Πατατοκροκέτες με καπνιστή σάλτσα ντομάτας
Πατατοκροκέτες με καπνιστή σάλτσα ντομάτας
Αυτές οι τραγανές κροκέτες πατάτας είναι το τέλειο συνοδευτικό για τη μπίρα σας.
Για τη σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά. Προσθέτετε τον βασιλικό, ανακατεύετε και τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά. Αδειάζετε τη σάλτσα σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τις πατατοκροκέτες: Βράζετε τις πατάτες σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Σουρώνετε και αφήνετε λίγο να πέσει η θερμοκρασία τους.
Τις βάζετε σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι τις λιώνετε. Προσθέτετε το κασέρι, τον μαϊντανό, το αβγό, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα για λίγο στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθετε σε κροκέτες και τις κρατάτε στην άκρη.
Ζεσταίνετε πολύ καλά μπόλικο λάδι σε μια χαμηλή κατσαρόλα, ενώ σε ένα πιάτο ρίχνετε τα ψίχουλα του ψωμιού και σε ένα δεύτερο ανακατεύετε τα αβγά με το σκόρδο και τη μουστάρδα. Περνάτε τις κροκέτες πρώτα από το ψωμί, μετά από το αβγό και τέλος ξανά από το ψωμί. Τηγανίζετε τις παναρισμένες κροκέτες για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά και τις ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρονται ζεστές μαζί με την καπνιστή σάλτσα ντομάτας.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Για τις πατατοκροκέτες: Βράζετε τις πατάτες σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Σουρώνετε και αφήνετε λίγο να πέσει η θερμοκρασία τους.
Τις βάζετε σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι τις λιώνετε. Προσθέτετε το κασέρι, τον μαϊντανό, το αβγό, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα για λίγο στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθετε σε κροκέτες και τις κρατάτε στην άκρη.
Ζεσταίνετε πολύ καλά μπόλικο λάδι σε μια χαμηλή κατσαρόλα, ενώ σε ένα πιάτο ρίχνετε τα ψίχουλα του ψωμιού και σε ένα δεύτερο ανακατεύετε τα αβγά με το σκόρδο και τη μουστάρδα. Περνάτε τις κροκέτες πρώτα από το ψωμί, μετά από το αβγό και τέλος ξανά από το ψωμί. Τηγανίζετε τις παναρισμένες κροκέτες για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά και τις ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρονται ζεστές μαζί με την καπνιστή σάλτσα ντομάτας.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα