Χάμιλτον: Θα το λύσω όπως ο Σένα!

Χάμιλτον: Θα το λύσω όπως ο Σένα!

Ο 29χρονος Βρετανός πιλότος πολιορκήθηκε επίμονα από τους δημοσιογράφους χτες βράδυ για να δώσει το στίγμα του όσον αφορά το λάθος του Ρόσμπεργκ που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ολοκληρώσει την τελευταία του προσπάθεια.

Χάμιλτον: Θα το λύσω όπως ο Σένα!
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του πρωταθλήματος απέφυγε τους πομφόλυγες και απέκρουσε τις προκλητικές ερωτήσεις μέχρι τη στιγμή που μιλούσε στο ραδιόφωνο του BBC. Εκεί παραδέχτηκε: "Έπρεπε να το περιμένω πως θα συμβεί κάτι τέτοιο.  Αυτό που συνέβη ήταν εν δυνάμει μια κίνηση αντιπερισπασμού. Δεν ξέρω σε τι βαθμό μιλούσαν μεταξύ τους γι' αυτά τα θέματα ο Σένα με τον Προστ αλλά μου αρέσει ο τρόπος του Σένα. Θαυμάζω τον τρόπο που αντιμετώπιζε παρόμοιες καταστάσεις και θα δανειστώ μια σελίδα από το βιβλίο του".
 
Κλείσιμο
Είναι αλήθεια πως η σχέση Σένα - Προστ έφτασε στο απροχώρητο,  όταν ο Σένα δεν κράτησε τη συμφωνία να μην περάσουν ο ένας τον άλλο στην πρώτη στροφή στην Ίμολα το 1989. Μετέπειτα οι δυο τους συγκρούστηκαν δις στη Σουζούκα την ίδια χρονιά και την επόμενη.

Ο Χάμιλτον όταν ρωτήθηκε αν ο Ρόσμπεργκ
πρέπει να ζητήσει συγνώμη φούντωσε: "Γιατί να ζητήσει συγνώμη; Αφού είναι στην pole!".

Οι αγωνοδίκες μετά την εξέταση του συμβάντος και των δεδομένων τηλεμετρίας απεφάνθησαν πως δεν υπήρχε δόλος από την πλευρά του Ρόσμπεργκ που πίεζε στον τελευταίο γύρο και φρέναρε λίγο αργότερα απ' ότι την προηγούμενη φορά. Προσωπική μας άποψη μετά από πολλές επαναλήψεις της εικόνας είναι πως ο Γερμανός πιλότος δεν είχε πρόθεση.



Η φωτογραφία είναι από χτες το πρωί, πριν τη μάχη των δοκιμών από την εκδήλωση για τη 10ετή πλέον συνεργασία Petronas - Mercedes. Διακρίνονται εκτός από τους πιλότους και τους ανθρώπους της Petronas και οι Βολφ, Τσέτσε.


Κάποιοι μπορεί ν' ανατριχιάζουν στην ιδέα και μόνο της σύγκρισης Χάμιλτον - Σένα όμως ο Βρετανός πρωταθλητής (2008) δεν είναι αμελητέα ποσότητα.


                       

 Xάμιλτον                    

 

 Σένα

 

Εκκινήσεις

134

 

161

 

Νίκες

26

19.4%

41

25.5%

Βάθρο

58

43.3%

80

49.7%

Pole positions

35

26.1%

65

40.4%

Πρώτη σειρά

62

46.3%

87

54.0%

Ταχύτεροι γύροι

14

10.4%

19

11.8%

Βαθμοί

1202

8.97

614

3.81


Οι δυο Mercedes εκκινούν στο σημερινό GP του Μονακό από την πρώτη σειρά. Ο αγώνας που αναμένεται με ενδιαφέρον θα μεταδοθεί από τον Alpha στις 13:50.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης