Paul vs Paul

Paul vs Paul

Paul και Frank Ze Paul, δύο κορυφαίες croissantairie και boulangerie που έχουν κάνει την Αθήνα να παραμιλάει

Paul vs Paul
Paul και Frank Ze Paul: Πολλοί μπερδεύονται νομίζοντας πως πρόκειται για το ίδιο κατάστημα, όμως οι διαφορές τους είναι μεγάλες όπως και ο «ανταγωνισμός» τους στην κουζίνα και τις γεύσεις. Βρεθήκαμε στην οδό Πανεπιστημίου, όπου κορυφώνεται αυτή η «κόντρα γεύσεων», και κάναμε τον διαχωρισμό.

Frank Ze Paul


Iστορία
Το Frank Ζe Paul
Κλείσιμο
ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια περίπου, με τους δημιουργούς του να είναι οι κύριοι Γρίβας και Ζοζέφ Αζάμ, και πλέον ανήκει στον επιχειρηματικό όμιλο LBL τον οποίο διευθύνουν οι κύριοι Πηλαβάκης και Έλληνας. Το πρώτο κατάστημα άνοιξε στο Παλαιό Φάληρο και εν συνεχεία επεκτάθηκε στη Βούλα και την οδό Πανεπιστημίου, ενώ το κεντρικά βρίσκονται στο Μαρούσι. Μάλιστα, εδώ και λίγες μέρες, η «οικογένεια» του Frank ze Paul αριθμεί ένα ακόμα μέλος το οποίο λειτουργεί δίπλα στο νοσοκομείο Υγεία.



Μενού
Το μενού περιλαμβάνει κάθε είδους σφολιατοειδή και γλυκά με την… επιμέλεια να είναι μοιρασμένη. Ο κ. Γρίβας είναι υπεύθυνος για τις συνταγές των σφολιατοειδών και ο κ. Αζάμ για τα γλυκά. Aπό τα σφολιατοειδή ξεχωρίζουν οι πίτσες, τα σάντουιτς και οι κις λορέν με σπανάκι και σολωμό, ενώ η έκπληξη έρχεται με τη σαλάτα εσπεριδοειδών, δημιουργία του σεφ Παναγιώτη Αργυρίου. Από τα γλυκά, ξεχωρίζουν τα προφιτερόλ γάλακτος, τα σιροπιαστά αλλά και τα σοκολατάκια, ενώ εξαιρετικό είναι και το σουφλέ σοκολάτας. O καφές που σερβίρεται είναι μάρκας Ντούσο, η οποία είναι ελληνική εταιρεία, και είναι δυνατός χωρίς όμως να ξεπερνάει τα «όρια».



Σπεσιαλιτέ
Εδώ έρχεται η μεγάλη έκπληξη καθώς, παρά την ευρεία γκάμα προϊόντων, τη διαφορά κάνουν τα... κουλούρια Θεσσαλονίκης αφού καθημερινά πωλούνται σχεδόν 500 τεμάχια! Και για να γίνει καλύτερα αντιληπτό αυτό το νούμερο, πρέπει να πούμε ότι το μαγαζί εξυπηρετεί καθημερινά λίγο παραπάνω από 700 πελάτες.

Info
Το Frank Ζe Paul λειτουργεί καθημερινά από τις 6:30π.μ. έως τις 10μ.μ.. Οι χώροι είναι διαμορφωμένοι ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν και εκδηλώσεις, ενώ η μέση τιμή ενός προϊόντος κυμαίνεται στα 3 ευρώ.


Paul


Ιστορία
Paul μετρούν αισίως 125 χρόνια ζωής(!), με την ιστορία τους να ξεκινάει από τη Λιλ της Γαλλίας. Εκεί ο Φρανσίς Ολντέρ, μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ανέλαβε τον οικογενειακό φούρνο τον οποίο λειτουργούσε η γιαγιά του από το 1889 και άρχισε να βάζει νέα υλικά στο ψωμί και στα γλυκά. Λίγο καιρό αργότερα, βλέποντας την αύξηση στην ζήτηση των προϊόντων του, ξεκίνησε να ανοίγει υποκαταστήματα. To 1960 εξαγόρασε τη βιομηχανία παραγωγής μπισκότων Paul (η οποία παράλληλα έδωσε και το όνομα της στην αλυσίδα των καταστημάτων), ενώ το 1980 ξεκίνησε η εισαγωγή νέων συνταγών και ταυτόχρονα η παγκόσμια επέκταση. Πλέον τα Paul αριθμούν 400 καταστήματα εκ των οποίων 90 βρίσκονται στο Παρίσι και άλλα 300 σε 33 χώρες του κόσμου. Στην Αθήνα, εκτός από την οδό Πανεπιστημίου, λειτουργούν ακόμη δύο καταστήματα σε Κηφισιά και Γλυφάδα.



Μενού
Το μενού περιορίζεται αυστηρά στη γαλλική κουζίνα και μόνο. Παράγονται σφολιατοειδή, κις λορέν, εκλέρ, μιλφέϊγ, κροκ μεσιέ κλπ. Όλες οι πρώτες ύλες εισάγονται από τη Γαλλία, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Φρανσίς Ολντέρ είχε δημιουργήσει έναν δικό του αγροτικό συνεταιρισμό ο οποίος θα παρήγαγε υλικά μόνο για τα Paul. Αντίστοιχα και ο καφές ο οποίος ναι μεν είναι μάρκας Lavazza, ωστόσο πρόκειται για μια ειδική ποικιλία η οποία παρασκευάζεται αποκλειστικά για τα Paul. Επίσης κατά την παρασκευή των προϊόντων δεν χρησιμοποιούνται συντηρητικά.



Σπεσιαλιτέ
Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού καθώς, λόγω του ότι πρεσβεύει αποκλειστικά τη γαλλική κουζίνα, δίνεται η ίδια βαρύτητα σε όλα τα εδέσματα.

Info
Το κατάστημα της Πανεπιστημίου λειτουργεί από τις 7:30π.μ. έως τις 21:30μ.μ. εκτός από τις Κυριακές. Οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν μία απλή μπαγκέτα με 1,10 ευρώ ή ένα κρουασάν με 1,30 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης