Η επιστήμη πίσω από την τέλεια μαρμελάδα λεμόνι
Υπάρχει πάντα κάτι μαγικό στη στιγμή που ανοίγουμε ένα βαζάκι σπιτικής μαρμελάδας.
Η μαγεία στην περίπτωση της μαρμελάδας λεμόνι, κρύβεται στο άρωμα των φρεσκοκομμένων εσπεριδοειδών που ξεχύνεται στον αέρα, αλλά και στη λαμπερή, χρυσοκίτρινη όψη της που μας προσκαλεί να τη δοκιμάσουμε. Ας δούμε όμως πως μέσα από την επιστήμη και τη γαστρονομία αιώνων φτάνουμε σε αυτή τη λιχουδιά.
Τα ελληνικά λεμόνια: Πρωταγωνιστές με χαρακτήρα
Το πρώτο μυστικό για μια άψογη μαρμελάδα βρίσκεται στην επιλογή της σωστής ποικιλίας λεμονιού. Ελληνικές ποικιλίες όπως οι Καρυστινή, Ζαμπετάκη και Αδαμοπούλου, δίνουν έντονη οξύτητα και υπέροχα αρώματα.
Ταυτόχρονα ξεχωρίζουν και για την υφή, την ποσότητα χυμού και τα φυσικά σάκχαρα που περιέχουν. Παράλληλα η εποχικότητα παίζει βασικό ρόλο, καθώς τα λεμόνια της τελευταίας συγκομιδής, εκείνα τα ζουμερά φρούτα του Μαΐου, έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυσικά σάκχαρα, γεγονός που περιορίζει την ανάγκη για προσθήκη ζάχαρης. Με αυτό τον τρόπο αξιοποιείται πλήρως το φρούτο, μειώνοντας τη σπατάλη.
Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr