Μπάτον: Η Honda χρειάζεται έμπειρο οδηγό!

Μπάτον: Η Honda χρειάζεται έμπειρο οδηγό!

Ο Βρετανός πρωταθλητής ενόψει του Ιαπωνικού GP αλλά και της έλευσης του Ιάπωνα κατασκευαστή στη F1 το 2015 αυτοπροτείνεται...

Μπάτον: Η Honda χρειάζεται έμπειρο οδηγό!
Η McLaren με την Honda έχουν μεγάλη παράδοση – ιστορία επιτυχημένης συνεργασίας που ολοκληρώθηκε το 1992. Η Ιαπωνική εταιρεία επιστρέφει το 2015 ως κατασκευαστής μονάδων ισχύος στη F1, σε αποκλειστική συνεργασία με τη McLaren. Στη βρετανική ομάδα ποντάρουν πολλά σ’ αυτή τη συνεργασία, θεωρούν πως θα είναι η μεγάλη τους ευκαιρία για να επιστρέψουν στην κορυφή.

Κλείσιμο
Δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί το δίδυμο πιλότων για το 2015 αν και όσο περνά ο καιρός πιο πιθανό είναι να παραμείνουν οι ίδιοι. Όμως γεγονός παραμένει πως τόσο ο Μάγκνουσεν όσο και ο Μπάτον είναι ακόμη μετέωροι για το 2015.

Μιλώντας σχετικά ο πρωταθλητής του 2009 με τη Brawn ανέφερε: «Σίγουρα θα είναι σημαντική βοήθεια γι’ αυτούς αν έχουν έναν έμπειρο οδηγό να τους βοηθήσει στην εξέλιξη. Η μονάδα ισχύος με το ERS έχει πολλά θέματα οπότε χρειάζεσαι την αίσθηση του οδηγού και την εμπειρία σίγουρα αυτό βοηθά την ομάδα».

Ο Μπάτον έχει αγωνιστεί για λογαριασμό της Honda από το 2006 έως το 2008 και είναι ο μόνος πιλότος που έχει πάρει νίκη για λογαριασμό της Ιαπωνικής εταιρείας στην σύγχρονη εποχή : «Το πρόβλημα στη συνεργασία με μια Ιαπωνική εταιρεία είναι η διαφορετική κουλτούρα και γλώσσα, νομίζω όμως πως η McLaren το κατανοεί αυτό. Έχουν δουλέψει στο παρελθόν με τη Honda, πέρασε καιρός από τότε, αλλά δεν βλέπω πρόβλημα αν συνεργαστούν στενά και αφιερώσουν χρόνο ο ένας στον άλλο. Δεν είναι μόνο θέμα μηχανικών και αεροδυναμιστών όλοι πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για να κατανοήσουν την Ιαπωνική κουλτούρα».



Φέτος η McLaren (111β.) αγωνίζεται με μονάδες ισχύος Mercedes
, όπως και οι Williams (187β.), Force India(117β.) πέρα από την εργοστασιακή ομάδα. Στη βαθμολογία είναι στην 6η θέση πίσω από τις άλλες τρεις ομάδες που έχουν μονάδα ισχύος της Mercedes.

Το Ιαπωνικό GP είναι προγραμματισμένο γι’ αυτή την Κυριακή 5/10 και θα μεταδοθεί από τον Alpha στις 14:20.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης