Το εμβληματικό ρολόι της Breitling επιστρέφει

Το εμβληματικό ρολόι της Breitling επιστρέφει

Το Breitling Premier, το ρολόι που καθιέρωσε τον συνδυασμό του σπορ χρονογράφου με το στυλ επιστρέφει μετά από 80 χρόνια

BREITLING_PREMIER
Η Breitling παρουσίασε 6 νέα μοντέλα Premier με ανανεωμένο σχεδιασμό, εμπνευσμένο από την κληρονομιά της σειράς και εξοπλισμένα με τον μηχανισμό B01 της εταιρείας. Η κυκλοφορία τους συμπίπτει με ένα νέο βιβλίο που εξιστορεί την γένεση του πιο συλλεκτικού χρονογράφου της Breitling.
Η συλλογή χρονογράφων Premier Heritage, η οποία παρουσιάστηκε ξανά από τη Breitling το 2021, αναβίωσε το όνειρο του Willy Breitling να δει τον λειτουργικό χρονογράφο να είναι αναμφισβήτητα κομψός -σύμφωνα με τα λόγια του, «η αλάνθαστη σφραγίδα του άψογου στιλ». Σήμερα, η Ελβετική ωρολογοποιία, προσθέτει έξι νέα μοντέλα στη συλλογή Premier, όλα τροφοδοτούμενα από τον αυτόματο μηχανισμό Breitling Manufacture Caliber 01.
Η νέα συλλογή Premier B01 Chronograph 42 ανταποκρίνεται στα ασυμβίβαστα τεχνικά πρότυπα του Willy Breitling. Τα έξι μοντέλα τροφοδοτούνται από τον αυτόματο μηχανισμό Breitling Caliber 01, που έχει σχεδιαστεί για μέγιστη ακρίβεια, αξιοπιστία, και λειτουργικότητα. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2009 και είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους χρονογράφους στην υψηλή ωρολογοποιία. Όπως συμβαίνει με όλους τους μηχανισμούς Breitling, ο καθένας έχει επιτύχει την αυστηρή πιστοποίηση COSC για ακρίβεια από -4 έως και +6 δευτερολέπτων την ημέρα.Η τελευταία γενιά του B01 που χρησιμοποιείται στον νέο χρονογράφο Premier επανασχεδιάστηκε το 2022 και διαθέτει πιο λεπτό προφίλ και πιο συμπαγές ταλαντευόμενο αντίβαρο. Ο μηχανισμός έχει πενταετή εγγύηση και παρέχει περίπου 70 ώρες απόθεμα ισχύος. Για να δημιουργήσει το σχέδιο της νέας συλλογής Premier, η Breitling διατήρησε τις χαρακτηριστικές λεπτομέρειες του vintage Premier, συμπεριλαμβανομένης της ομαλής σταθερής στεφάνης, του καντράν με τα δυο subdials, τα βελτιστοποιημένα ορθογώνια μπουτόν του χρονογράφου, και τους απλικέ αραβικούς αριθμούς.
Η διάμετρος της κάσας είναι 42 χιλ., ελαφρώς μεγαλύτερη από τα 40 χιλ. που υπήρχαν στα προηγούμενα μηχανικά μοντέλα B09. Το tone-on-tone καντράν με τα λεπτά του χρονογράφου στη θέση 3 και τα δευτερόλεπτα στη θέση 9 προσδίδουν ένα κομψό στυλ, ενώ οι νέες αποχρώσεις τους σε σομόν, μπλε, πράσινο, μαύρο και κρεμ προσθέτουν μια σύγχρονη πινελιά στα μοντέλα από ανοξείδωτο ατσάλι. Μια ακόμα παραλλαγή σε κόκκινο χρυσό 18 καρατίων διαθέτει ένα κλασικό κρεμ καντράν. Τα ρολόγια φοράνε είτε λουράκι από δέρμα αλιγάτορα ή ένα κομψό μεταλλικό μπρασελέ 7 σειρών.
Κλείσιμο
Η κυκλοφορία του νέου Premier B01 Chronograph 42 συμπίπτει με τη δημοσίευση του Premier Story, το τρίτο μέρος της σειράς Watch Stories που καταγράφει μερικά από τα πιο διάσημα ρολόγια στον κόσμο. Ο συγγραφέας Fred Mandelbaum, ο επίσημος ιστορικός της Breitling και κορυφαίος στον κόσμο συλλέκτης, ξεναγεί τους αναγνώστες στις τελικά επιτυχημένες (αλλά συχνά ταραχώδεις) αναζητήσεις του Willy Breitling, για να πάρει τον ταπεινό χρονογράφο από το πιλοτήριο του αεροσκάφους και να το φέρει στον καρπό όσων καθορίζουν το στιλ — ένα ταξίδι που ξεκίνησε πριν από 80 χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης