Για τα παιδιά του Αύριο

Για τα παιδιά του Αύριο

Το διήμερο KIDOT Festival επιστρέφει στις 15-16 Σεπτεμβρίου στο Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

kidot-festival
Θες να εξερευνήσουμε μαζί το Θερμαϊκό Κόλπο; Να βοηθήσουμε τον Οδυσσέα να γυρίσει στην Ιθάκη; Να συνδυάσουμε ρομποτική και Τέχνες και να γίνουμε Master Chef;

Στο 2ο Kids of Tomorrow Festival (KIDOT), το διήμερο πολυθεματικό εκπαιδευτικό φεστιβάλ, θα μπορέσουμε να συμμετάσχουμε σε μια πληθώρα εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους, σε μια πραγματική συνάντηση ψυχαγωγίας, έκφρασης και δημιουργίας με επίκεντρο το παιδί και τον έφηβο.
kidot-festival-1


Κεντρικός άξονας του φεστιβάλ, όπως διαβάζω στην επίσημη ιστοσελίδα kidotfestival.com, είναι η αρχή της βιωματικής μάθησης και εκπαίδευσης. Θέλοντας να καλύψει το ευρύ φάσμα θεμάτων που άπτονται του πολυδιάστατου κόσμου των παιδιών και των εφήβων και, συγχρόνως, αφορούν πληθώρα ανθρώπων, όπως είναι οι γονείς και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στα παιδιά και στις οικογένειές τους, το KIDOT Festival πλαισιώνει τις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές του δράσεις με παράλληλα events, ομιλίες και σεμινάρια για ενηλίκους καθώς και την πιο στοχευμένη αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, προσφέροντας μια ολιστική εμπειρία στον επισκέπτη.

Ποιοι μπορούν να πάνε στο 2ο KIDOT Festival;
Όλη η οικογένεια, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες, φοιτητές σχετικοί με το παιδί, αλλά και όσοι αισθάνονται παιδιά. Στα KIDOT Workshops απαιτείται δήλωση συμμετοχής, ενώ όλες τις υπόλοιπες ψυχαγωγικές δράσεις και εκδηλώσεις δεν έχουν περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Θεατρικά Δρώμενα, Χορευτικές Παραστάσεις, Clown & Animator Shows, Κινητικές Δραστηριότητες και Παιχνίδια, ενώ στην Αγορά θα γνωρίσουν εταιρείες με Χειροποίητα Παιχνίδια, Επιτραπέζια & Παζλ, Κατασκευές & Αξεσουάρ Μοντελισμού, Μουσικά Όργανα, Τεχνολογικά Προϊόντα, Βιβλία & Γραφική Ύλη, Παιδικά Αξεσουάρ, Εφηβικό & Παιδικό Ρουχισμό, Διακόσμηση και Προϊόντα Διατροφής.
Κλείσιμο
kidot-festival-2


Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές διαλέξεις, σχετικές με την εκπαίδευση, το σχολικό περιβάλλον και τη συμπεριφορά, την ψυχοπαιδαγωγική, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τις εξωσχολικές δραστηριότητες, τη διατροφή και την υγεία καθώς και τη σχέση των παιδιών με την Τεχνολογία. Οι ομιλίες είναι ανοιχτές στο κοινό, χωρίς περιορισμό συμμετεχόντων και ομιλητές είναι εκπρόσωποι φορέων και δομών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην πόλη της Θεσσαλονίκης- και όχι μόνο- προσφέροντας υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους ή/ και τις οικογένειές τους, καθώς και σε άλλους επαγγελματίες του χώρου.

Στο KIDOT Festival δεν θα διψάσετε και δεν θα πεινάσετε ποτέ! Λαχταριστά πιάτα και δροσερά ροφήματα συμπληρώνουν τη φεστιβαλική εμπειρία μικρών και μεγάλων. Street food και light bites, customized παιδικά μενού, δροσερές σαλάτες, φρέσκοι χυμοί, soft-drinks και moctails προσφέρουν ένα γευστικό διάλειμμα με ποικιλία γαστρονομικών επιλογών στους επισκέπτες του KIDOT Festival.
kidot-festival-3


Τοποθετημένα σε μερικά από τα κεντρικότερα σημεία του φεστιβάλ, τα open air Lounge Areas, δίνουν την δυνατότητα στους επισκέπτες να χαλαρώσουν, παρακολουθώντας τις δράσεις και τα KIDS Play Areas απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών τα οποία επιθυμούν να παίξουν ελεύθερα. Το ωράριο λειτουργίας των Play Areas ακολουθεί το γενικό ωράριο του φεστιβάλ ενώ είναι ανοιχτό προς το κοινό χωρίς περιορισμό συμμετεχόντων και δεν ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων.

Στόχος του KIDOT Festival είναι να εγκαθιδρύσει ένα δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα σε κοινό και επαγγελματίες, δημιουργώντας και προβάλλοντας ένα δίκτυο φορέων και επαγγελματιών των οποίων οι υπηρεσίες αφορούν το παιδί και τον έφηβο. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τη σελίδα www.facebook.com/kidotfestival/.

Για περισσότερες ιδέες και δράσεις για όλη την οικογένεια, επισκεφτείτε τη σελίδα mamakita.gr και ακολουθήστε facebook.com/mamakita.gr/.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης