Γλυκαντικό από υπολείμματα φαγητού φτιάχνουν οι επιστήμονες

Γλυκαντικό από υπολείμματα φαγητού φτιάχνουν οι επιστήμονες

Η νέα ανακάλυψη της εταιρείας Fooditive από την Ολλανδία είναι ένα φυσικό γλυκαντικό με μηδενική θερμιδική αξία, που δημιουργήθηκε από υπολείμματα μήλων και αχλαδιών.

zaxari-1-575x383
Το προϊόν της Fooditive, που παράγεται με εξαγωγή φρουκτόζης από μήλα και αχλάδια, δεν έχει ως αποτέλεσμα σπατάλη τροφίμων σε κανένα στάδιο παραγωγής του. Η εταιρεία συνεργάζεται με αξιόπιστους Ολλανδούς αγρότες οι οποίοι παραχωρούν υπολείμματα και «άσχημη παραγωγή» που απορρίπτεται από τα σούπερ μάρκετ. 

Τα υπολείμματα από τη παραγωγή του τελικού προϊόντος επιστρέφουν στο έδαφος δημιουργώντας κυκλική οικονομία, ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης που περιορίζει τα απόβλητα. Το φυσικό γλυκαντικό είναι μηδενικής θερμιδικής αξίας, έχει καθαρή γεύση (σε αντίθεση με τη στέβια για παράδειγμα) και λειτουργεί πανομοιότυπα με τη ζάχαρη.

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης