thanasoulas_dionisis

Διονύσης Θανάσουλας

Κατά τον αρχαίο ποιητή Μένανδρο «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», πόσο μάλλον το τρις στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και της περίφημης λίστας των νηπίων που δημοσιοποίησε προ ημερών ο βουλευτής.

42

Ναι, είχε πανσέληνο χθες και ήταν ωραία, έστω και αν γύρω μας συμβαίνουν μικρές ή μεγάλες τραγωδίες, προσωπικές ή μη με τις οποίες μαθαίνουμε να ζούμε.

Όταν η Ζωή Λάσκαρη ήταν σταρ είχα μόλις γεννηθεί. Δεν έζησα την τρέλα των αρσενικών γι' αυτή την ξανθιά κούκλα με το αψεγάδιαστο σώμα, που ήταν ο κρυφός πόθος των ανδρών όταν την έβλεπαν στην «Στεφανία» ή στον θρυλικό «Κατήφορο»

Τι το ήθελα να πιάσω τον Μάη -λόγω της ημέρας- και να κατέβω στην παραλιακή! Την ίδια σκέψη με μένα είχαν και κάποιες δεκάδες χιλιάδες Αθηναίοι, απηυδισμένοι από την κρίση και το προεκλογικό κλίμα.

Η έξοδος των μυρίων μπλόκαρε όποιον δρόμο οδηγούσε προς Βουλιαγμένη, Βούλα και Βάρκιζα. Στην Αττική Οδό η ουρά ξεκίναγε από το δαχτυλίδι της Κηφισίας και τελείωνε στην έξοδο Βάρης-Κορωπίου, στην Βουλιαγμένης από το ύψος του Ελληνικού και στην Ποσειδώνος γινόταν απλά ο χαμός.

Τελικά στην Ελλάδα, το κουτσομπολιό και η gossip φιλολογία εξακολουθούν να πουλάνε τρελά! Τι κι αν η κρίση μας έχει τσακίσει και οι περισσότεροι δεν βγαίνουν πια παρά μια φορά την εβδομάδα – και αν…

Μέχρι την ημέρα που αποφάσισε να παραιτηθεί-αρχικά από πρωθυπουργός και κατόπιν από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου, μονοπωλούσε καθημερινά τα δελτία ειδήσεων και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Όλα τα είχε η Ψωροκώσταινα η Eurovision τη μάρανε, φέτος ειδικά! Σε ένα σκηνικό που θύμιζε έντονα πλατό ελληνικής βιντεοταινίας του ’80, οι υποψηφιότητες για το φετινό πανηγύρι του ευρωπαϊκού τραγουδιού, συναγωνίστηκαν σε ένα πολύχρωμο κιτς πάρτι για το ποια θα μας εκπροσωπήσει στον θεσμό!

Δεν είθισται στη Ελλάδα του Ρουβά και της Βίσση, οι μεγάλοι εγχώριοι σταρ να ανοίγουν επ’ ουδενί το σπίτι τους στα ΜΜΕ, θεωρώντας το κάτι σαν ιερό άβατο, ένα ναό ο οποίος πρέπει να ανοίγει μόνο για τους κολλητούς τους, τον οποίο δεν πρέπει να βεβηλώσουν οι κάμερες η ένας φωτογράφος.

Αυτά είναι μάλλον τα πιο μελαγχολικά Χριστούγεννα, που βιώνουμε τις τελευταίες δεκαετίες σαν λαός, έστω και αν τις τελευταίες μέρες η ατμόσφαιρα προσπαθεί να μας το θυμίσει.