Τα χρωματιστά ελαιοτύρια!

elaiotiri

Η μονάδα παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών προϊόντων «Σταθώρη» με έδρα την Ιερισσό στη Χαλκιδική, παράγει -με γάλα που η συγκομιδή του γίνεται από κοπάδια που εκτρέφονται σε βοσκοτόπια κοντά στα σύνορα του Αγίου Όρους- τρείς τύπους ιδιαίτερων ελαιοτυριών

Το 1986 ξεκίνησε ως κτηνοτροφική μονάδα, καθώς και με ένα μικρό παραδοσιακό τυροκομείο μετά την αποφοίτηση του ιδιοκτήτη Ιωάννη Σταθώρη από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Το 2005 η παραδοσιακή μονάδα μετατράπηκε σε μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών προϊόντων.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2010 η μονάδα έλαβε το Βραβείο Guinness για την παραγωγή του μεγαλύτερου κατσικίσιου τυριού στον κόσμο με βάρος 939 κιλά.

Ο Ιωάννης Σταθώρης είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την ιστορία μιας ταχέως αναπτυσσόμενης μονάδας παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών προϊόντων με έδρα την Ιερισσό στη Χαλκιδική.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της εταιρίας: «Η συγκομιδή του γάλακτος γίνεται από κοπάδια που εκτρέφονται σε βοσκοτόπια της Βόρειας Χαλκιδικής μακριά από βιομηχανικές εγκαταστάσεις και κοντά στα σύνορα του Αγίου Όρους. Χρόνια τώρα προμηθεύουμε τις Μονές του Άθωνα με τα αγνά προϊόντα μας και βασιζόμαστε στην παραδοσιακή κρίση των μοναχών στην προσπάθεια μας να τελειοποιούμε κάθε μέρα τα προϊόντα μας ακολουθώντας την παράδοση.»

Η προϊοντική γκάμα αποτελείται από 19 κωδικούς τυριών οι οποίοι συνθέτουν μια εύγευστη αλλά και χρωματιστή(!) εικόνα στην ποικιλία.

Ιδιαίτερα ξεχωριστοί είναι οι τρείς κωδικοί τυριών με ελαιοτύρι – οι οποίοι τοποθετούνται στην αγορά σε συσκευασία 200-300 γραμμαρίων και αποτελούν ιδιαίτερη επιλογή για ένα πάντρεμα με τα αρώματα καλών κρασιών.
elaiotiri-1
Το Ελαιοτύρι με ρίγανη –Είναι ένας συνδυασμός του αγνού παρθένου ελαιόλαδου Γοματίου Χαλκιδικής και της άγριας ρίγανης η οποία φύεται στην περιοχή της Ιερισσού και του Χολομώντα. Έχει αλμυρή και πικάντικη γεύση και ευχάριστο άρωμα. Είναι εξαιρετικός συνδυασμός με SauvignonBlanc, που ισορροπεί την ένταση των αρωμάτων του τυριού.

elaiotiri-2


Ελαιοτύρι με μαύρο πιπέρι – Ένα μικρό γραβιεράκι με μαύρο πιπέρι που συνδυάζεται με λευκό κρασί και ιδιαίτερα το Chardonnay αλλά και με ένα παλαιωμένο Ασύρτικο.

Ελαιοτύρι με κόκκινο πιπέρι – Μια μικρή γραβιέρα με κόκκινο πιπέρι που συνδυάζεται επίσης με λευκό κρασί και αποτελείται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, και ελαιόλαδο.

elaiotiri-3


Η επιχείρηση έχει λάβει 5 βραβεία γεύσης για τα τυριά της από φεστιβάλ ελληνικού γάλακτος και τυριού αλλά και βραβείο καινοτόμου τυριού για το τυρί «Πετρωτό». Διαδικτυακά τα προϊόντα βρίσκονται στην διεύθυνση www.stathoris.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

meloma

Το θυμαρίσιο μέλι μιας επιχείρησης από τα Χανιά συλλέγεται από την περιοχή του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς και εκτός από θυμάρι περιέχει μαλοτήρα καθώς και αλλά σπάνια και εκλεκτά βότανα της κρητικής χλωρίδας

vomvila

Στην οδό Θεοδωρήτου Βρεσθένης 7 στο Νέο Κόσμο, βρίσκεται η παραδοσιακή οικογενειακή παραγωγική μονάδα της εταιρείας Βομβύλα -με τα χειροποίητα λουκούμια και το υποβρύχιο βανίλια- έχοντας μια ιστορία 70 χρόνων

vrekos

Τρία αδέρφια από το Καρπενήσι, ο Γιάννης, ο Δημήτρης και ο Βασίλης Βρέκος, έχουν δημιουργήσει μια σύγχρονη παραγωγική μονάδα κρέατος και μέσα από την προϊοντική τους γκάμα έχουν κατοχυρώσει την πατέντα ενός είδους λουκάνικου, γεμιστού με τραχανά και φέτα

o-kosmos-tis-evripidou

Για 34 χρόνια, από το 1977 έως το 2011η φιλόλογος-λαογράφος κα Ζωή Ε. Ρωπαϊτου εργάσθηκε στο Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών ως ερευνήτρια, ενώ έχει προλάβει να «γράψει» 4 βιβλία για πρόσωπα, επαγγέλματα, γειτονιές της πρωτεύουσας.Στις αρχές Οκτωβρίου θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία το νέο της βιβλίο για την Ευριπίδου