F1: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη πρεμιέρα!

F1: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη πρεμιέρα!

Η Αυστραλία έχει παράδοση στο άνοιγμα της αυλαίας του πρωταθλήματος που διοργανώνεται εκεί ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση το 2006 και το 2010.

F1: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη πρεμιέρα!

Η Αυστραλία έχει παράδοση στο άνοιγμα της αυλαίας του πρωταθλήματος που διοργανώνεται εκεί ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση το 2006 και το 2010 που η χρονιά ξεκίνησε στο Μπαχρέιν. Φέτος λόγω πολιτικών αναταραχών στο νησάκι του Περσικού Κόλπου αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος αγώνας με τον οποίο θα ξεκινούσε το πρωτάθλημα (σ.σ: οριστική απόφαση για την διεξαγωγή του σε άλλη ημερομηνία θα παρθεί την 1η Μαΐου).

Έτσι φτάσαμε στο Άλμπερτ Παρκ από το 1996 φιλοξενείται εκεί αγώνας F1 και φέτος είναι η 14η φορά που ανοίγει την αυλαία σ’ όλα αυτά τα χρόνια.
Η συγκεκριμένη διαδρομή που αποτελείται από καθημερινούς δρόμους και δρόμους του πάρκου συνθέτει μια μοναδική πρόκληση για ομάδες και οδηγούς.
Το άστατο τοπικό κλίμα μπορεί να δώσει ξαφνική μπόρα ή έντονη αλλαγή ανέμου ή απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας ενώ το οδόστρωμα είναι σκονισμένο γιατί δε χρησιμοποιείται σ’ άλλους αγώνες.
Ο τοπικός ήρωας Μαρκ Γουέμπερ μοιράζεται την υποστήριξη και το ενδιαφέρον των συμπατριωτών του με το επίσης Αυστραλό Ντανιέλ Ρισάρντο, δοκιμαστή της Red Bull που αύριο θα συμμετέχει στις ελεύθερες δοκιμές με την Toro Rosso.
Κλείσιμο
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 17:00 τοπική ώρα ώστε να διευκολυνθεί η προβολή του στην Ευρώπη.
Καθότι τα ρολόγια αλλάζουν σε θερινή ώρα το ξημέρωμα της ερχόμενης Κυριακής (27/3)
η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:00 ώρα Ελλάδος.
Λίγο πριν την εκκίνηση θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή ως φόρος τιμής στα θύματα της τραγωδίας στην Ιαπωνία.
Η τηλεόραση του Alpha θα μεταδώσει απευθείας τον αγώνα ξεκινώντας τη σύνδεσή της με το Άλμπερτ Παρκ από τις 07:30 το πρωί. Αρχικά θα προβληθούν τα κυριότερα στιγμιότυπα  των κατατακτήριων δοκιμών και εν συνεχεία η προεπισκόπηση του φετινού πρωταθλήματος. Η κάμερα του καναλιού βρέθηκε στη Βαρκελώνη όπου κατέγραψε τον πυρετό προετοιμασίας των ομάδων ενώ μέσα από ειδικά αφιερώματα οι Νίκος Τομπάζης και Μίκαελ Σουμάχερ αναλύουν τις φετινές αλλαγές κανονισμών. Επίσης ο αγ. διευθ. της Pirelli, Πωλ Χέμπερι εξηγεί για ποιο λόγο θα έχουμε τόσες αλλαγές ελαστικών φέτος.
Λίγο πριν βρεθούν στην πίστα οι πιλότοι δραστηριοποιήθηκαν στην Αυστραλία με το Μπάτον να παίρνει μια γεύση από Mount Panorama, τον Φέτελ να κουρεύει πρόβατα και το Γουέμπερ να ψήνει στην παραλία.

Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα την Κυριακή από τις 07:30 στον Alpha.

Σας έλειψε το γκάζι;

Άλμπερτ Παρκ, Μελβούρνη, Αυστραλία

 

Μήκος γύρου: 5.303km

Ρεκόρ γύρου: 1:24.125 Μ.Σουμάχερ, Ferrari, 2004

Αριθμός γύρων: 58

Απόσταση: 307.574km

Όριο ταχύτητας στο pit lane: 60km/h στις δοκιμές, 100km/h στον αγώνα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης