Τα ξύλινα χειροποίητα γυαλιά ήταν μόνο η αρχή!

Τα ξύλινα χειροποίητα γυαλιά ήταν μόνο η αρχή!

Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων στο Ηράκλειο της Κρήτης φτιάχνει από χειροποίητα ξύλινα γυαλιά μέχρι περίτεχνα ξύλινα αξεσουάρ για άνδρες και γυναίκες

Τα ξύλινα χειροποίητα γυαλιά ήταν μόνο η αρχή!
Τους γνώρισα από μια ανάρτηση – αναγγελία εκδήλωσης. Από το Open Coffee της πόλης που μένουν. To 3o Open Coffee Heraklion όπου κλήθηκαν να παρουσιάσουν την δουλειά τους. 

Στην ανάρτηση διάβασα το εξής: «(…) Θα είναι μαζί μας οι : Χριστίνα - Ελπίδα Ξιφαρά & Μιχάλης Κόκκινος, Co-founders | Double O Sunglasses & Woodcrafts.

Θα μας μιλήσουν για το πώς έκαναν το χόμπι τους επάγγελμα (!), την εξέλιξη της Double O από το 2013 έως και σήμερα και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε το διαδίκτυο στην ανάπτυξη της εταιρίας. Θα μοιραστούν μαζί μας μυστικά, όπως με ποιους τρόπους μπορούμε να παρουσιάσουμε στο κοινό μας το νέο μας προϊόν και πώς μπορούμε να βρούμε αγορές για αυτό, αλλά και ποιος είναι ο ρόλος του marketing από το όνομα μέχρι τη συσκευασία
».



Από εκεί και πέρα, ας είναι καλά η δικτύωση. Η Χριστίνα- Ελπίδα ανταποκρίθηκε στο μήνυμα που έστειλα και κάποια στιγμή έφθασε στο messenger ένα κείμενο που τα έλεγε όλα- ναι, όλα όσα θα έπρεπε να ξέρει κανείς για την διαδρομή μιας επιχειρηματικής ιδέας που ήταν, όπως λέει και ο ποιητής, «τέκνο της ανάγκης»! Και η ανάγκη δεν οδήγησε στην οργή αλλά στη δημιουργία!

Η Ελπίδα- Χριστίνα Ξιφαρά και ο σύντροφος της, ο Μιχάλης Κόκκινος – μαζί ίδρυσαν το 2013 την Double O Woodcrafts- έχουν μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία να μοιραστούν μαζί μας.

Κλείσιμο






Ο λόγος τους ανήκει: «Τα 4 χρόνια που δουλεύουμε την Double O ερχόμαστε διαρκώς σε επαφή με νέους ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν κάτι νέο, κάτι διαφορετικό από τις σπουδές τους ή θέλουν να κάνουν κάτι συμπληρωματικό της ήδη καθημερινής τους εργασίας, οι οποίοι πιθανόν για να πάρουν κουράγιο, συνήθως μας ρωτάνε πως ξεκινήσαμε, πως σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ξύλινα γυαλιά, πώς έχουμε φτάσει έως εδώ κλπ.

Οπότε πριν σας παρουσιάσω τα προϊόντα μας θα ήθελα με δυο λόγια να σας πω την ιστορία μας.

Η Double O λοιπόν ξεκίνησε από το υπόγειο του σπιτιού μας.

Το 2013 εγώ, έχοντας σπουδάσει εφαρμοσμένα μαθηματικά, εργάζομαι σε μια εταιρία στην εμπορική & οικονομική διαχείριση & ο Μιχάλης, ο οποίος εργαζόταν στο κατασκευαστικό γραφείο του πατέρα του, είναι πια άνεργος λόγω της κρίσης που καταρράκωσε τον κατασκευαστικό τομέα. 

Ο Μιχάλης όντας άνθρωπος με ανησυχίες και ιδιαίτερη κλίση στην κατασκευή από μικρός, με κάποια λίγα εργαλεία που έχει στήνει ένα μίνι εργαστήριο στο υπόγειο του σπιτιού & ξεκινά να κάνει διάφορες μικροκατασκευές στην αρχή για τον ίδιο και στη συνέχεια για κάποιους λίγους πελάτες, κυρίως επιγραφές, στάντ προβολής, συσκευασίες αλλά ακόμα και μικροέπιπλα αλλά πάντα με πολύ ιδιαίτερο design.

Κάπου τότε ήταν όταν ένας πολύ καλός μας πελάτης μέχρι κ σήμερα, του έβαλε το μικρόβιο για τα ξύλινα γυαλιά λέγοντάς του ότι ήδη στην Αμερική είναι πάρα πολύ στη μόδα.

Ο Μιχάλης δεν ήθελε πολύ και ξεκίνησε αμέσως τη μελέτη και το σχεδιασμό για το πώς κατασκευάζεται ένα γυαλί, για την ανατομία του, για τις κλίσεις που πρέπει να έχει για να αγκαλιάζει σωστά το πρόσωπο κ όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει, Μετά από πολλές δοκιμές και πολλές αποτυχημένες προσπάθειες ο Μιχάλης κατάφερε στο τέλος του 2013 και είχε έτοιμη τη πρώτη collection, 7 διαφορετικά σχέδια γυαλιών που δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από γυαλιά γνωστών εταιριών του χώρου!

Στο σημείο αυτό ήταν που χρειάστηκε η συμβολή η δική μου καθώς υπήρχε ένα άρτιο προϊόν αλλά χρειαζόταν το κατάλληλο περιτύλιγμα. Πρώτο μέλημα λοιπόν ήταν να ολοκληρώσουμε το προϊόν μας με ένα όνομα, ένα λογότυπο και μια πολύ ωραία συσκευασία. Δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην παρουσίαση των γυαλιών μας ήμασταν πια έτοιμοι να τα παρουσιάσουμε στην αγορά.

Φυσικά ο πρώτος μας πελάτης, και μεγάλο τεστ για εμάς, ήταν ο οπτικός που μας είχε δώσει την ιδέα αρχικά , ο οποίος ενθουσιάστηκε με το αποτέλεσμα και μας έδωσε την ώθηση να πάμε και σε άλλα καταστήματα.

Το καλοκαίρι λοιπόν του 2014 μπορούσες πλέον να βρεις τα γυαλιά μας σε γνωστά καταστήματα του Ηρακλείου.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει
• να επεκτείνουμε τις εγκαταστάσεις μας,
• να απασχολούμε 3 άτομα επιπλέον
• να εκπαιδευόμαστε συνεχώς σε καινούριες μεθόδους κατασκευής αλλά και σχεδιασμού
• να έχουμε ένα δίκτυο 30 συνεργαζόμενων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα,
• να στέλνουμε περίπου 30 πακετάκια με τα προϊόντα μας σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία
• και τελευταίο και σημαντικότερο έχουμε καταφέρει να μεγαλώσουμε και μεγαλώνουμε συνεχώς την γκάμα των προϊόντων μας.

Τώρα πια η συλλογή μας αποτελείται από 18 διαφορετικά σχέδια γυαλιών, τα οποία μπορούμε να τα προσαρμόσουμε στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη.

Και τι εννοώ? Δουλεύουμε 8 διαφορετικά ξύλα, που σημαίνει 8 διαφορετικές αποχρώσεις, τα φτιάχνουμε σε 2-3 διαφορετικά μεγέθη για να ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα, κάνουμε χαράξεις στους βραχίονες για ποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα και φυσικά δουλεύουμε με τις καλύτερες εταιρίες φακών για την καλύτερη ποιότητα φακών και τη μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

• 25 διαφορετικά σχέδια παπιγιόν, σε 3 μεγέθη, για μωρά , για παιδιά και για ενήλικες, επίσης με δυνατότητα εξαιρετικά εξατομικευμένου παπιγιόν, με όνομα ή ακόμα κ κάποιο ιδιαίτερο σχέδιο.
• Ξύλινες τσάντες, τσάντες ανάλαφρες και καλοκαιρινές με ύφασμα και ξύλο αλλά και τσάντες μοναδικές με γνήσιο δέρμα και μασίφ ξύλο.
• Ξύλινα κοσμήματα, βραχιόλια, κρεμαστά, σκουλαρίκια, μανικετόκουμπα, κ.α.
• Ξύλινα στυλό από μασίφ ξύλα, ελιάς, καρυδιάς, δρυ, purpleheart κ.α
• Εποχιακά είδη, γούρια, κάρτες αλλά και λαμπάδες
• Τέλος αναλαμβάνουμε κάθε είδους ξύλινη μικροκατασκευή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε πελάτη, Σταντ προβολής, εταιρικά δώρα, συσκευασίες, καταλόγους, ιδιαίτερα διακοσμητικά για καταστήματα αλλά και για γάμους-βαπτίσεις και πολλά άλλα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης