Φέτελ ή Αλόνσο;

Φέτελ ή Αλόνσο;

Απομένουν 2 αγώνες και 50 βαθμοί να μοιραστούν ενώ ο Γερμανός προηγείται με 10. Ποιος θα επικρατήσει;

Φέτελ ή Αλόνσο;
Απομένουν 2 αγώνες και 50 βαθμοί να μοιραστούν ενώ ο Γερμανός προηγείται με 10. Ποιος θα επικρατήσει;

Αναλύοντας τα πιθανά σενάρια στο άνωθεν ερώτημα το μυαλό ανατρέχει στην εξέλιξη της σεζόν που ξεκίνησε με τις McLaren να δείχνουν πιο ισχυρές. Στην Αυστραλία κέρδισε ο Μπάτον. Ο Φέτελ δεν πήγε καλά στις δοκιμές αλλά κατάφερε να ανέβει στο βάθρο (2ος), με τον Αλόνσο πέμπτο.

Στη Μαλαισία ο θεός των αγώνων ανακάτεψε τη τράπουλα και με όπλο τη σωστή στρατηγική και τα γρήγορα πιτ στοπ, ο Αλόνσο πήρε υπό την πίεση του Πέρεζ, μια νίκη χρυσάφι ενώ ο Φέτελ έμενε εκτός δεκάδας.
Κλείσιμο

Τα... περίεργα GP συνεχίστηκαν στη Κίνα. Θρίαμβος του Ρόσμπεργκ με τη Mercedes, Φέτελ και Αλόνσο χλιαρές εμφανίσεις το Σάββατο και στον αγώνα περιορίστηκαν στη 5η και την 9η θέση αντίστοιχα.
Πρώτη όαση για τον οδηγό της Red Bull, το Μπαχρέιν με μία νίκη... αλά Φέτελ, από την pole position, στη καρό σημαία! Ο Αλόνσο τερμάτισε 7ος, ελπίζοντας πως οι ευρωπαϊκές αναβαθμίσεις της F2012 θα τον έβαζαν και πάλι στο παιχνίδι.



Όπερ και εγένετο! Η Ferrari πετούσε στη Βαρκελώνη
, ο Αλόνσο εκκίνησε και τερμάτισε 2ος πίσω από τη Williams του Μαλντονάντο, την ώρα που ο Φέτελ περιοριζόταν στην έκτη θέση.
Στο Μονακό είχαμε έκτο διαφορετικό νικητή το Γουέμπερ. Οι διεκδικητές Αλόνσο και Φέτελ τερμάτισαν, στη 3η και 4η θέση. Ο Ισπανός πήρε ισχνό προβάδισμα, τριών πόντων.

Στον Καναδά τα βλέμματα έπεσαν στον Χάμιλτον που κέρδισε
, πέρασε πρώτος στη βαθμολογία, δύο πόντους μπροστά από τον Αλόνσο (5ος) και τρεις από τον Φέτελ (4ος) που ήλπιζε σε περισσότερα έχοντας εκκινήσει από την pole. Ενόσω οι προαναφερθέντες μάχονταν σαν τα σκυλιά, οι Πέρεζ και Γκροζάν προφυλάσσοντας τα ελαστικά, τους πέρασαν στο φινάλε και ανέβηκαν στο βάθρο.

Στο λιμάνι της Βαλένθια, με φόντο πανάκριβα κότερα και πανέμορφα κορίτσια ο Αλόνσο ήταν όλο νεύρα το Σάββατο αφού είχε μείνει εκτός δεκάδας. Την ίδια στιγμή ο Φέτελ ύψωνε το δάκτυλο πανηγυρίζοντας την pole. Η Κυριακή ήταν η μέρα του εναλλάκτη, ο Φέτελ έμεινε από κινητήρα. Με μια επική αντεπίθεση ο Αλόνσο πήρε τη 2η νίκη του, που έδωσε το έναυσμα σ’ ένα ατελείωτο ιβηρικό πάρτι...
Ο Ισπανός βρέθηκε ξανά στη κορυφή της βαθμολογίας από την οποία τον εκθρόνισε ο Φέτελ στην Κορέα στα μέσα Οκτώβρη!

Μέσα Ιουλίου στο Σίλβερστον με τον καιρό... βρετανικό, ο οδηγός της Ferrari πήρε την pole εκμεταλλευόμενος τη χαμηλή θερμοκρασία του οδοστρώματος. Δεν τη μετέτρεψε σε νίκη, στο βάθρο ήταν ένα σκαλί κάτω από το Γουέμπερ αλλά ένα σκαλί πάνω από τον Φέτελ.



Δέκατος αγώνας στο Χόκενχαιμ, έδρα του Φέτελ, ο Αλόνσο
εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα της Ferrari, πήρε pole και νίκη, την ώρα που ο οδηγός της Red Bull έχανε θέσεις και τερμάτιζε μόλις 5ος. Ήταν η 3η και τελευταία μέχρι στιγμής νίκη του Αλόνσο που τον έφερε 36 πόντους μπροστά από τον Φέτελ. Από κεί και πέρα, άμυνα...

Στο Ουγγαρόρινγκ κυριάρχησε η McLaren με το Χάμιλτον να  παίρνει τη 2η νίκη του.
Ο Φέτελ (4ος) ήταν μία θέση μπροστά από τον Αλόνσο αλλά εκτός βάθρου. Η τύχη χαμογέλασε στο Γερμανό στο Σπα, η πρώτη φετινή εγκατάλειψη του Αλόνσο ήρθε σαν δώρο.  Ο οδηγός της Ferrari άναβε λαμπάδες αφού βγήκε ανέπαφος από το χάος της πρώτης στροφής, που προκάλεσε ο Γκροζάν. Κέρδισε ο Μπάτον αλλά η δεύτερη θέση του Φέτελ, τον έφερε 24 πόντους πίσω από τον Αλόνσο.

Στη Mόντσα, εντός έδρας για τη Ferrari ο Αλόνσο έτρωγε σίδερα. Πιθανόν γι’ αυτό έμεινε το Σάββατο από αντιστρεπτική και περιορίστηκε στη 10η θέση. Την Κυριακή η μονομαχία του με το Φέτελ είχε άδοξη κατάληξη.  Οι αγωνοδίκες επέβαλλαν ποινή στο Γερμανό που τελικά έμεινε από εναλλάκτη. Ο Αλόνσο τερμάτισε 3ος πίσω από τους Χάμιλτον, Πέρεζ. Ο Βρετανός πιλότος της McLaren φαίνονταν να μπαίνει γερά στη μάχη του τίτλου ενώ η διαφορά Φέτελ – Αλόνσο άνοιξε στους 39 πόντους.



Όλα άλλαξαν μετά, ο Φέτελ με μια επική αντεπίθεση κέρδισε
στους τελευταίους τέσσερις αγώνες σε Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Κορέα και Ινδία. Μαζεύοντας 100 βαθμούς έναντι 48 του Αλόνσο πήρε κεφάλι στη βαθμολογία με 13 βαθμούς.  Στον τελευταίο συγκλονιστικό αγώνα που παρακολουθήσαμε στο Άμπου Ντάμπι ο Φέτελ λόγω έλλειψης καυσίμου στο ρεζερβουάρ της RB8 μηδενίστηκε στις κατατακτήριες δοκιμές. Εκκίνησε τελευταίος και κατάφερε ν’ ανέβει στο βάθρο πίσω από τον Αλόνσο σ’ έναν αγώνα που ο Ράικονεν έγραψε ιστορία σημειώνοντας την 80στη νίκη για τη Lotus.

Ο Νοέμβριος έχει δυο ακόμα GP σε ΗΠΑ και Βραζιλία, δυο τελικοί που θα παρακολουθήσουμε με κομμένη την ανάσα. Φέτελ ή Αλόνσο;



Ο Φέτελ προηγείται στη βαθμολογία με 255 βαθμούς και ακολουθεί ο Αλόνσο με 245
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης