Τα χρωματιστά ελαιοτύρια!

elaiotiri

Η μονάδα παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών προϊόντων «Σταθώρη» με έδρα την Ιερισσό στη Χαλκιδική, παράγει -με γάλα που η συγκομιδή του γίνεται από κοπάδια που εκτρέφονται σε βοσκοτόπια κοντά στα σύνορα του Αγίου Όρους- τρείς τύπους ιδιαίτερων ελαιοτυριών

Το 1986 ξεκίνησε ως κτηνοτροφική μονάδα, καθώς και με ένα μικρό παραδοσιακό τυροκομείο μετά την αποφοίτηση του ιδιοκτήτη Ιωάννη Σταθώρη από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Το 2005 η παραδοσιακή μονάδα μετατράπηκε σε μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών προϊόντων.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2010 η μονάδα έλαβε το Βραβείο Guinness για την παραγωγή του μεγαλύτερου κατσικίσιου τυριού στον κόσμο με βάρος 939 κιλά.

Ο Ιωάννης Σταθώρης είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την ιστορία μιας ταχέως αναπτυσσόμενης μονάδας παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών προϊόντων με έδρα την Ιερισσό στη Χαλκιδική.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της εταιρίας: «Η συγκομιδή του γάλακτος γίνεται από κοπάδια που εκτρέφονται σε βοσκοτόπια της Βόρειας Χαλκιδικής μακριά από βιομηχανικές εγκαταστάσεις και κοντά στα σύνορα του Αγίου Όρους. Χρόνια τώρα προμηθεύουμε τις Μονές του Άθωνα με τα αγνά προϊόντα μας και βασιζόμαστε στην παραδοσιακή κρίση των μοναχών στην προσπάθεια μας να τελειοποιούμε κάθε μέρα τα προϊόντα μας ακολουθώντας την παράδοση.»

Η προϊοντική γκάμα αποτελείται από 19 κωδικούς τυριών οι οποίοι συνθέτουν μια εύγευστη αλλά και χρωματιστή(!) εικόνα στην ποικιλία.

Ιδιαίτερα ξεχωριστοί είναι οι τρείς κωδικοί τυριών με ελαιοτύρι – οι οποίοι τοποθετούνται στην αγορά σε συσκευασία 200-300 γραμμαρίων και αποτελούν ιδιαίτερη επιλογή για ένα πάντρεμα με τα αρώματα καλών κρασιών.
elaiotiri-1
Το Ελαιοτύρι με ρίγανη –Είναι ένας συνδυασμός του αγνού παρθένου ελαιόλαδου Γοματίου Χαλκιδικής και της άγριας ρίγανης η οποία φύεται στην περιοχή της Ιερισσού και του Χολομώντα. Έχει αλμυρή και πικάντικη γεύση και ευχάριστο άρωμα. Είναι εξαιρετικός συνδυασμός με SauvignonBlanc, που ισορροπεί την ένταση των αρωμάτων του τυριού.

elaiotiri-2


Ελαιοτύρι με μαύρο πιπέρι – Ένα μικρό γραβιεράκι με μαύρο πιπέρι που συνδυάζεται με λευκό κρασί και ιδιαίτερα το Chardonnay αλλά και με ένα παλαιωμένο Ασύρτικο.

Ελαιοτύρι με κόκκινο πιπέρι – Μια μικρή γραβιέρα με κόκκινο πιπέρι που συνδυάζεται επίσης με λευκό κρασί και αποτελείται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, και ελαιόλαδο.

elaiotiri-3


Η επιχείρηση έχει λάβει 5 βραβεία γεύσης για τα τυριά της από φεστιβάλ ελληνικού γάλακτος και τυριού αλλά και βραβείο καινοτόμου τυριού για το τυρί «Πετρωτό». Διαδικτυακά τα προϊόντα βρίσκονται στην διεύθυνση www.stathoris.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

saxa

Στο ιστορικό κτήριο του ΑΣΑΧ (Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Αμπελοκτημόνων Χαλκίδας) στο Λιμάνι στις 27 Μαρτίου 2019 ενεργοί πολίτες- επιχειρηματίες, μάγειρες, δημοσιογράφοι κ.α- συμμετέχουν στην εναρκτήρια εκδήλωση της τοπικής πρωτοβουλίας «Εύριπος- Πλατφόρμα για μια καλύτερη ζωή»

alex

Μια νέα σε ηλικία αλλά ώριμη σε δημιουργικές ιδέες chef η Αλεξάνδρα Βασιλάτου έχει «στήσει» με την στήριξη του The People’s Trust το δικό της εργαστήριο – κουζίνα στη Πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι

3
xelidonia

Και όμως το πιστό αντίγραφο, διαστάσεων 40x59cm, από μια λεπτομέρεια της περίφημης «Τοιχογραφίας της Άνοιξης» όπου «δύο χελιδόνια ερωτοτροπούν πετώντας σε τοπίο με κόκκινα κρίνα» από το Ακρωτήρι της Θήρας του 16ου αιώνα π.Χ ,που διατίθεται, έναντι 200 ευρώ, στο πωλητήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου δεν μπορεί κανείς να το βρει στο e-shop του. Και αυτό, γιατί e-shop δεν υπάρχει!

2
nexamas

Ο ακαδημαϊκός Αλέξανδρος Νεχαμάς στο νέο του βιβλίο – που μεταφράζει και προλογίζει ο Θεοφάνης Τάσης- υποστηρίζει ότι ήρθε ο καιρός για μια αναθεώρηση της αριστοτελικής σύλληψης της φιλίας διότι, παρά την ερμηνευτική της ισχύ, παραγνωρίζει τις αμφισημίες και τους κινδύνους, δηλαδή τη σκοτεινή της όψη

1
madam-koko

Η designer Αντωνία Σκαράκη με την δημιουργική της δουλειά έδωσε ζωή σε μια φάρμα που μας τροφοδοτεί με αυγά δίνοντας ρόλο στις ίδιες τις κότες!

2
bostani

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες του Αγροκτήματος του στη περιοχή της Θέρμης και δίνει την δυνατότητα σε 100 εραστές του αστικού λαχανόκηπου να αποκτήσουν 100 τ.μ γης με ένα ετήσιο νοίκι 120 ευρώ

smyrni

Η Νίκη Σμυρνή μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα travelgems νέες και δυσεύρετες εξατομικευμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες