Mercedes: Τοίχο – τοίχο μη και σε πετύχω…

Mercedes: Τοίχο – τοίχο μη και σε πετύχω…

Πολεμικό το κλίμα ανάμεσα σε Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ που δυσκολεύονται πλέον ν’ ανεχτούν ο ένας τον άλλο σε δημόσιο χώρο ενώ δεν ανταλλάσουν κουβέντα στις συγκεντρώσεις της ομάδας, σε ενημέρωση πριν και απενημέρωση μετά τον αγώνα.

Mercedes: Τοίχο – τοίχο μη και σε πετύχω…
Την ίδια στιγμή η καχυποψία για κάθε ενέργεια ένθεν και ένθεν κάθε άλλο παρά βοηθά στην πορεία της ομάδας που σήμερα κυριαρχεί με άνεση καθώς οι αντίπαλοί της δεν κάνουν καλή δουλειά, αύριο όμως είναι δεδομένο πως αυτή η κόντρα θα αποτελέσει τροχοπέδη για την ανταγωνιστικότητα της ομάδας.

Όπως βγαίνει τώρα προς τα έξω η αντιπαράθεση έχει ξεκινήσει από το Μπαχρέιν
όταν ο Ρόσμπεργκ σύμφωνα με τα λεγόμενα του Χάμιλτον επέλεξε κόντρα στις εντολές της ομάδας μια ακραία χαρτογράφηση που του επέτρεψε να επιτεθεί. Ο Χάμιλτον πήρε τη νίκη εκεί και όταν απειλούνταν στην Ισπανία ακολούθησε την ίδια τακτική. Υιοθέτησε την πιο επιθετική χαρτογράφηση παρά την εντολή της ομάδας και κατάφερε να κρατηθεί μπροστά από το Ρόσμπεργκ. Ο Γερμανός ένιωσε ότι του στέρησαν τη νίκη με πλάγιο τρόπο και ο Βρετανός υποχρεώθηκε από την ομάδα να του ζητήσει συγνώμη.
Κλείσιμο

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Τότο Βολφ εξηγεί:
«Στο Μονακό έγινε ακριβώς το αντίθετο από την Ισπανία. Εκεί ο Νίκο αισθανόταν αδικημένος με ότι συνέβη στον αγώνα και αυτό το θεωρώ φυσιολογικό. Καθένας από τους δυο είναι απόλυτος σ’ αυτά που πιστεύει. Όπως σε κάθε αντιπαράθεση μεταξύ δυο προσώπων έτσι και οι δυο νομίζουν πως έχουν δίκιο. Δεν είναι όμως ποτέ άσπρο και μαύρο, υπάρχει γκρι ανάμεσα».

Το Σάββατο στο Μονακό ο Ρόσμπεργκ έκανε λάθος στην τελευταία του προσπάθεια και καθώς ο Χάμιλτον ακολουθούσε, δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη δική του. Ο Ρόσμπεργκ ωφελήθηκε απ’ αυτό παίρνοντας pole και νίκη ενώ ο Βρετανός δείχνει με τη στάση του πως θεωρεί ιδιοτελές το λάθος του συναθλητή του. Αυτό παρότι το συμβάν εξετάστηκε από τους αγωνοδίκες  οι οποίοι απεφάνθησαν πως δεν υπήρχε δόλος.

Από τη Mercedes αποφασίστηκε πως πλέον οι δυο πιλότοι δε θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής χαρτών κινητήρα κατά βούληση. Ο Βολφ ξεκαθάρισε: «Δε θα ξαναγίνει αυτό. Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος δοκιμάζουν τα όρια και τις αντιδράσεις μας. Είναι φυσιολογικό αυτό. Το πνεύμα της ομάδας είναι να χειριστούμε την κατάσταση επί ίσοις όροις. Αν τα πράγματα ξεφύγουν από το πλαίσιο που εκφράζει τη Mercedes τότε θα παρέμβουμε».



Στη χθεσινή εθυμοτυπική φωτογραφία πανηγυρισμών είναι εμφανές ο τρόπος που αισθάνονται όλοι πλην του Χάμιλτον. Ο Βρετανός είναι ο μόνος που δεν πανηγυρίζει το 1 - 2 της ομάδας, γιατί νιώθει πως ο teammate του πήρε τη νίκη με δόλο.



O Χάμιλτον χτες ήταν σιβυλλικός:
«Πιστεύω πως και οι δυο θέλουμε μια καθαρή μάχη. Δε μπορεί να περιμένει κανείς από μας να δίνουμε τέτοια μάχη και να παραμένουμε φίλοι. Όμως διατηρείται ο αλληλοσεβασμός. Τουλάχιστον εγώ θα προσπαθήσω να παραμείνω άξιος σεβασμού. Δεν έκανα κάτι βεβιασμένο στον αγώνα και προστάτευσα το μονοθέσιο. Πετύχαμε το 1 – 2. Σκοπεύω να εμφανιστώ πιο δυνατός στον επόμενο αγώνα. Ξεκαθαρίσαμε ότι μπορούσε να ξεκαθαριστεί. Ανατρέξαμε στα δεδομένα της τηλεμετρίας και είδαμε πράγματα που εύχομαι να μπορούσατε να τα δείτε και εσείς. Κατά τα άλλα είμαστε καλά. Ήταν ένα δύσκολο 3ημερο για μένα αλλά ότι δε σε σκοτώνει σε δυναμώνει. Νομίζω ότι θα βγω πιο δυνατός μετά απ’ αυτά που έγιναν αυτό το Σαββατοκύριακο».

Αναφερόμενος στο βάθρο χτες στο Μονακό ο Χάμιλτον τόνισε: «Ποτέ δε μιλούσαμε πραγματικά στο βάθρο, στους προηγούμενους τέσσερις αγώνες απλά του είπα ότι πήγαμε καλά. Δε του το είπα αυτή τη φορά, θα του το πω την επόμενη.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Mercedes και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Νίκι Λάουντα έδειξε την ενόχλησή του: «Είναι φυσιολογικό ο Λιούις να είναι δυσαρεστημένος με τη 2η θέση αλλά πρέπει να δεχτεί πως ο άλλος ήταν ταχύτερος. Αυτό είναι πολύ απλό στους αγώνες. Αυτό που δε μου αρέσει και θα του το πω είναι πως όταν βρίσκεσαι στο βάθρο και δε μιλάς στον teammate σου, ο Νίκο το κάνει πάντα, είναι κακό. Αυτό δε δείχνει αν έχει καλή ανατροφή αφορά κυρίως τη Mercedes. Ανησυχώ γι’ αυτό, αλλά διορθώνεται εύκολα. Θα μιλήσω και στους δυο οδηγούς και αυτό θα έχει λυθεί πριν τον Καναδά. Είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει, πέρασα τα ίδια με τον Προστ. Τον μισούσα αλλά τουλάχιστον του έλεγα καλημέρα το πρωί. Υπάρχουν όρια τα οποία μπορώ να επαναπροσδιορίσω, μιλώ τη γλώσσα τους με καταλαβαίνουν, με σέβονται και δε θα υπάρχει θέμα».




O Ρόσμπεργκ διατήρησε την πρώτη θέση της εκκίνησης στην πρώτη στροφή και το προβάδισμα σε όλο τον αγώνα έναντι του Χάμιλτον.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης