Ο Περίπατος της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας

Ο Περίπατος της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας

Καταξιωμένοι συγγραφείς από χώρες της Ευρώπης συναντώνται και φέτος στην σειρά εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού λογοτεχνικού περίπατου που διοργανώνεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

peripatos-logotexnias
Ένας από τους κορυφαίους θεατρικούς συγγραφείς της γενιάς του, -με ειδίκευση στο παιδικό θέατρο- ο Βρετανός λογοτέχνης και θεατρικός συγγραφέας Mike Kenny, παρουσιάζεται στον 5ο Ευρωπαϊκό λογοτεχνικό περίπατο, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, στον χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με το δίκτυο EUNIC (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ε.Ε.) και τις εκδόσεις Πατάκη, ο Mike Kenny θα διαβάσει αποσπάσματα από το έργο του «Boy with a Suitcase» και μετά την ανάγνωση θα ακολουθήσει συζήτηση και με τη συγγραφέα και ηθοποιό Ξένια Καλογεροπούλου και υπογραφή βιβλίων.

Όπως διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών στην ιστοσελίδα britishcouncil.gr: «Ο Mike Kenny θεωρείται ένας από τους κορυφαίους θεατρικούς συγγραφείς της γενιάς του, με ειδίκευση στο παιδικό θέατρο. Η εφημερίδα Independent τον έχει συμπεριλάβει στους δέκα καλύτερους θεατρικούς συγγραφείς εν ζωή, ενώ έργα του παίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο».

Επιπλέον, η μεταφορά του έργου «The Railway Children» στο θεατρικό σανίδι απέσπασε το Olivier Award. Το 2012 επανέκδωσε το «The York Mysteries», και έκτοτε αφοσιώθηκε στο «Blood and Chocolate», ένα φιλόδοξο έργο. Έχει εκπροσωπήσει τη Βρετανία στο World Congress of Children’s Theatre στη Βαρσοβία με την επανέκδοση-μεταφορά του κλασικού έργου «Rapunzel».

Επιπλέον, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει με τους συγγραφείς σε παράλληλες δράσεις στις επόμενες συναντήσεις, ενώ οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης