Κεφτέδες φασολιών με σάλτσα από ταχίνι
Κεφτέδες φασολιών με σάλτσα από ταχίνι
Μια συνταγή από το βιβλίο της Ντίνας Νικολάου «Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας», που βραβεύτηκε ως το καλύτερο βιβλίο μεσογειακής κουζίνας για τη χώρα μας, στα Βραβεία Gourmand World Cookbook 2017.
Για τους κεφτέδες: Στραγγίζετε τα φασόλια και τα ρίχνετε στον κάδο του μπλέντερ. Τα δουλεύετε με διακοπτόμενη λειτουργία ώστε να κομματιαστούν καλά, αλλά να μη γίνουν πουρές.
Τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον μαϊντανό και το μπέικιν πάουντερ. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε πολύ καλά το μίγμα. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει καλά.
Το βγάζετε από το ψυγείο, πλάθετε κεφτέδες σχετικά μεγάλου μεγέθους (σαν μικρό μανταρίνι) και τους πιέζετε ελαφρώς με την παλάμη σας για να πλατύνουν. Τους αλευρώνετε και τους τινάζετε για να φύγει η περίσσεια του αλευριού. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε περίπου 4 εκ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και, όταν κάψει, βάζετε τους κεφτέδες σε δόσεις. Τους τηγανίζετε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Για τη σάλτσα ταχίνι: Βάζετε σε ένα μπολ το ταχίνι και προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε (θα αρχίσει να πήζει το ταχίνι) και προσθέτετε λίγο λίγο νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.
Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον μαϊντανό και το μπέικιν πάουντερ. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε πολύ καλά το μίγμα. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει καλά.
Το βγάζετε από το ψυγείο, πλάθετε κεφτέδες σχετικά μεγάλου μεγέθους (σαν μικρό μανταρίνι) και τους πιέζετε ελαφρώς με την παλάμη σας για να πλατύνουν. Τους αλευρώνετε και τους τινάζετε για να φύγει η περίσσεια του αλευριού. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε περίπου 4 εκ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και, όταν κάψει, βάζετε τους κεφτέδες σε δόσεις. Τους τηγανίζετε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Για τη σάλτσα ταχίνι: Βάζετε σε ένα μπολ το ταχίνι και προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε (θα αρχίσει να πήζει το ταχίνι) και προσθέτετε λίγο λίγο νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.
Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα