Ποιοι είναι οι υπερφυσικοί χαρακτήρες του “Lucifer”;

Ποιοι είναι οι υπερφυσικοί χαρακτήρες του “Lucifer”;

Στο πρώτο επεισόδιο του “Lucifer”, ο Εωσφόρος συναντά έναν δαίμονα και έναν άγγελο. Ποια είναι η ιστορία τους;

Ποιοι είναι οι υπερφυσικοί χαρακτήρες του “Lucifer”;
Ο πιλότος του Lucifer
μπορεί να προβλήθηκε μήνες πριν στο Comic Con του Σαν Ντιέγκο, αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις, ωστόσο η επίσημη πρεμιέρα της σειράς έγινε μόλις προχθές στο FOX. Η νέα παραγωγή για τη μικρή οθόνη βασίζεται στον χαρακτήρα του Εωσφόρου που δημιούργησε ο Νιλ Γκέιμαν για τη σειρά κόμικς Sandman
Κλείσιμο
. Σε αυτή, ο Εωσφόρος έχει βαρεθεί τα καθήκοντα του άρχοντα της κόλασης, εγκαταλείπει το πόστο του και εγκαθίσταται στη γη. Ανοίγει ένα πετυχημένο κλαμπ, ωθεί τους ανθρώπους σε σκανδαλιές και βοηθά την αστυνομία του Λος Άντζελες να εξιχνιάζει υποθέσεις! Εκτός από την εαυτού… σκοτεινότητα, το πρώτο επεισόδιο μας έδειξε άλλους δύο υπερφυσικούς χαρακτήρες, έναν για κάθε πλευρά. Και επειδή οι χαρακτήρες αυτοί αναμένεται να απασχολήσουν τους θαυμαστές της σειράς και στη συνέχεια, εδώ μπορείτε να δείτε το ποιόν του καθενός.



Ο Αρχάγγελος Αμέναντιελ εμφανίστηκε στο πρώτο κιόλας τεύχος The Sandman Presents: Lucifer miniseries (το 1999), spinoff της σειράς κόμικς Sandman και προάγγελος της σειράς Lucifer: Nirvana, που περιείχε τον Εωσφόρο ως κεντρικό ήρωα. Είναι ο επικεφαλής των Θρόνων, αγγέλων της ειρήνης και της υποταγής. Στην τηλεοπτική σειρά, ο διάλογος του Αμέναντιελ με τον Lucifer είναι ουσιαστικά αυτός που δίνει ένα πρώτο context στη σειρά και μία ιδέα περί του τι διακυβεύεται με την απόφαση του δεύτερου να πάει διακοπές επ’ αόριστον («Τι πιστεύεις ότι συμβαίνει όταν ο διάβολος εγκαταλείψει την κόλαση; Όλοι αυτοί οι δαίμονες... Όλες αυτές οι κατατρεγμένες και βασανισμένες ψυχές... Πού νομίζεις ότι θα πάνε;»).

Η αλήθεια είναι ότι στη σειρά φαίνεται ότι οι ρόλοι είναι κάπως μπερδεμένοι. Ο Lucifer επιζητά την ελευθερία του και ο Αμέναντιελ του ζητά επιτακτικά να γυρίσει στην κόλαση. Στα κόμικς αυτή η αντιπαλότητα δεν οφείλεται μόνο στο ότι οι δυο τους ανήκουν σε αντίθετα στρατόπεδα˙ έχει και μία προσωπική διάσταση που την κάνει πιο πικρή. Ο Αμέναντιελ προσπαθεί, μάλιστα, με κάθε τρόπο να επιτύχει τον στόχο του, χωρίς να λογαριάζει τις συνέπειες, Αυτή η προσωπική βεντέτα θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια…



Η Μαζικίν ή Μέιζ εμφανίζεται πολύ πιο παλιά στα κόμικς και συγκεκριμένα στον δεύτερο τόμο του Sandman τον Δεκέμβριο του 1990. Είναι ένα από τα παιδιά της Λίλιθ και ερωμένη του Lucifer, η οποία τον ακολούθησε έως τη γη όταν αυτός θέλησε να φύγει από την κόλαση. Στα κόμικς έχει το μισό της πρόσωπο παραμορφωμένο και φορά μάσκα που το καλύπτει - κάτι που δεν είδαμε στη σειρά. Εκτός από προστάτιδα του αφέντη της, είναι και barwoman στο κλαμπ του, γιατί στη σύγχρονη εποχή ένας υπάλληλος πρέπει να ασχολείται με περισσότερα καθήκοντα… Τέλος, παρουσιάζεται δυσαρεστημένη με τις επιλογές του Lucifer, λέγοντάς ότι θα έπρεπε να περνά την ώρα του «κάνοντας κάτι περισσότερο σημαντικό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης