Χταπόδι στη λαδόκολλα με δάφνη και πράσινες ελιές

Χταπόδι στη λαδόκολλα με δάφνη και πράσινες ελιές

Το χταπόδι είναι από τους πιο εκλεκτούς μεζέδες που συνοδεύουν άψογα ένα καραφάκι ούζο ή ένα ποτήρι κρασί.

xtapodi-sti-ladokola-575x700
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Καθαρίζετε το χταπόδι από το ράμφος του και τα εντόσθια της κουκούλας. Το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και το βάζετε σε μια λεκάνη.

Ρίχνετε τα δαφνόφυλλα, τις πράσινες ελιές, το σκόρδο, το πιπέρι, το σιρόπι βαλσαμικού και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά να πάνε παντού τα υλικά.

Απλώνετε τρία φύλλα λαδόκολλας, ακουμπάτε πάνω το χταπόδι και το κάνετε δέμα. Το τυλίγετε μετά με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε έτσι σφραγισμένο για 2 ώρες. Ανοίγετε και το σερβίρετε αμέσως.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης