Τα χρωματιστά ελαιοτύρια!

elaiotiri

Η μονάδα παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών προϊόντων «Σταθώρη» με έδρα την Ιερισσό στη Χαλκιδική, παράγει -με γάλα που η συγκομιδή του γίνεται από κοπάδια που εκτρέφονται σε βοσκοτόπια κοντά στα σύνορα του Αγίου Όρους- τρείς τύπους ιδιαίτερων ελαιοτυριών

Το 1986 ξεκίνησε ως κτηνοτροφική μονάδα, καθώς και με ένα μικρό παραδοσιακό τυροκομείο μετά την αποφοίτηση του ιδιοκτήτη Ιωάννη Σταθώρη από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Το 2005 η παραδοσιακή μονάδα μετατράπηκε σε μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών προϊόντων.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2010 η μονάδα έλαβε το Βραβείο Guinness για την παραγωγή του μεγαλύτερου κατσικίσιου τυριού στον κόσμο με βάρος 939 κιλά.

Ο Ιωάννης Σταθώρης είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την ιστορία μιας ταχέως αναπτυσσόμενης μονάδας παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών προϊόντων με έδρα την Ιερισσό στη Χαλκιδική.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της εταιρίας: «Η συγκομιδή του γάλακτος γίνεται από κοπάδια που εκτρέφονται σε βοσκοτόπια της Βόρειας Χαλκιδικής μακριά από βιομηχανικές εγκαταστάσεις και κοντά στα σύνορα του Αγίου Όρους. Χρόνια τώρα προμηθεύουμε τις Μονές του Άθωνα με τα αγνά προϊόντα μας και βασιζόμαστε στην παραδοσιακή κρίση των μοναχών στην προσπάθεια μας να τελειοποιούμε κάθε μέρα τα προϊόντα μας ακολουθώντας την παράδοση.»

Η προϊοντική γκάμα αποτελείται από 19 κωδικούς τυριών οι οποίοι συνθέτουν μια εύγευστη αλλά και χρωματιστή(!) εικόνα στην ποικιλία.

Ιδιαίτερα ξεχωριστοί είναι οι τρείς κωδικοί τυριών με ελαιοτύρι – οι οποίοι τοποθετούνται στην αγορά σε συσκευασία 200-300 γραμμαρίων και αποτελούν ιδιαίτερη επιλογή για ένα πάντρεμα με τα αρώματα καλών κρασιών.
elaiotiri-1
Το Ελαιοτύρι με ρίγανη –Είναι ένας συνδυασμός του αγνού παρθένου ελαιόλαδου Γοματίου Χαλκιδικής και της άγριας ρίγανης η οποία φύεται στην περιοχή της Ιερισσού και του Χολομώντα. Έχει αλμυρή και πικάντικη γεύση και ευχάριστο άρωμα. Είναι εξαιρετικός συνδυασμός με SauvignonBlanc, που ισορροπεί την ένταση των αρωμάτων του τυριού.

elaiotiri-2


Ελαιοτύρι με μαύρο πιπέρι – Ένα μικρό γραβιεράκι με μαύρο πιπέρι που συνδυάζεται με λευκό κρασί και ιδιαίτερα το Chardonnay αλλά και με ένα παλαιωμένο Ασύρτικο.

Ελαιοτύρι με κόκκινο πιπέρι – Μια μικρή γραβιέρα με κόκκινο πιπέρι που συνδυάζεται επίσης με λευκό κρασί και αποτελείται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, και ελαιόλαδο.

elaiotiri-3


Η επιχείρηση έχει λάβει 5 βραβεία γεύσης για τα τυριά της από φεστιβάλ ελληνικού γάλακτος και τυριού αλλά και βραβείο καινοτόμου τυριού για το τυρί «Πετρωτό». Διαδικτυακά τα προϊόντα βρίσκονται στην διεύθυνση www.stathoris.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

corphes

Ο Αστέριος Γκανάς και ο Χρυσοβαλάντης Κόγιος δημιούργησαν μια σειρά βοτάνων και αρωματικών φυτών αποσπώντας τα πολυπόθητα αστεράκια στον διαγωνισμό Great Taste Awards

seferis-meres-h

Αύριο Δευτέρα κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Ικαρος ο προτελευταίος τόμος του προσωπικού ημερολογίου του Γιώργου Σεφέρη που καλύπτει χρονική περίοδο από τον Ιανουάριο του 1961 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1963

poli-paidi-mnimeia

Οδηγός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση από την Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)

dertilis

Ο καθηγητής Γ. Β. Δερτιλής με την νέα, αναθεωρημένη και επαυξημένη έκδοση του κορυφαίου έργου του «Ιστορία της Νεότερης και Σύγχρονης Ελλάδας 1750-2015» καταφέρνει να εξηγήσει «την Ιστορία της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας με τους Έλληνες να φαντάζονται μιαν από τις πρωιμότερες δημοκρατίες στον κόσμο και να την διαμορφώνουν βυθισμένοι σε εξάρσεις ενθουσιασμού και σε εμφύλια μίση, να παλεύουν με την αστάθεια που τους επέβαλλε η μοίρα της χώρας, η θέση της στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, και να σκορπούν το αίμα τους αντιμετωπίζοντας αυτοκρατορίες και αψηφώντας υπερδυνάμεις»

1
leon

Ο 44χρονος φιλόλογος Λέων Α. Ναρ στο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης γράφει μια ξεχωριστή ιστορία για την επώδυνη ανασυγκρότηση της Ισραηλιτικής Κοινότητας, καταγράφοντας τα πολλαπλά εμπόδια που συνάντησε η επανένταξη των ομοθρήσκων του στην πόλη τους

22