Τι είναι το umami και πώς το δημιουργούμε στα πιάτα μας

Τι είναι το umami και πώς το δημιουργούμε στα πιάτα μας

Ο Δημήτρης Παπαζυμούρης μας εξηγεί τι είναι το umami και πως μπορούμε να το δημιουργήσουμε στο φαγητό που μαγειρεύουμε.

Τι είναι το umami και πώς το δημιουργούμε στα πιάτα μας
To umami είναι η πέμπτη διάσταση της γεύσης, που αναγνωρίζεται απ’ τους αισθητήρες της γλώσσας μας στο φαγητό, όπως το πικρό, ξινό, αλμυρό και γλυκό που γνωρίζαμε παραδοσιακά. Η λέξη ουμάμι προέρχεται απ’ τα Ιαπωνικά, μιας και εκεί πρωτοαναγνωρίστηκε η ύπαρξή της ως γευστική διάσταση, και σημαίνει ευχάριστη, νόστιμη γεύση. 

Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή