Η εποχή της παράνοιας
neos

Στάθης Μπαρτζώκας

Η εποχή της παράνοιας

Θα έχετε παρατηρήσει ότι γύρω μας έχει απλωθεί ένα δίχτυ παράνοιας το οποίο σιγά σιγά πάει και αυτό να γίνει κανονικότητα. Ποια είναι τα επερχόμενα; Τι μας κρύβουν;

Παρήγαγε τον κορονοϊό ο Bill Gates για να βγάλει και άλλα δισεκατομμύρια από το εμβόλιο; Ο ιός παρήχθη από νυχτερίδες, παγκολίνους ή κατασκευάστηκε σε Κινέζικο εργαστήριο για να τινάξει στον αέρα τις οικονομίες;

Θα έρθει μετά την τεράστια οικονομική κρίση που αφήνει ο ιός ο 3ος Παγκόσμιος πόλεμος ή όχι; Μήπως βρέθηκε το εμβόλιο και το κρύβουν σε μια αποθήκη στον Ασπρόπυργο όπως με σιγουριά μου είπε ένας ταξιτζής στο κέντρο της Αθήνας; Είναι δυνατόν όλος ο πλανήτης να περιμένει να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό και ταυτόχρονα να φουντώνει το αντιεμβολιαστικό κίνημα;

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκαν αυξημένοι θάνατοι από ιλαρά, ευλογιά και διφθερίτιδα γιατί κάποιοι ανόητοι αρνήθηκαν να κάνουν εμβόλια στα παιδιά τους ισχυριζόμενοι ότι τα εμβόλια προκαλούν περισσότερο κακό από ότι καλό.

Οι λεγόμενοι αντιεμβολιαστές όμως δεν κάνουν κακό μόνο στα δικά τους παιδιά αλλά και στα παιδιά των άλλων όταν ανεμβολίαστα στο σχολείο αποτελούν υγειονομικές βόμβες.
Σε όλα τα γκάλοπ της τελευταίας δεκαετίας το 30% των Ελλήνων δήλωναν σίγουροι ότι μας ”ψεκάζουν” με κάποιο μυστηριώδες αέριο ώστε να γινόμαστε μαλθακοί και υπομονετικοί στα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που έπαιρναν οι μημονιακές κυβερνήσεις. Την ίδια ώρα όμως γινόταν φόνοι, ληστείες και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην αφελή ερώτηση γιατί αυτούς τους κακοποιούς δεν τους πιάνει το μυστηριώδες αέριο, σου απαντούσαν με σιγουριά ότι αυτοί είναι παραβατικοί λόγω DNA.

Τι άλλο παρατηρήσαμε σε αυτά τα τελευταία 10 παρανοϊκά χρόνια που η κοινή λογική έχει πάει περίπατο; Καραφλούς πολιτικούς να πουλάνε φάρμακα για την φαλάκρα θησαυρίζοντας, απατεώνες δημαγωγούς να δημιουργούν κόμματα λέγοντας ότι έχουν περιουσία 600 δις ευρώ και τελικά να μπαίνουν φυλακή για χρέος στην εφορία 12.000 και γιατί πούλησαν ένα αυτοκίνητο 3 φορές σε διαφορετικά πρόσωπα.

Αλήθεια ποιο είναι το ποσοστό της παράνοιας στην ψυχιατρική; Τα επίσημα ποσοστά λένε ότι 1% των Ελλήνων είναι σχιζοφρενείς, δηλαδή 100.000 Έλληνες και 3-6% δηλαδή γύρω στους 600.000 Έλληνες είναι παρανοϊκές προσωπικότητες. Σε κάθε παρέα, σε κάθε εργασιακό περιβάλλον υπάρχει ένας καχύποπτος, συνωμοσιολόγος, που πάντα κάνει δεύτερες σκέψεις, ξέρει τα πάντα αλλά τα φυλάει για τον εαυτό του. Η καχυποψία, η συνωμοσιολογία και η έλλειψη κοινής λογικής είναι τα χαρακτηριστικά της παρανοϊκής προσωπικότητας.

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο Άιρον Μασκ, ο Τζορτζ Σόρρος, η λέσχη Μπίλντερμπέρκ, ο Χένρι Κίσσινγκερ, οι Μασόνοι, οι Εβραίοι και κάποιοι άλλοι συνεδριάζουν σε μυστικές σπηλιές, σε μυθώδη ξενοδοχεία για να ελέγξουν την σκέψη του κόσμου.

Η τελευταία ανακάλυψη των συνωμοσιολογιών είναι το χάραγμα και η εισαγωγή στον οργανισμό ενός μικροτσίπ από το οποίο το παγκόσμιο σύστημα θα ξέρει τι κάνει η Σούλα στα Φάρσαλα. Τυφλές γερόντισσες, ιερές παντόφλες που δεν έλιωσαν, πασουμάκια και άλλα ευτράπελα αναδεικνύονται σε ιερά σύμβολα και σε προάγγελο των επερχόμενων. Στους συνωμοσιολόγους αρέσουν οι λέξεις τα μελλούμενα, τα επερχόμενα και το τι μας κρύβουν. Είναι σίγουρο ότι δεν μας κρύβουν τίποτα γιατί δεν μπορούν πλέον να κρύψουν τίποτα. Την δουλειά αυτή την ανέλαβαν οι παρανοϊκοί.

Στάθης Β. Μπαρτζώκας
Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ