Είσαι γλυκατζής; Τόσο το καλύτερο!
Είσαι γλυκατζής; Τόσο το καλύτερο!
Παγωτό, μακαρόν και γλυκά με… ημερομηνία γέννησης στο κέντρο της Αθήνας
Αν είσαι από αυτούς που αναζητούν νόστιμο παγωτό φτιαγμένο από αγνό γάλα, χωρίς χρωστικές ουσίες και μάλιστα σε πολύ ιδιαίτερες γεύσεις, πρέπει οπωσδήποτε να περάσεις μια βόλτα από το Balader. Το μικρό μαγαζάκι στo Κέντρο, στην Καπνικαρέας 2, μετράει μόνο λίγους μήνες ζωής αλλά αποτελεί μια όαση ανάμεσα στα mainstream καταστήματα της περιοχής.
Εκτός από παγωτό, το Balader είναι διάσημο και για άλλα δύο πράγματα. Το ένα είναι τα μακαρόν του και το άλλο τα ταμπελάκια με την ημερομηνία γέννησης που έχουν πάνω όλα τα γλυκά του. Όσον αφορά τα μακαρόν είναι αναμφισβήτητα οι σταρ του ζαχαροπλαστείου. Οι δίσκοι με τις μικρές λαχταριστές μπουκίτσες ανανεώνονται συνεχώς από το εργαστήρι που βρίσκεται στον πάνω όροφο και δίνουν χρώμα στη βιτρίνα του.
Μπορεί να μοιάζει μικρό και εύκολο αλλά η παρασκευή του χρειάζεται μεράκι και τέχνη. Αν μάλιστα μιλάμε για τις πέντε βασικές γεύσεις που έχει το Balader -αλλά και για τους πειραματισμούς που κάνουν κατά καιρούς οι ιδιοκτήτες του- διεκδικούν επάξια μια θέση στα καλύτερα μακαρόν της Αθήνας.
Για τους πιο απαιτητικούς υπάρχουν στο κατάστημα βέβαια και γλυκά όπως τάρτες λεμονιού, μπανόφι, εκλέρ και ένα σωρό άλλα γλυκά που μπορείς να είσαι σίγουρος ότι είναι φρέσκα. Όχι μόνο επειδή ξέρεις την ποιότητα του καταστήματος αλλά κυρίως επειδή υπάρχει πάνω στο καθένα ένα ταμπελάκι που σου λέει ακριβώς την ώρα παρασκευής τους. Αυτή δεν ξεπερνάει τις 24 ώρες ζωής και έτσι όλα παραμένουν φρέσκα και λαχταριστά.
Εκτός από παγωτό, το Balader είναι διάσημο και για άλλα δύο πράγματα. Το ένα είναι τα μακαρόν του και το άλλο τα ταμπελάκια με την ημερομηνία γέννησης που έχουν πάνω όλα τα γλυκά του. Όσον αφορά τα μακαρόν είναι αναμφισβήτητα οι σταρ του ζαχαροπλαστείου. Οι δίσκοι με τις μικρές λαχταριστές μπουκίτσες ανανεώνονται συνεχώς από το εργαστήρι που βρίσκεται στον πάνω όροφο και δίνουν χρώμα στη βιτρίνα του.
Μπορεί να μοιάζει μικρό και εύκολο αλλά η παρασκευή του χρειάζεται μεράκι και τέχνη. Αν μάλιστα μιλάμε για τις πέντε βασικές γεύσεις που έχει το Balader -αλλά και για τους πειραματισμούς που κάνουν κατά καιρούς οι ιδιοκτήτες του- διεκδικούν επάξια μια θέση στα καλύτερα μακαρόν της Αθήνας.
Για τους πιο απαιτητικούς υπάρχουν στο κατάστημα βέβαια και γλυκά όπως τάρτες λεμονιού, μπανόφι, εκλέρ και ένα σωρό άλλα γλυκά που μπορείς να είσαι σίγουρος ότι είναι φρέσκα. Όχι μόνο επειδή ξέρεις την ποιότητα του καταστήματος αλλά κυρίως επειδή υπάρχει πάνω στο καθένα ένα ταμπελάκι που σου λέει ακριβώς την ώρα παρασκευής τους. Αυτή δεν ξεπερνάει τις 24 ώρες ζωής και έτσι όλα παραμένουν φρέσκα και λαχταριστά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα