Η αστική λαϊκή μουσική έπιασε λιμάνι

astiki-mousiki

Το νησί της Σύρου φιλοξενεί για τρίτη χρονιά το «Φεστιβάλ Ρεμπέτικου», παρουσιάζοντας μια σειρά από εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Μάρκο Βαμβακάρη

«Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» ξεκίνησε πριν 3 χρόνια από τον Δήμο Σύρου -Ερμούπολης - σε συνεργασία με την Εταιρία Ανάπτυξης και Προόδου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ως μια διοργάνωση-φεστιβάλ, μια ωδή στο ρεμπέτικο τραγούδι και στον Μάρκο Βαμβακάρη, τον άνθρωπο που κατέστησε τη ρεμπέτικη μουσική και το νησί της Σύρου γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για 5 ημέρες –με διάρκεια από 29 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου-, σημαντικοί χώροι του νησιού θα αποτελέσουν σημεία συνάντησης των φίλων του ρεμπέτικου, μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Ένας ιδιαίτερος χώρος, η «Έπαυλη Τσιροπινά» θα φιλοξενήσει θα φιλοξενήσει μέρος των εκδηλώσεων. Σημαντικά στοιχεία για τον χώρο βρίσκονται σε ένα ενημερωτικό σημείωμα του Δήμου Σύρου -Ερμούπολης στην πλατφόρμα SCRIBD, όπου αντλούμε σημαντικές λεπτομέρειες για το ιστορικό ακίνητο.

Συνοπτικά παραθέτω τα παρακάτω: «Η Έπαυλη Τσιροπινά στην Ντελαγκράτσια (Ποσειδώνια), είναι ένα πετρόκτιστο ιστορικό ακίνητο, μοναδικό στη σύνθεση, στη μορφή και στη δομή, αξιόλογο δείγμα μεγαλοαστικής θερινής κατοικίας των αρχών του 20ού αιώνα, το οποίο είναι συνυφασμένο με την ιστορική και αρχιτεκτονική παράδοση της μεγαλοπρέπειας του προαστίου Ντελαγκράτσια, παραθεριστικό θέρετρο εύπορων Συριανών οικογενειών κατά το παρελθόν.

Είναι ένα ιστορικό διατηρητέο μνημείο, κατασκευή και δημιουργία αρχιτέκτονα, που λέγεται ότι έφερε η οικογένεια από τη Βουργουνδία».

«Το 1966, η έπαυλη περιήλθε στην οικογένεια του Μάρκου Δάσκου, πλοιάρχου στο επάγγελμα και πρώην Δημάρχου Άνω Σύρου, ο οποίος έζησε εκεί με την οικογένειά του περί τα 34 χρόνια.

Το 2000 αγοράστηκε από τη Δημοτική Αρχή Ποσειδωνίας και χρησιμοποιήθηκε ως εκθεσιακός χώρος. Σήμερα χρησιμοποιείται ως πολιτιστικός πολυχώρος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, και στεγάζει ένα μέρος των υπηρεσιών του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kontoglou

Μια φορητή εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου από τη συλλογή του Κεφαλλονίτη συλλέκτη Διονυσίου Π. Λοβέρδου παρουσιάζει ως ¨έκθεμα του μήνα¨ το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

athenslab

Οι Atenistas δημιουργούν το AthensLab, ένα εργαστήρι πολιτών για «την συλλογή αστικών επισημάνσεων, δημοτικών παραλείψεων και δυσλειτουργιών, ιδεών που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στην πόλη στο υπάρχον πλαίσιο, με τις υπάρχουσες δυνάμεις και αρμοδιότητες»

dimodi

Δεκαοκτώ καλλιτέχνες με τα έργα τους εμπνευσμένα απ’ τη δημώδη παράδοση -γλυπτά, υφαντά, κεντήματα, ξυλογραφίες, κεραμικά και εγκαταστάσεις – συμμετέχουν σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του δήμου Αθηναίων στη Πλάκα

adam-eva

Στο Studio Μαυρομιχάλη, σε διασκευή – σκηνοθεσία Εύης Μητσοπούλου, και πρωταγωνιστές την ίδια και τον Δημοσθένη Φίλιππα παίζεται για δεύτερη σεζόν το «Αδάμ και Εύα»

9i-symfonia

Ο Τίτος Γουβέλης και ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος –δύο νέοι σε ηλικία πιανίστες, παρουσιάζουν την Ενάτη Συμφωνία του Beethoven (Ωδή στη Χαρά) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

greek-brand-new-vol-5

Αν κάτι ξεχωρίζει αυτή την έκθεση των Ελλήνων σχεδιαστών είναι το τρίπτυχο: «Προϊόντα με σύγχρονο design, ισχυρό branding και υψηλή ποιότητα»

laik

Τι είναι εν τέλει ο Άγγελος Παπαδημητρίου; Στη σελίδα του στο facebook βρήκα μια περιγραφή: «Εικαστικός, τραγουδιστής, ηθοποιός, αεικίνητος περφόρμερ με πολλά πρόσωπα, σταρ της τηλεόρασης». Αν θέλετε κάτι περισσότερο για εκείνον αναζητήστε το στην έκδοση «Λάϊκ» - θα μάθετε όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε…