Έσεξ: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε πάνω σε παιδιά - Νεκρός ένας 12χρονος

Έσεξ: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε πάνω σε παιδιά - Νεκρός ένας 12χρονος

Πρόκειται για τον 51χρονο Τέρι Γκλόβερ, οδηγός του ασημένιου Ford KA - Σκόπιμη ενέργεια, αλλά όχι τρομοκρατικό κτύπημα - Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν - Σύμφωνα με μάρτυρα, το όχημα δεν σταμάτησε, αλλά συνέχισε την πορεία του - «Όλοι είναι σε σοκ» λέει ο πατέρας ενός κοριτσιού

essex00
Νεκρός είναι ένας 12χρονος μαθητής, που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο έξω από το γυμνάσιο Ντέμπντεν, όπου φοιτούσε, στο Λόουτον του Έσεξ, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε σε παιδιά.  Λίγες ώρες αργότερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ανακοίνωσε ότι αναγνωρίστηκε ένας 51χρονος, ονόματι Τέρι Γκλόβερ, ενώ πιστεύεται πως δεν ήταν ατύχημα, αλλά σκόπιμη ενέργεια. Λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε σε κεντρικό αστυνομικό σταθμό για ανάκριση.

glover
Ο Τέρι Γκλόβερ, τον οποίο αναζητά η βρετανική αστυνομία
Το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται από την αστυνομία του Έσεξ ως τρομοκρατικό, αλλά ως έγκλημα με την αντίστοιχη έρευνα να έχει ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 12χρονος κατέληξε αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι πέντε άλλοι άνθρωποι που τραυματίστηκαν, η κατάσταση των οποίων δεν εμπνέει ανησυχία, είναι κυρίως ανήλικοι: δύο 15χρονα αγόρια, ένας 13χρονος, μια 16χρονη και ένας 53χρονος.

Η διευθύντρια του σχολείου στο Ντέμπντεν εξέδωσε, στη συνέχεια, ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωσε τον θάνατο του 12χρονου μαθητή.

Κλείσιμο
«Ως σχολική κοινότητα είμαστε βαθιά συντετριμμένοι από το περιστατικό στον δρόμο Γουίλινγκαλ. Με βαθιά λύπη σημειώνουμε ότι ένας μαθητής μας δυστυχώς πέθανε», έγραψε η Έλεν Γκασκόουν.



Η αστυνομία  εντόπισε το ασημένιο Ford KA, που πιθανώς έχει υποστεί ζημιά στο μπροστινό μέρος.  Ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για δολοφονία. 

Eνας πατέρας, που δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του δήλωσε νωρίτερα στο EssexLive ότι το αυτοκίνητο πέρασε στο πεζοδρόμιο, η φίλη της κόρης του αναπήδησε στο καπό, ενώ ένα άλλο αγόρι χτυπήθηκε πολύ άσχημα. «Όλοι είναι σε σοκ» ανέφερε ο πατέρας, διευκρινίζοντας ότι η κόρη του χτυπήθηκε από τον καθρέφτη. 

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το ατύχημα έγινε περίπου στις 3.30 το μεσημέρι (τοπική ώρα, ώρα Ελλάδος 5.30). Το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε, αλλά συνέχισε την πορεία του. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και κάλεσε τους κατοίκους να την αποφεύγουν.

Ένας από τους τραυματίες, 15χρονο αγόρι, είπε ότι άκουσε από πίσω του αυτοκίνητο να επιταχύνει προτού ανέβει στο πεζοδρόμιο.

Η αστυνομία, με ανάρτησή της στο Twitter, ζήτησε νωρίτερα από τυχόν μάρτυρες να παράσχουν όποια πληροφορία διαθέτουν για το συμβάν. «Καλούμε τον κόσμο να μην κάνει εικασίες για τις συνθήκες ή τα πρόσωπα που εμπλέκονται. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η ενημέρωσή μας είναι ακριβής», τόνισε στο μήνυμα αυτό.

Στο σημείο της τραγωδίας έσπευσαν ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα. 








Η αστυνομία αναζητά περαιτέρω μαρτυρίες, καλώντας τους πολίτες να δώσουν πληροφορίες ή υλικό από κάμερες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης