Σπαράγγια: 12 συνταγές με το απόλυτα ανοιξιάτικο και φινετσάτο υλικό
Σπαράγγια: 12 συνταγές με το απόλυτα ανοιξιάτικο και φινετσάτο υλικό
Χαρακτηρίζονται για την απλότητα τους και ταυτόχρονα την ήπια και φινετσάτη γεύση τους και ο λόγος γίνεται για τα ανοιξιάτικα σπαράγγια και ιδίως τα άγρια, που είναι ακόμη πιο νόστιμα.
Είτε άγρια, είτε ημιάγρια ή καλλιεργημένα αυτό που πρέπει να γνωρίζετε για τα σπαράγγια είναι ότι διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες τυλιγμένα σε υγρή πετσέτα. Αν τα ζεματίσουμε μπορούμε να τα κρατήσουμε στην κατάψυξη για μήνες. Δεν χρειάζονται καθάρισμα διότι είναι πολύ λεπτά και τρυφερά. Το μόνο που θα κάνουμε είναι να αφαιρέσουμε τα σκληρά ινώδη τμήματα, που ενδεχομένως υπάρχουν. Για να καταλάβουμε ποιο κομμάτι θα πετάξουμε αρκεί να κρατήσουμε όρθιο έναν βλαστό. Στο σημείο που λυγίζει, αρχίζει το τρυφερό του μέρος. Το υπόλοιπο το κόβουμε και το πετάμε.
Μπορούν να μαγειρευτούν με ένα σωρό τρόπους, συνήθως για λίγα μόνο λεπτά. Ένας πολύ εύκολος και απλός τρόπος είναι να τα δέσουμε με σπάγκο και να τα ρίξουμε για λίγα λεπτά σε ελάχιστο αλατισμένο νερό που βράζει. Αμέσως μετά, τα βουτάμε σε παγωμένο νερό για να μείνει ζωηρό το χρώμα τους, τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι, ίσως και με λίγο λιωμένο σκόρδο. Συνοδεύουν, επίσης, κρεατικά, ψάρια και αυγά ποσέ. Αλλά έχουν πολλές ακόμη δυνατότητες, μπαίνουν σε ριζότο, σε τάρτες, οπωσδήποτε σε ομελέτες και οι τρυφερές κορυφές τους απογειώνουν γευστικά τις ωμές σαλάτες.
Δείτε τη συνταγή στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα