Ο κλέφτης και o νοικοκύρης
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Ο κλέφτης και o νοικοκύρης

Αν  αληθεύει, ε τότε  αυτός είναι  ο  πιο βλαχοκουτοπόνηρος ορισμός της ελληνικής ανοησίας!

Αν  αληθεύει ότι ο Τσίπρας πετάει το μπαλάκι στον Τσακαλώτο. Και του  διαμηνύει, εκείνος,  κι όχι ο  Αλέξης, να βάλει την τζίφρα του κάτω από την επιστολή με την οποία  η ελληνική πλευρά θα διατυπώνει με το νι και με το σίγμα τα  συμφωνηθέντα  για την  ολοκλήρωση της  δεύτερης  αξιολόγησης!

Ο Τσακαλώτος ο   εχθρός. Ο Τσακαλώτος ο ανάλγητος. Ο  Τσακαλώτος ο κυνικός.  Ο Τσακαλώτος  φταίει  για όλα. Αυτός με την ομάδα  του έκαναν  τις διαπραγματεύσεις. Αυτός ο υποχωρητικός. Ο Ευκλείδης είναι το μακρύ  και ύπουλο  χέρι των δανειστών. Οι  τύποι  δεν παίζονται. Είναι  ικανοί  για όλα. Ρεκόρ όλων των εποχών. Και ανευθυνοευπεύθυνοι όλων  των  χωρών!

Γιατί  αυτό;  Ποια  η  ουσία της βλαχοκουτοπονηριάς με την  τζίφρα; Μα είναι  φανερό. Επειδή ο Τσακαλώτος είναι με τους  πενήντα  τρεις  αμετανόητους «σταλινικούς».  Επειδή αυτοί  οι  πενήντα τρεις  συγκροτούν συνιστώσα επικίνδυνη  για τον ρεαλιστή Τσίπρα. Και γιατί  αυτή  η ομάδα  με το  αριστερό  της   πείσμα μπορεί να τα τινάξει όλα  στον  αέρα!

Κλείσιμο
Η υπογραφή του Τσακαλώτου συνιστά υποταγή  στον ρεαλισμό  του Τσίπρα.  Η υποταγή του Τσακαλώτου μπορεί να παρασύρει και  τους υπόλοιπους της  «σταλινικής»  ομάδας. Με απλά λόγια η υπογραφή του Τσακαλώτου είναι ο Δούρειος Ιππος  του Τσίπρα για την άλωση της «σταλινικής» Τροίας!

Τα  λέω αυτά  ώστε να αντιληφθείτε  καλύτερα το άθλιο παιχνίδι των  κυβερνητικών τακτικισμών  τη  στιγμή που  η  ψαρόβαρκα με την ονομασία Hellas   πρόκειται να  βυθιστεί από   μέρα σε μέρα και από εβδομάδα  σε εβδομάδα!

Οσο  για  την απαίτηση των  δανειστών  αυτή είναι εντελώς αναγκαία και  εξηγήσιμη. Επειδή αφερέγγυες όλες  οι ελληνικές ομάδες  που διαπραγματεύτηκαν και  διαπραγματεύονται με τους  δανειστές. Αλλα πράγματα κουβεντιάζουν  πίσω από τις πόρτες. Αλλα  πράγματα  αμολάνε  προς εσωτερική καταναλώση και  φιλολαική επικοινωνία. Και στο  τέλος αφού πρώτα υποχωρήσουν, στην  συνέχεια άγνωστο και μάλλον απίθανο  την υπογραφή  τους να τιμήσουν!

Μια  του κλέφτη,  δύο  του κλέφτη, τρεις του νοικοκύρη. Μας κατάλαβαν. Μας έμαθαν. Και δεν μας πιστεύουν. Αυτό   είναι  το επίπεδο πολιτικής  αξιοπιστίας  της  κυβέρνησης. Και  κάτι ακόμα. Ετσι για την ιστορία. Αν από το πρώτο  μνημόνιο, έστω με το δεύτερο,  οι   ελληνικές  κυβερνήσεις είχαν υλοποιήσει  όλα τα προαπαιτούνα  των  δανειστών, ε  τότε να είστε  βέβαιοι  η  Σωρρακώσταινα  θα  είχε εξέλθει από το πρόγραμμα και τώρα  θα  βρισκόταν σε ανοδική τροχιά  παραγωγικής ανάπτυξης!

Με τις  καθυστερήσεις. Με τις τάχα μου  σκληρές  διαπραγματεύσεις. Με την πεισματική, σχεδόν  χαλύβδινη αντίδραση   στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που πλήττουν ποικίλλες και  ετερόκλητες  συντεχνίες. Με όλα αυτά και  με πολλά άλλα,  η χώρα κατρακυλάει ένα ένα τα σκαλιά που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν  την  χώρα   στην ομαδική «αυτοκτονία»!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK