Τζένιφερ Κόνελι: Οι επιτυχημένες Χολιγουντιανές ταινίες, το μόντελινγκ και η περιουσία των $50 εκατ.

Τζένιφερ Κόνελι: Οι επιτυχημένες Χολιγουντιανές ταινίες, το μόντελινγκ και η περιουσία των $50 εκατ.

Η 51χρονη Τζένιφερ Κόνελι έχει καταφέρει να συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια από επικερδείς κινηματογραφικές παραγωγές και συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες ομορφιάς όπως η πολυεθνική Shiseido

jennifer_conely_xr
Ως ηθοποιό, τη γνωρίσαμε για πρώτη φορά, μέσα από τη συμμετοχή της στην ταινία, Once Upon a Time in America το 1984. Ακολούθησαν αρκετές ακόμη, επιτυχημένες δουλειές για την Αμερικανίδα, Τζένιφερ Κόνελι η οποία μάλιστα, έχει βραβευτεί με Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου, για την ερμηνεία της στην ταινία «A Beautiful Mind».

Ενδεικτικά, μερικές ακόμη, από τις ταινίες στις οποίες έχει συμμετάσχει η γνωστή ηθοποιός είναι οι «Blood Diamond» και «Requiem for A Dream». Με τον ακαταμάχητο χαρακτήρα της και φυσικά, το ταλέντο της στην υποκριτική, η Κόνελι αφήνει το δικό της στίγμα, στο Χόλυγουντ.

Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια επιχειρηματιών

Η 51χρονη σήμερα, Χολιγουντιανή σταρ, με περιουσία που αγγίζει τα 50 εκατομμύρια δολάρια, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη σε μια οικογένεια με πολλούς επιχειρηματίες. Ο πατέρας της, Τζέραρντ Καρλ Κόνελι, είναι κατασκευαστής ρούχων, ενώ η μητέρα της, Ιλέν, ασχολείται με τις αντίκες. Η κόρη τους, αφού τελείωσε το σχολείο, ξεκίνησε να σπουδάζει στο Yale, αγγλική λογοτεχνία. Ως φοιτήτρια, ήταν επιμελής. Η ίδια μάλιστα, σε συνέντευξη της, μερικά χρόνια νωρίτερα, δεν θα διστάσει να χαρακτηρίσει τον εαυτό της «φυτό» καθώς περνούσε τις περισσότερες ώρες της ημέρας διαβάζοντας στις βιβλιοθήκες του Γέιλ, δίχως πολλές κοινωνικές επαφές. Στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, παρέμεινε δύο χρόνια και έπειτα έλαβε την απόφαση σε να συνεχίσει τις σπουδές της στο Στάνφορντ, όπου σπούδασε θέατρο.

Τα πρώτα της βήματα ως μοντέλο

Ο φακός τη λάτρευε από μικρή. Δεν είναι τυχαίο, πως γνωστά περιοδικά όπως, το Esquire και το Vanity Fair την κατατάσσουν κάθε χρόνο στη λίστα με τις πιο όμορφες γυναίκες στον πλανήτη. Σε ηλικία μόλις, 10 ετών και έπειτα από την παρότρυνση ενός οικογενειακού φίλου, η μικρή Τζένιφερ ξεκίνησε να ασχολείται με το παιδικό μόντελινγκ, συμμετέχοντας και σε αρκετές τηλεοπτικές διαφημίσεις. Οι υπεύθυνοι του γνωστού πρακτορείου μοντέλων, Ford Modeling Agency, ήταν ενθουσιασμένοι μαζί της, για αυτό και λίγο αργότερα, την ενέταξαν και επισήμως, στο δυναμικό τους. Καθώς μεγάλωνε, η Κόνελι είχε πολλές προτάσεις για δουλειά τις οποίες δεν απέρριπτε εύκολα γεγονός, που την οδήγησε τελικά, να συνεργαστεί με τεράστια ονόματα του χώρου. Δούλεψε μαζί με τον Τζιμ Χένσον και τον Ντέιβιντ Μπάουι στην ταινία Λαβύρινθος.

Με τα χρόνια, οι συμμετοχές της σε επιτυχημένες παραγωγές αυξάνονταν, το ίδιο και ο τραπεζικός της λογαριασμός. Έχει συμπρωταγωνιστήσει με πολλούς διάσημους αστέρες του Χόλυγουντ όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Τομ Κρουζ αλλά και ο Κιάνου Ριβς. Σε κάθε ταινία που συμμετείχε, σημείωνε τεράστια επιτυχία και καταφέρνοντας συγχρόνως, να αποφέρει εκατομμύρια δολάρια στο box office.

Μόνο η φημισμένη ταινία, «A Beautiful Mind» στην οποία συμμετείχε – ένα από τα πιο επιτυχημένα πρότζεκτ της – απέφερε 313 εκατομμύρια δολάρια στο box office. Το 2009, ανήκε στο καστ της ταινίας «He’s Just Not Into You», τα έσοδα της οποίας άγγιξαν τα 178,4 εκατομμύρια δολάρια, την ώρα που η παραγωγή της ταινίας κόστισε μόλις 40 εκατομμύρια δολάρια. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, δημοσιεύματα θέλουν την Κόνελι να κέρδιζε 1 δολάριο για κάθε 41 δολάρια κερδών που είχαν οι ταινίες στις οποίες συμμετέχει και πρωταγωνιστεί.

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της προέρχεται από τις επιτυχίες που έχει κάνει στον κινηματογράφο. Είναι γεγονός ωστόσο, πως και οι δουλειές τις οποίες έχει κλείσει ως μοντέλο, έχουν αποφέρει στην Κόνελι τεράστια έσοδα. Υπήρξε η μούσα μερικών εκ των πιο φημισμένων εμπορικών σημάτων, μεταξύ αυτών και η πολυεθνική εταιρεία Shiseido. Σημαντικό μέρος των ετήσιων εσόδων της προέρχεται ακόμη, από το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο που διατηρεί από κοινού με τον Άγγλο σύζυγό της και επίσης, γνωστό ηθοποιό, Πολ Μπέτανι.

ΠΗΓΗ: https://www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης