Η General Motors πιστεύει στην τεχνολογία ChatGPT

Η General Motors πιστεύει στην τεχνολογία ChatGPT

Η General Motors συνεργάζεται με τη Microsoft για να δημιουργηθεί ένα νέο λογισμικό που θα επιτρέπει την εφαρμογή τής τεχνολογίας «ChatGPT» στα μελλοντικά μοντέλα της.

230314155322_Cadillac-Celestiq_I

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης «ChatGPT» έχει αρχίσει να απασχολεί τα ΜΜΕ, τον ακαδημαϊκό χώρο και φυσικά όλους όσοι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή όποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή η οποία συνδέεται στο Διαδίκτυο.

Οι δυνατότητες που διαφαίνεται να παρέχει ήδη -καθώς και αυτές που θα αποκτήσει στο μέλλον, όσο θα εξελίσσεται-, την κάνουν να είναι στο προσκήνιο και να θεωρείται το επόμενο μεγάλο ψηφιακό κατεστημένο.

Η General Motors θα είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία η οποία θα επενδύσει σε αυτή την τεχνολογία με σκοπό να δημιουργήσει ένα νέο λογισμικό που θα ενσωματωθεί στα καινούργια μοντέλα της.

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη από το 2021 τη συνεργασία της με τη Microsoft με σκοπό να εξελίξουν έναν νέο ψηφιακό βοηθό για τον οδηγό και τους επιβάτες στα αυτοκίνητά της ο οποίος θα παρέχει σημαντικά περισσότερες δυνατότητες από την αντίστοιχη τεχνολογία που είναι διαθέσιμη στις ημέρες μας. Όμως, αυτή η συνεργασία τους έγινε γνωστή μόλις πρόσφατα.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι θα μπορεί να προσφέρει στους επιβάτες ούτε πώς θα ονομαστεί το σύστημα και το νέο λογισμικό. Πάντως, το πρώτο δείγμα αυτού αναμένεται να το δούμε σε νέα μοντέλα τής General Motors σύντομα, ακόμα και εντός της χρονιάς που διανύουμε.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης