Δεν αποφάσισαν στη McLaren Honda για οδηγούς

Δεν αποφάσισαν στη McLaren Honda για οδηγούς

Χτες στο Πάραγκον έγινε μια σύσκεψη μετόχων της εταιρείας για να ξεκαθαρίσει το θέμα των οδηγών. Κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό...

Δεν αποφάσισαν στη McLaren Honda για οδηγούς
Ο Αλόνσο πρέπει να θεωρείται βέβαιος αλλά προκαλεί ερωτηματικά η καθυστέρηση για ν’ αποφασίσουν αν θα κρατήσουν το Μάγκνουσεν ή το Μπάτον. Προφανώς γνωρίζουν πολύ καλά τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του καθενός και δεν είναι εκεί το θέμα. Οι πληροφορίες μας λένε πως ο Ρον Ντένις θέλει το Μάγκνουσεν και όλοι οι υπόλοιποι τον Μπάτον. Ο ισχυρός άντρας της McLaren δεν πείθεται και προβάλλει ως επιχείρημα το οικονομικό μέρος καθότι ο Μπάτον θέλει 10πλάσια χρήματα από το Μάγκνουσεν. Το επιχείρημα της άλλης πλευράς είναι ότι τα φέρνει κιόλας και εκεί σκάλωσε χτες η συζήτηση καθότι η "πλευρά Μπάτον" πρέπει ν' αποδείξει τον ισχυρισμό της με τη στήριξη κάποιων εκ των χορηγών της ομάδας.

Κλείσιμο
Χτες ενώ συζητιόνταν όλα αυτά στο Πάραγκον οι Μπάτον και Μάγκνουσεν παρεβρέθηκαν σε εκδήλωση για χορηγό της ομάδας στο Εδιμβούργο. Ο Μπάτον αφού οδήγησε τη McLaren ΜΡ4 650S μετά τόνισε: "Είμαι χαρούμενος και ήρεμος. Είτε βρίσκομαι του χρόνου στη F1, είτε κάπου αλλού σε άλλη μορφή αγώνων θα συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ. Δεν πρόκειται να περιμένω για πολύ ακόμη τη McLaren ν' αποφασίσει. Θέλω να παραμείνω στη F1 και στην ομάδα αλλά χρειάζομαι μια απόφαση". Οι φήμες λένε ότι ο Μπάτον έχει έτοιμη συμφωνία για τα σπορ πρωτότυπα και έχει θέσει αυτός με τη σειρά του τώρα προθεσμία στην McLaren για ν' αποφασίσει.


O Aλόνσο που έφυγε από τη Ferrari είναι βέβαιο πως του χρόνου θα επιστρέψει στη McLaren
με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκε και το 2007. Ο Αλόνσο έχει ξεκαθαρίσει πως προτιμά για teammate του τον πολύπειρο Μπάτον κάποιοι τονίζουν πως αυτό συμβαίνει γιατί τον θεωρεί  «του χεριού του».

Ο ισχυρός άντρας της McLaren, Ρον Ντένις με τον οποίο ο Αλόνσο είχε μια εκρηκτική συνεργασία το 2007 έχει τοποθετηθεί σαφώς υπέρ του νεαρού Μάγκνουσεν γιατί είναι φθηνότερος, μικρότερος σε ηλικία, έδειξε ότι είναι γρήγορος φέτος και μόνο να καλυτερεύσει μπορεί στο μέλλον, δε θα συμβιβαστεί ως δεύτερος οδηγός πίσω από τον Αλόνσο και σίγουρα η μίξη εμπειρίας και νιάτων είναι ένας αποδοτικός συνδυασμός για τις ομάδες.
 


Ο Μπάτον οδηγεί τη McLaren ΜΡ4 650S χτες στο Εδιμβούργο σε εκδήλωση για λογαριασμού χορηγού της McLaren. Στην ίδια εκδήλωση βρίσκονταν και ο Μάγκνουσεν.

Όμως μέσα στη McLaren αρκετοί εκ των μετόχων θέλουν να συνεχίσει ο Μπάτον
, ανάμεσά τους και οι άνθρωποι της Honda. Ο Μπάτον έχει πάρει το 2006 την τελευταία νίκη για λογαριασμό της Ιαπωνικής εταιρείας ενώ και η Ιαπωνέζα σύζυγός του έχει τεράστια απήχηση στην πατρίδα της όπου θεωρείται το κορυφαίο τοπ μόντελ. Εκτός αυτών ο Μπάτον έχει την εμπειρία και την κουλτούρα συνεργασίας με τους Ιάπωνες, τον εμπιστεύεται ο Αλόνσο στην εξέλιξη και τον θέλει γενικά, αρέσει στους χορηγούς ως χαρακτήρας και προφίλ ενώ το τέλος της καριέρας του είναι κοντά οπότε μπορεί το 2016 ή το 2017 η McLaren να πάρει κάποιον εξαιρετικά ταλαντούχο οδηγό.

Προσωπική μας αίσθηση είναι πως το δίδυμο της McLaren – Honda για το 2015 θα είναι οι Αλόνσο, Μπάτον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης