω Σύρου, ο οποίος έζησε εκεί με την οικογένειά του περί τα 34 χρόνια.

Το 2000 αγοράστηκε από τη Δημοτική Αρχή Ποσειδωνίας και χρησιμοποιήθηκε ως εκθεσιακός χώρος. Σήμερα χρησιμοποιείται ως πολιτιστικός πολυχώρος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, και στεγάζει ένα μέρος των υπηρεσιών του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες