Volvο: Θέλει ένα roadster μοντέλο

Volvο: Θέλει ένα roadster μοντέλο

Τους λείπει ένα roadster μοντέλο, με τους πελάτες τους μάλιστα να το επιζητούν εναγωνίως. Ο λόγος για την Volvo που επαναφέρει στα σχέδιά της την κατασκευή ενός διθέσιου, coupe/roadster μοντέλου. Μάλιστα στις σκέψεις των Σουηδών είναι και η… ευγενική αναβίωση του P1800 της δεκαετίας του ’60...

Volvο: Θέλει ένα roadster μοντέλο
Τους λείπει ένα roadster μοντέλο, με τους πελάτες τους μάλιστα να το επιζητούν εναγωνίως. Ο λόγος για την Volvo που επαναφέρει στα σχέδιά της την κατασκευή ενός διθέσιου, coupe/roadster μοντέλου. Μάλιστα στις σκέψεις των Σουηδών είναι και η… ευγενική αναβίωση του P1800 της δεκαετίας του ’60. Κάτι τέτοιο τους είχε προτείνει, πριν περίπου δύο χρόνια, ο Mattias Vocks, σχεδιαστής της Koenigsegg.
Ο συγκεκριμένος Κύριος λοιπόν, έχει προτείνει στην Volvo το δυναμικό comeback του μοντέλου, το οποίο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στην εποχή του και από τη συμμετοχή στην ταινία «ο Άγιος», με τον ο Roger Moore.  Έπειτα από 12 δώδεκα χρόνια, δηλαδή το 1973, η παραγωγή του σταμάτησε…
Ο Mattias Vocks, έχει σχεδιάσει μία νέα, πιο εκμοντερνισμένη εκδοχή του μοντέλου. Το νέο P1800, όπως τους το παρουσίασε, εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα 4,4 lt (και όχι έναν 2λιτρο όπως τότε) από το XC90, που θα αποδίδει περίπου 600 PS!
Βέβαια, εφόσον οι Σουηδοί πουν το «ΟΚ» για την παραγωγή του, θα υπάρξουν και πιο εμπορικές εκδόσεις με 2λιτρο κινητήρα, αλλά και τον υπερτροφοδοτούμενο 1,6lt.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης