Κόβουν τις συντάξεις τρώγοντας ψάρι στο Κολωνάκι
sourelis_panagiotis

Παναγιώτης Σουρέλης

Κόβουν τις συντάξεις τρώγοντας ψάρι στο Κολωνάκι

Την περίοδο των αγανακτισμένων όποτε ένας υπουργός ή βουλευτής εμφανιζόταν κάπου να τρώει, δινόταν “σήμα” για έφοδο. Από την ταβέρνα στα Καλύβια, όπου κάποιοι αποφάσισαν να προσφέρουν ως επιδόρπιο στον Θεόδωρο Πάγκαλο ένα γιαούρτι, μαζί με το κεσεδάκι, μέχρι το ζαχαροπλαστείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου το γιαούρτι στον Άδωνι Γεωργιάδη - και μάλιστα μπροστά στην σύζυγό του - συνοδεύτηκε από μουστάρδα και μερικές πάστες.

Ήταν η ίδια εποχή που σε τηλεοπτικό πάνελ ο Γιώργος Κατρούγκαλος εξηγούσε στον Θεόδωρο Πάγκαλο ότι “η καζούρα είναι απολύτως δικαιολογημένη, σας αξίζει ως εκπρόσωπο του συστήματος που έριξε τη χώρα στα βράχια”, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δικαιολογούσε τα γιαούρτια ως εξής: “Δύο χρόνια τώρα έχουν οργιάσει, ότι ο Σύριζα με τη βία... Η βία είναι κανένα γιαουρτάκι, μεγάλη βία!”.

Δεν θέλω να φανταστώ τι θα συνέβαινε τότε, αν οι αγανακτισμένοι δεν είχαν πετύχει τον Πάγκαλο και τον Γεωργιάδη να τρώνε ή να πίνουν τον καφέ τους στα Καλύβια και στη Φιλαδέλφεια, αλλά π.χ. στο Κολωνάκι. Εκεί δηλαδή όπου γευμάτιζαν το μεσημέρι της Τετάρτης δύο κορυφαία στελέχη της κατά τα άλλα Αριστερής κυβέρνησης: Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Και μάλιστα όχι μια οποιαδήποτε ημέρα.

Το πρωί της Τετάρτης ο Γιάννης Δραγασάκης συμμετείχε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής με θέμα το μεταναστευτικό, όπου δήλωνε ότι η κυβέρνηση διαμορφώνει για τους μετανάστες “μια ολοκληρωμένη στρατηγική που εμφορείται από ανθρωπιστικές αξίες, βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα και θέτει ρεαλιστικούς στόχους». Δύο ώρες μετά το γεύμα στο Κολωνάκι, θα γινόταν γνωστή μια άλλη... ολοκληρωμένη στρατηγική της κυβέρνησης: Η εγκύκλιος του Γιώργου Χουλιαράκη για μειώσεις σοκ στις συντάξεις από το 2019.
Πάντως παρά τις περικοπές στους συνταξιούχους, η όρεξη των δύο ανδρών δεν φάνηκε να έχει επηρεαστεί, αν και ο Γιώργος Χουλιαράκης φαινόταν περισσότερο ταλαιπωρημένος. Εξάλλου θα ήταν κρίμα να μην απολαύσουν το ψάρι της Πάρου, για το οποίο φημίζεται το ακριβό ρεστοράν στο Κολωνάκι, που αποτελεί στέκι της ελίτ. Συγχωρέστε με, αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά, αν το ψάρι που κατανάλωσαν οι δύο υπουργοί ήταν φαγκρί, τσιπούρα ή συναγρίδα, οι ίδιοι όμως φάνηκαν απολύτως ικανοποιημένοι από τη γεύση, ενώ το συνόδευσαν με ένα μπουκάλι εκλεκτού λευκού οίνου και σουφλέ σοκολάτας για επιδόρπιο.

Επί 3,5 χρόνια όποτε χρειάστηκε να κόψουν συντάξεις ή να πάρουν άλλα μέτρα λιτότητας, οι υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έβγαιναν στα τηλεοπτικά παράθυρα και είτε έκλαιγαν είτε επιχειρούσαν να μας βγάλουν όλους τρελούς. Φαίνεται ότι πλέον τα δάκρυα στέρεψαν και αντικαταστάθηκαν από το λαδολέμονο, που δίνει αυτή τη χαρακτηριστική εσάνς σε ένα ολόφρεσκο ψημένο ψάρι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ