Κεράσματα εξ αποστάσεως

Κεράσματα εξ αποστάσεως

Γνωρίστε πρόσωπα και προορισμούς της πόλης παρέα με το Citylife!

Κεράσματα εξ αποστάσεως
Στη νέα εκπομπή του Citylife, κερνάμε τους φίλους μας με μία ψηφιακή εφαρμογή, παρακολουθούμε τα μαθήματα Acting Yoga της Ιόλης Ανδρεάδη, βλέπουμε το πρώτο μέρος των «Ακυβέρνητων Πολιτειών» στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, κλείνουμε εισιτήρια για το Bob Theatre Festival και ακούμε τραγούδια από τον τελευταίο δίσκο του Δώρου Δημοσθένους.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylife
Κλείσιμο
όπως προβάλλεται στην εκπομπή Lifetime
του καναλιού Novalifε της Nova!

Yammas

Το Yammas είναι μία υπηρεσία που δημιουργήθηκε από μία προσωπική ανάγκη του δημιουργού του. Ο Πάνος Παραβατός βρισκόταν πέρυσι στην Κέρκυρα και ήθελε να κεράσει μία κοπέλα που φλέρταρε, αλλά ήταν στη Χαλκίδα. «Έτσι, έπρεπε να βρω τρόπο για το απομακρυσμένο κέρασμα», αναφέρει ο ίδιος. Το Yammas είναι ο τρόπος για κέρασμα από απόσταση. Για τα μπαρ είναι η σύνδεση των πραγματικών πελατών του με τους ψηφιακούς φίλους των τελευταίων, οι οποίοι μπορούν να κεράσουν ακόμα και όταν δεν είναι στο μαγαζί. Πώς δουλεύει; Επισκέπτεσαι το yammas.gr, βρίσκεις το μπαρ στο οποίο τα πίνει η παρέα σου, επιλέγεις το κέρασμά σου, πληρώνεις μέσω πιστωτικής και στη συνέχεια η παρέα σου ενημερώνεται μέσω SMS για το ποιος κερνά και τι. Με τον κωδικό που λαμβάνουν, παίρνουν τα ποτά τους και... άσπρο πάτο.

Tip
Επισκεφτείτε το site του yammas εδώ

Acting Yoga

Το Θέατρο Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής εγκαινιάζει κύκλο σεμιναρίων σχετικά με το Θέατρο και την τέχνη της υποκριτικής. Στη Νέα Σκηνή, η σκηνοθέτις και yoga teacher Ιόλη Ανδρεάδη πραγματοποιεί κατά το διάστημα Μαΐου-Ιουνίου δέκα συναντήσεις εξερεύνησης στην πράξη της σχέσης γιόγκα και θεάτρου, οι οποίες απευθύνονται σε ηθοποιούς, αλλά είναι ανοιχτές και σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τη σχέση αυτή. Οι δέκα αυτές συναντήσεις θα χτιστούν με βάση συγκεκριμένους κεντρικούς άξονες ως προς τη θεατρική δημιουργία, οι οποίοι αποτελούν τη προσωπική μέθοδο εργασίας της σκηνοθέτιδος και εμπλουτίζονται μέσα από την πρακτική και τη φιλοσοφία της γιόγκα. Η πρακτική αυτή εξερεύνηση θα βασιστεί τόσο στη Hatha και τη Vinyasa Yoga, όσο και σε αρχαία ινδικά κείμενα όπως η Baghavad Ghita, κείμενα του Αντονέν Αρτώ και σε ένα συνδυασμό των μεθόδων υποκριτικής Laban, Viewpoints και Stanislavski.

Tip
Οι συναντήσεις ξεκίνησαν χθες, Δευτέρα 15 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 26 Ιουνίου.

Ακυβέρνητες Πολιτείες - Η Λέσχη


Το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης για πρώτη φορά σε συμπαραγωγή παρουσιάζουν την τριλογία του Στρατή Τσίρκα «Ακυβέρνητες πολιτείες». Πρόκειται για ένα διετές εγχείρημα που θα μεταφέρει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή το εμβληματικό αυτό έργο της μεταπολεμικής νεοελληνικής πεζογραφίας. Το πρώτο μέρος, «Η Λέσχη», θα παρουσιάζεται έως και 28 Μαϊου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, σε δραματουργία-σκηνοθεσία Εφης Θεοδώρου. Η δράση τοποθετείται στα Ιεροσόλυμα το καλοκαίρι του 1942, την κρίσιμη εκείνη στιγμή που τα χιτλερικά στρατεύματα προελαύνουν στη Μέση Ανατολή. Σε μια ιδιόμορφη πανσιόν της πόλης συνωστίζονται άνθρωποι όλων των φυλών και των θρησκειών. Ανάμεσά τους ο Μάνος Σιμωνίδης, ένας Έλληνας αριστερός διανοούμενος που βρίσκεται σε ρήξη με την παράνομη αντιφασιστική οργάνωση στην οποία ανήκει και η Έμμη Μπόμπρετσμπεργκ, η σύζυγος ενός υπουργού της πρώην αυστριακής κυβέρνησης, που αναστατώνει τον ανδρικό πληθυσμό με το διάχυτο ερωτισμό της. Μεταξύ τους θα αναπτυχθεί ένας βαθύς όσο και αδιέξοδος έρωτας. Έρωτας και πολιτική, πόλεμος και διανόηση συμπλέκονται στη «Λέσχη», αλλά πάνω από όλα κυριαρχεί το θέμα της μοναξιάς, καθώς όλα τα πρόσωπα της επικής αυτής τοιχογραφίας ζουν «μόνοι και ξεκομμένοι, στο περιθώριο του κόσμου, του έθνους τους».

Tip
Η παράσταση ανεβαίνει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα) έως τις 28 Μαΐου.

Bob Theatre Festival

Κλείνοντας φέτος δέκα χρόνια ζωής, το Bob Theatre Festival εντάσσεται στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και το γιορτάζει με μία μεγάλη, νεανική θεατρική γιορτή. Με άξονα το καλό θέατρο νέων ταλαντούχων δημιουργών, οι ομάδες AbOvo και 4Frontal σχεδίασαν και φέτος το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης, το οποίο χωρίζεται σε πολλαπλές θεματικές ενότητες, όπως Παραστάσεις που ξεχώρισαν, όπου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να (ξανα)δούν ό,τι καλύτερο και πιο φρέσκο παίχτηκε στις αθηναϊκές σκηνές τη σεζόν που πέρασε, Αναβιώσεις, Διαγωνισμός νέων δημιουργών Scratch Night 2017, στο πλαίσιο του οποίου 27 ομάδες νέων δημιουργών διεκδικούν την ψήφο σας, παρουσιάζοντας μία δεκαπεντάλεπτη παράσταση, Σεμινάρια και Πάρτι-Έκπληξη.

Tips
Το Bob Theatre Festival θα πραγματοποιηθεί 22-28 Μαΐου στην Πειραιώς 260.
Ακολουθήστε το στη σελίδα του στο Facebook.

Δεν σε θέλω πια

Το νέο άλμπουμ του Δώρου Δημοσθένους με τίτλο “Compere” κυκλοφόρησε στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς και περιλαμβάνει διαχρονικά ελληνικά τραγούδια περασμένων δεκαετιών με νέες, πειραγμένες ενορχηστρώσεις, ανανεωμένο ήχο και την σφραγίδα της ερμηνείας του. Πρόκειται για έναν διαφορετικό δίσκο που έχει αφετηρία το χθες του ελληνικού τραγουδιού φιλοδοξώντας να φέρει στο σήμερα κάτι από την μαγεία της ατμόσφαιρας των κλασικών στάνταρντ και ταυτόχρονα να ενσωματώσει στοιχεία από την jazz και το swing.

Tip
Ακολουθήστε τον Δώρο Δημοσθένους στο Facebook
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης