Οι Κούκλες του Ιτς Καλέ!

puppet-andrala

Ένα δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής γαντόκουκλων (puppets) -υπό την καθοδήγηση του κουκλοπαίκτη Σωκράτη Παππά- θα φιλοξενήσει το Μουσείο Αργυροτεχνίας στην Ακρόπολη Ιτς Καλέ στο Κάστρο των Ιωαννίνων σε μια εκδήλωση του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς

"Γαντόκουκλες με προσωπικότητα" - θα παρουσιαστούν και θα φιλοξενηθούν στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ στην Ακρόπολη Ιτς Καλέ στο Κάστρο των Ιωαννίνων.

Ένα δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής γαντόκουκλων (puppets), για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, θα λάβει μέρος τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 11 Ιουλίου υπό την καθοδήγηση του κουκλοπαίκτη Σωκράτη Παππά από το κουκλοθέατρο «Αντράλα».
puppet-andrala-1


Σχετικά με τις δράσεις της συνάντησης διαβάζουμε: «Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι μικροί φίλοι θα κατασκευάσουν, τη δική τους γαντόκουκλα, την οποία θα διακοσμήσουν με μαλλιά, μάτια, στόμα, μύτη, δίνοντάς της, παράλληλα, ένα όνομα και μια προσωπικότητα!

Στο τέλος θα χωριστούν σε ομάδες και θα παρουσιάσουν ένα αυτοσχεδιαστικό θεατρικό δρώμενο».

Η πρωτότυπη ομάδα κουκλοθέατρου «Αντράλα» δημιουργήθηκε το Σεπτέμβρη του 2015, με σκοπό τη διατήρηση και τη διάδοση της τέχνης του κουκλοθέατρου.

Ο Σωκράτης Παππάς –όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του σημείωμα στην σελίδα της ομάδας στο Facebook- γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Είναι απόφοιτος του τμήματος τεχνολογίας ήχου και μουσικών οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Ληξούρι Κεφαλονιάς.

Είναι κουκλοπαίκτης και κουκλοποιός, έχει ολοκληρώσει τριετή κύκλο σπουδών στο Εργαστήριο Κουκλοθέατρου του Στάθη Μαρκόπουλου “Ayusaya” στην κατασκευή και εμψύχωση θεατρικής μαριονέτας καθώς και ένα χρόνο μαθημάτων κατασκευής αυτομάτων (μηχανική στο κουκλοθέατρο). Επίσης έχει μαθητέψει στο κουκλοθέατρο “Χαρχούτ” του Χρήστου Αυτσίδη ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κουκλοθέατρου-κατασκευής κούκλας με τα “Φτερά του Μύθου” του Σπύρου Παπαχρήστου, το “θέατρο κούκλας” του Τάκη Σαρρή και την ομάδα “Αντάμα Πανταχού”».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vrekos

Τρία αδέρφια από το Καρπενήσι, ο Γιάννης, ο Δημήτρης και ο Βασίλης Βρέκος, έχουν δημιουργήσει μια σύγχρονη παραγωγική μονάδα κρέατος και μέσα από την προϊοντική τους γκάμα έχουν κατοχυρώσει την πατέντα ενός είδους λουκάνικου, γεμιστού με τραχανά και φέτα

o-kosmos-tis-evripidou

Για 34 χρόνια, από το 1977 έως το 2011η φιλόλογος-λαογράφος κα Ζωή Ε. Ρωπαϊτου εργάσθηκε στο Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών ως ερευνήτρια, ενώ έχει προλάβει να «γράψει» 4 βιβλία για πρόσωπα, επαγγέλματα, γειτονιές της πρωτεύουσας.Στις αρχές Οκτωβρίου θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία το νέο της βιβλίο για την Ευριπίδου

karteraki

Η απαίτηση ενός θαμώνα παραδοσιακού καφενείου στην Κρήτη για το βοτανικό μείγμα του ζεστού ροφήματος του έγινε στις μέρες μας premium προϊόν