Τα Χριστούγεννα είναι η ώρα να πάρεις τα… βουνά

Τα Χριστούγεννα είναι η ώρα να πάρεις τα… βουνά

Τρεις αθλητικές δραστηριότητες που θα σε αναζωογονήσουν τις μέρες που δεν θα είσαι στη δουλειά – Τρεις εμπειρίες για να του/της κάνεις δώρο τις γιορτές  

Τα Χριστούγεννα είναι η ώρα να πάρεις τα… βουνά
Η περίοδος των Χριστουγέννων μπορεί να μεταφραστεί με δύο τρόπους. Είτε πρόκειται για τις ημέρες απόλυτης χαλάρωσης, οικογενειακών συναναστροφών και πολύ φαγητού είτε για την έναρξη της χειμερινής αθλητικής σεζόν. 

Άλλωστε οι μέρες που μας τοποθετούν στην ευχάριστη θέση να απαλλαγούμε από επαγγελματικές υποχρεώσεις και συνεχή σκέψη, αποτελούν την ιδανικότερη ευκαιρία για να αλλάξουμε παραστάσεις και να αναζωογονηθούμε στη φύση, κάνοντας δραστηριότητες-«βάλσαμο» στη ψυχολογία μας. 

Κλείσιμο
Κάποιοι ορκίζονται στην αδρεναλίνη που νιώθουν κάνοντας ski ή snowboard στα χιονισμένα βουνά. Δεν συγκρίνουν με τίποτα την ελευθερία που αισθάνονται όταν ανεβαίνουν στην κορυφή και τσουλούν με τη σανίδα τους στις κατάλευκες πλαγιές. Κάθε σημείο του σώματος είναι καλυμμένο με τα κατάλληλα αθλητικά είδη που προστατεύουν από το κρύο και το χιόνι. Μπουφάν
, γάντια, σκουφί, ισοθερμικό, κασκόλ, μάσκα, κράνος, όλα στη θέση τους. Δένουν τη σανίδα/πέδιλα στα πόδια τους και η σωματική διέγερση έχει αρχίσει να γίνεται έντονη. Η μέρα στο βουνό περνάει με απίστευτα σλάλομ και κλείνει με τον καλύτερο τρόπο: πίνοντας ένα ζεστό ρόφημα σε κάποιο σαλέ. 




Άλλοι δεν χορταίνουν να κάνουν με τις ώρες πεζοπορία και να ανακαλύπτουν καινούργια μονοπάτια, περπατώντας σε δάση και καλντερίμια. Υποστηρίζουν ότι η εξερεύνηση παρθένων περιοχών οδηγεί σε νέους προορισμούς, χαρίζει υγεία και εγγυάται εικόνες μαγευτικής ομορφιάς. Φορούν άνετα αθλητικά ρούχα, αδιάβροχο, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σακίδιο και παγούρι και ξεκινούν το περπάτημα. 



Για εκείνους που ψάχνουν περιπέτεια στη φύση, η ορειβασία είναι το σπορ τους. Από αναρρίχηση σε βράχια με ή χωρίς τη βοήθεια τεχνικών μέσων (καρφιά, σκοινί κλπ.), μέχρι αλπινισμό (υψηλής δυσκολίας διαδρομή σε βουνά άνω των 2.000 μ.) και ορειβατικό σκι (με ειδικά πέδιλα εκτός των χιονοδρομικών κέντρων) η ορειβασία –όπως λένε οι έμπειροι ορειβάτες- είναι η επαφή με τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στο βουνό, ο αγώνας για να φτάσεις στον προορισμό σου-είτε πρόκειται για το καταφύγιο όπου θα διανυκτερεύσεις είτε για την κορυφή-, η αλληλεγγύη που αναπτύσσεται με τα μέλη της ομάδας, η άγρια ομορφιά του βουνού και η επαφή με τη φύση. Τα βουνά στη χώρα μας προσφέρουν μοναδικές επιλογές για εξερεύνηση. Ψάξε τους ορειβατικούς συλλόγους, φόρα τα το τζάκετ, το παντελόνι, τη fleece μπλούζα, τα γυαλιά ηλίου και το μπατόν σου και ξεκίνα την ανηφόρα. 



Για τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό, μια βόλτα σε ένα από τα 50 καταστήματα ή το e-shop της ΙΝΤERSPORT θα σου λύσει τα χέρια. Είτε είσαι φαν των χειμερινών αθλητικών δραστηριοτήτων, είτε θες να μυηθείς στον κόσμο των σπορ και του fitness (μιας και τελευταία η πιο «hot» τάση παγκοσμίως είναι το fit & leisure) η εορταστική περίοδος είναι μια πρώτης τάξεως αφορμή για την αγορά ή την ανανέωση της απαραίτητης ένδυσης που χρειάζεσαι. Αν από την άλλη σκέφτεσαι τι δώρο να του/της κάνεις μόλις σε βγάλαμε από τον προβληματισμό: Και θα οργανώσεις μια αξέχαστη εμπειρία για τους δυο σας και θα προσφέρεις ένα πρωτότυπο δώρο στο ταίρι σου. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης