Παντζάρι: Ένας θησαυρός στο πιάτο μας (διατροφική αξία + συνταγές)

Παντζάρι: Ένας θησαυρός στο πιάτο μας (διατροφική αξία + συνταγές)

Το παντζάρι προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία και με αυτές τις συνταγές θα μάθετε να το απολαμβάνετε καθημερινά

Παντζάρι: Ένας θησαυρός στο πιάτο μας (διατροφική αξία + συνταγές)
Το παντζάρι είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε νιτρικά, αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως το κάλιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, οι φυτικές ίνες κ.ά.

Μερίδα και ημερήσια κατανάλωση
Μία μερίδα θεωρείται 1 μικρό παντζάρι (περίπου 80 - 100 γρ.) ή 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο παντζάρι και η ημερήσια κατανάλωση μπορεί να κυμαίνεται από 1 έως 2 μερίδες, ανάλογα με τις διατροφικές ανάγκες και τις προτιμήσεις του κάθε ατόμου.

Θερμίδες στο παντζάρι
Το παντζάρι είναι ένα τρόφιμο χαμηλό σε θερμίδες, γιατί είναι λαχανικό. Μία μερίδα έχει περίπου 43 θερμίδες. Το χαμηλό θερμιδικό του περιεχόμενο οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό (περίπου 87%).

Μπορούμε ιδανικά να το καταναλώνουμε με τις εξής μορφές:
• Σε χυμό
• Σε σαλάτες ή
• Ως συστατικό σε πιάτα

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης