Στην παραγωγή το VW Polo R;

Στην παραγωγή το VW Polo R;

H πρόσφατη παρουσίαση του αγωνιστικού Polo R WRC φέρνει πιο κοντά στην παραγωγή μια αντίστοιχη πολιτική έκδοση. Σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen στον βρετανικό Τύπο, η δημιουργία της αγωνιστικής έκδοσης για...

Στην παραγωγή το VW Polo R;
H πρόσφατη παρουσίαση του αγωνιστικού Polo R WRC φέρνει πιο κοντά στην παραγωγή μια αντίστοιχη πολιτική έκδοση. Σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen στον βρετανικό Τύπο, η δημιουργία της αγωνιστικής έκδοσης για τα παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι αυξάνει τις πιθανότητες λανσαρίσματος μιας κορυφαίας έκδοσης R για το Polo.
Ο λόγος είναι ότι η εξέλιξη και η κατασκευή του πολιτικού μοντέλου θα κοστίσει αρκετά φθηνότερα εφόσον γίνει συνδυαστικά με αυτήν του αγωνιστικού. Από τις οικονομίες κλίμακας θα ωφεληθεί φυσικά και το αγωνιστικό τμήμα της VW.
Το Polo R WRC έχει κινητήρα 1.6 TSI με 300 PS και σύστημα τετρακίνησης, όμως το επιβατικό Polo R πιθανότατα θα φορά κινητήρα 1.4 TSI με 200 PS (20 PS περισσότερους από το Polo GTI).
Δεν αποκλείεται επίσης το μοντέλο παραγωγής να είναι τετρακίνητο, όπως το μελλοντικό Audi S1, με το οποίο μοιράζεται το ίδιο πάτωμα.
Κλείσιμο
Πάντως, ακόμη κι αν οι Γερμανοί αποφασίσουν σήμερα να δημιουργήσουν την πολιτική έκδοση Polo R, το λανσάρισμά του δεν θα γίνει πριν το 2013, όταν θα ριχτεί στη μάχη των ειδικών διαδρομών το αγωνιστικό WRC.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης