Γιατί φεύγει η McLaren από τη Mercedes;

Γιατί φεύγει η McLaren από τη Mercedes;

Εκ πρώτης όψεως δεν ακούγεται λογικό η βρετανική ομάδα να διακόψει τη συνεργασία με τον κατασκευαστή μονάδων ισχύος που πήρε φέτος πρωτάθλημα με μεγάλη διαφορά.

Γιατί φεύγει η McLaren από τη Mercedes;
 Πόσο μάλλον όταν οι περιορισμοί στην εξέλιξη βάση κανονισμών δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για ανατροπές το 2015 και όλα δείχνουν σήμερα πως και πάλι οι ομάδες που θα έχουν μονάδα ισχύος Mercedes (Mercedes, Lotus, Force India, Williams) θα έχουν προβάδισμα.

Η McLaren που πήρε το τελευταίο από τα οχτώ πρωταθλήματα κατασκευαστών στην ιστορία της το 1998 με τη Mercedes έχει μακρά πετυχημένη παράδοση με τη Honda. Η συνεργασία τους από το 1988 έως το 1992 απέδωσε 43 νίκες και τέσσερα νταμπλ τίτλων.

Όπως εξηγεί ο συνιδιοκτήτης της McLaren, Ρον Ντένις η μόνη ελπίδα της McLaren
Κλείσιμο
να καταστεί και πάλι ανταγωνιστική και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα είναι η αποκλειστική συνεργασία με κορυφαίο κατασκευαστή κινητήρα: «Δεν μπορεί να κερδίσει μια ομάδα τον τίτλο χωρίς εργοστασιακό κινητήρα. Δείτε φέτος στις κατατακτήριες δοκιμές τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα στα Mercedes και στα μονοθέσια των υπολοίπων ομάδων (Williams, McLaren, Force India) που χρησιμοποιούν την ίδια μονάδα ισχύος. Στις πλείστες των περιπτώσεων ξεπερνά το 1 sec ενώ στον αγώνα όποτε χρειαστεί ανεβάζουν ρυθμό απλησίαστο για μας. Αν δεν έχεις την τελευταία βελτιωμένη έκδοση της μονάδας ισχύος δεν μπορείς να τους ανταγωνιστείς. Δεν είναι θέμα δύναμης αλλά ανάκτησης και αποθήκευσης ενέργειας. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε αυτή τη διαδικασία καθώς δεν έχουμε πρόσβαση στο λογισμικό αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούμε να σταθεροποιήσουμε το μονοθέσιο μας στην είσοδο των στροφών και να χάνουμε πολύ χρόνο. Παρότι έχουμε την κορυφαία μονάδα ισχύος δεν έχουμε την ικανότητα να κάνουμε βελτιστοποίηση. Οπότε η μόνη πιθανότητα να έχουμε κάποια στιγμή την τοπ μονάδα ισχύος είναι η αποκλειστική συνεργασία μ’ έναν κατασκευαστή. Αυτή είναι η σωστή προσέγγιση μακροπρόθεσμα. Η σχέση μας με τη Mercedes είναι καλή αλλά θέλουμε να επιστρέψουμε στην κορυφή».



Η McLaren έχει πάρει ένα πρωτάθλημα κατασκευαστών με τη Mercedes το 1998
, αυτό ήταν και το τελευταίο στην ιστορία της ομάδας. Η Mercedes ως κατασκευαστής κινητήρα ξαναπήρε πρωτάθλημα το 2009 με τη Brawn και φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της, πήρε τίτλο ως κατασκευαστής.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης