Μυστικά και συμβουλές ομορφιάς

Μυστικά και συμβουλές ομορφιάς

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκει μια γυναίκα, νέα ή μέσης ηλικίας, εργαζόμενη ή νοικοκυρά που έχει επιλέξει να μένει στο σπίτι με τα παιδιά, ένα είναι σίγουρο, ότι αν φροντίζει τον εαυτό της αισθάνεται αυτοπεποίθηση

Μυστικά και συμβουλές ομορφιάς
Ανεξάρτητα από την ηλικία της η κάθε γυναίκα θέλει να αισθάνεται όμορφη όχι μόνο για τους άλλους γύρω της, αλλά και για τον εαυτό της. Δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε μια περιουσία για να έχετε μια προσεγμένη εμφάνιση από την κορυφή μέχρι τα νύχια.Υπάρχουν μικρά μυστικά και συμβουλές που αν τα  εφαρμόσετε θα δείχνετε πάντα όμορφη και σίγουρα νεότερη από την πραγματική σας ηλικία.

1. Ο καλός ύπνος τουλάχιστον επτά ώρες την ημέρα, σύμφωνα με το National Health Foundation στις ΗΠΑ, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας φρέσκια και να νιώθετε ευεξία όλη την ημέρα.

2. Να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα με σκέτο δροσερό νερό και να αποφεύγετε τα προϊόντα καθαρισμού και απολέπισης που απορυθμίζουν το pH του δέρματος, το οποίο προστατεύει με φυσικό τρόπο την επιδερμίδα σας.
Κλείσιμο

3. Εξαφανίστε τις ενοχλητικές ρυτίδες που «προδίδουν» την ηλικία σας με φυσικά προϊόντα. Είναι αποτελεσματικά και κάνετε και οικονομία. Φτιάξτε μια εύκολη αντιρυτιδική μάσκα προσώπου με φυσικά προϊόντα. Σε ένα μπολ βάλτε μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι. Προσθέστε τρεις κάψουλες βιταμίνη eviol, περιέχει βιταμίνη Ε, που έχει ευεργετική επίδραση στην περιποίηση του δέρματος.

4. Η σωματική άσκηση όχι μόνο κάνει καλό στην υγεία, αλλά χαρίζει και ευεξία. Ένα καλογυμνασμένο σώμα συμβάλει πάντα στην καλή εμφάνιση. Αν βαριέστε τα γυμναστήρια φροντίστε να περπατάτε καθημερινά τουλάχιστον για μισή ώρα. Tο περπάτηµα είναι η απλούστερη µορφή άσκησης που εκτιµάται ξανά από εκατοµµύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσµο. Πολλοί από αυτούς - επιστήµονες, γυµναστές, γιατροί - υπενθυµίζουν συνεχώς ότι το περπάτηµα είναι η πιο "αγνή" µορφή άσκησης, µε δεκάδες πλεονεκτήµατα για την υγεία και την ψυχολογία µας.

Να θυμάστε ότι Η άσκηση βοηθά στην παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου, για να έχουμε λείο και ελαστικό δέρμα.

5. Προσοχή στα φρύδια σας. Αν τα βγάζετε πολύ θα έρθει κάποια στιγμή που θα σταματήσουν να αναπαράγονται οι τρίχες. Δώστε τους απλά ένα καλό σχήμα που ταιριάζει στο πρόσωπό σας.

6. Μία φορά την εβδομάδα τρίβετε στο πρόσωπό σας ένα γογγύλι ή ένα ραπανάκι. Ακόμα για τον ίδιο σκοπό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανανά ή παπάγια. Αυτά τα λαχανικά περιέχουν βιταμίνες A, B, C και Ε που βελτιώνουν την όψη του δέρματος ενώ τα ένζυμα που περιέχει ο ανανάς και η παπάγια βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και κάνουν το πρόσωπό σας να δείχνει λαμπερό.

7. Ενυδατώνετε πρωί και βράδυ το πρόσωπό σας με μια καλή ενυδατική κρέμα ενώ τους θερινούς μήνες μην ξεχνάτε να βάζετε πάντα αντηλιακή κρέμα. Να θυμάστε ότι η επιλογή της ενυδατικής κρέμας γίνεται πάντα ανάλογα με την ηλικία της κάθε γυναίκας ενώ για την σωστή αντηλιακή θα συμβουλευτείτε τον δερματολόγο ή τον φαρμακοποιό σας, αφού ο κάθε τύπος δέρματος έχει διαφορετικές ανάγκες.

8. Φροντίστε την υγεία των μαλλιών σας. Μην τα ταλαιπωρείτε με την συχνή χρήση εργαλείων για τα μαλλιά, όπως είναι το σίδερο και το πιστολάκι. Πάντα να χρησιμοποιείτε ένα σαμπουάν χαμηλό pH και αν είναι δυνατόν να τα αφήνετε να στεγνώνουν μόνα τους .
Κάνετε μια φορά την εβδομάδα μάσκα με λίγο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας.

9. Μην παραλείπετε να πίνετε αρκετό νερό κατά την διάρκεια της ημέρας. Να θυμάστε ότι η καλή ενυδάτωση του οργανισμού βοηθά την καλή υγεία της επιδερμίδας αλλά κάνει και τα μαλλιά να δείχνουν λαμπερά.

10. Τα νύχια στα χέρια και στα πόδια πρέπει να είναι πάντα περιποιημένα. Αν τρώτε τα νύχια σας υπάρχουν βερνίκια με πικρή γεύση που θα σας αποτρέψουν από την κακή συνήθεια. Μία φορά τη βδομάδα προσπαθήστε να τα λιμάρετε, δίνοντάς τους ένα στρογγυλό σχήμα. Πολλές φορές τα νύχια σπάνε εύκολα και συνήθως συμβαίνει, όταν μεγαλώνουν άνισα. Έτσι, δώστε σε αυτά τη βοήθεια που χρειάζονται και περιποιηθείτε το σχήμα και το μέγεθός τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης