Η αστική λαϊκή μουσική έπιασε λιμάνι

astiki-mousiki

Το νησί της Σύρου φιλοξενεί για τρίτη χρονιά το «Φεστιβάλ Ρεμπέτικου», παρουσιάζοντας μια σειρά από εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Μάρκο Βαμβακάρη

«Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» ξεκίνησε πριν 3 χρόνια από τον Δήμο Σύρου -Ερμούπολης - σε συνεργασία με την Εταιρία Ανάπτυξης και Προόδου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ως μια διοργάνωση-φεστιβάλ, μια ωδή στο ρεμπέτικο τραγούδι και στον Μάρκο Βαμβακάρη, τον άνθρωπο που κατέστησε τη ρεμπέτικη μουσική και το νησί της Σύρου γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για 5 ημέρες –με διάρκεια από 29 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου-, σημαντικοί χώροι του νησιού θα αποτελέσουν σημεία συνάντησης των φίλων του ρεμπέτικου, μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Ένας ιδιαίτερος χώρος, η «Έπαυλη Τσιροπινά» θα φιλοξενήσει θα φιλοξενήσει μέρος των εκδηλώσεων. Σημαντικά στοιχεία για τον χώρο βρίσκονται σε ένα ενημερωτικό σημείωμα του Δήμου Σύρου -Ερμούπολης στην πλατφόρμα SCRIBD, όπου αντλούμε σημαντικές λεπτομέρειες για το ιστορικό ακίνητο.

Συνοπτικά παραθέτω τα παρακάτω: «Η Έπαυλη Τσιροπινά στην Ντελαγκράτσια (Ποσειδώνια), είναι ένα πετρόκτιστο ιστορικό ακίνητο, μοναδικό στη σύνθεση, στη μορφή και στη δομή, αξιόλογο δείγμα μεγαλοαστικής θερινής κατοικίας των αρχών του 20ού αιώνα, το οποίο είναι συνυφασμένο με την ιστορική και αρχιτεκτονική παράδοση της μεγαλοπρέπειας του προαστίου Ντελαγκράτσια, παραθεριστικό θέρετρο εύπορων Συριανών οικογενειών κατά το παρελθόν.

Είναι ένα ιστορικό διατηρητέο μνημείο, κατασκευή και δημιουργία αρχιτέκτονα, που λέγεται ότι έφερε η οικογένεια από τη Βουργουνδία».

«Το 1966, η έπαυλη περιήλθε στην οικογένεια του Μάρκου Δάσκου, πλοιάρχου στο επάγγελμα και πρώην Δημάρχου Άνω Σύρου, ο οποίος έζησε εκεί με την οικογένειά του περί τα 34 χρόνια.

Το 2000 αγοράστηκε από τη Δημοτική Αρχή Ποσειδωνίας και χρησιμοποιήθηκε ως εκθεσιακός χώρος. Σήμερα χρησιμοποιείται ως πολιτιστικός πολυχώρος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, και στεγάζει ένα μέρος των υπηρεσιών του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dymani-prosfigias

Την ιστορία της Κλειώς Χατζηαλέξη -εργάτριας στην κλωστοϋφαντουργία Μουταλάσκη εξιστορεί η θεατρική παράσταση-ντοκουμέντο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς εστιάζοντας στην εργατική προσφυγιά της Ελευθερούπολης Αττικής

leonardo-da-vinci

75 μοντέλα εφευρέσεων, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδικών του και περισσότερα από 200 εκθέματα του Μουσείου «Leonardo da Vinci» της Ρώμης, θα βρίσκονται στην ομώνυμη έκθεση στο χώρο του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΥ στο Γκάζι

beer-chios

Μια νέα γυναίκα, η Στέλλα Δημητριάδου, που βρέθηκε να πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στο μικροζυθοποιείο στο Κάμπο της Χίου είναι πίσω από την συνταγή της νέας ξεχωριστής μπύρας με το κυρίαρχο το τοπικό ιδίωμα