Ένα ηλεκτρικό παντός εδάφους όχημα

Ένα ηλεκτρικό παντός εδάφους όχημα

Η Apocalypse Manufacturing, γνωστή κυρίως για τα 6×6 εκτός δρόμου μοντέλα δημιουργεί ένα αντίστοιχο με ηλεκτροκίνηση.

231016174815_Apocalypse-Nirvana_I

Η Apocalypse Manufacturing ειδικεύεται στη δημιουργία εντυπωσιακών οχημάτων τα οποία βασίζονται σε pickup μοντέλα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, προσδίδοντας τους εξεζητημένη αισθητική, κίνηση στους έξι τροχούς (τρεις άξονες) και μεγάλη ισχύ.

Αυτή τη φορά, τα στελέχη της επέλεξαν έναν διαφορετικό δρόμο. Αποφάσισαν να ασχοληθούν με ένα αμιγώς ηλεκτρικό και συγκεκριμένα με το pickup Rivian R1T.

Οι άνθρωποι της αμερικανικής εταιρείας πήραν το αυτοκίνητο και το βελτίωσαν βάσει των στάνταρ που θέτουν για ένα δημιούργημά τους. Έτσι, το Nirvana, όπως το ονόμασαν, αποκτά μία ιδιαίτερη αισθητική και αυξημένες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Τα στελέχη της εταιρείας αναβαθμίζουν την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, η οποία μεταβάλλει το ύψος του αυτοκινήτου από το έδαφος. Επίσης, αυξάνουν την απόστασή του από το έδαφος κατά 17,8 εκατοστά και την ενισχύουν για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις της εκτός δρόμου κίνησης.

Επίσης, εφοδιάζουν το αυτοκίνητο με μεγαλύτερους τροχούς και ελαστικά τα οποία παρέχουν καλή πρόσφυση σε επιφάνεια με χαμηλό συντελεστή τριβής (λάσπη ή χιόνι). Για την προστασία του αμαξώματος, επικαλύπτουν το Nirvana με υλικό το οποίο αποτρέπει τις γρατσουνιές όταν το όχημα κινείται σε περιβάλλον με κλαριά ή από βανδαλισμό.

Οι αρχικοί προφυλακτήρες του Rivian R1T αντικαθίστανται στο Nirvana από άλλους οι οποίοι, έχουν σχεδιαστεί από την Apocalypse Manufacturing. Αυτοί αφενός ταιριάζουν στο αυτοκίνητο και στον καινούργιο χαρακτήρα του και αφετέρου προστατεύουν σε δύσβατα μέρη, ενώ καθαρίζονται εύκολα.

Στο κάτω μέρος, τοποθετούνται προστατευτικές ποδιές από κέβλαρ και σκαλοπάτια στα μαρσπιέ για να είναι πιο εύκολη η είσοδος και έξοδος προς και από το Nirvana.

Από την Apocalypse Manufacturing ανακοινώνεται ότι η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του φτάνει τους 862 ίππους και επιταχύνεται από τα 0-60 μίλια/ώρα σε 3,0 δευτερόλεπτα.

Τέλος, το κόστος της μετατροπής ξεκινά από τα 150.000 δολάρια (περίπου 142.230 ευρώ).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης