Ακύρωσε το ταξίδι στο Λονδίνο ο Τραμπ: Σιγά μην πάω να κόψω κορδέλα!

Ακύρωσε το ταξίδι στο Λονδίνο ο Τραμπ: Σιγά μην πάω να κόψω κορδέλα!

Διαφωνώ με την πώληση της πρεσβείας επί Ομπάμα για ψίχουλα και δεν πάω να εγκαινιάσω την καινούρια, έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Ακύρωσε το ταξίδι στο Λονδίνο ο Τραμπ: Σιγά μην πάω να κόψω κορδέλα!
Οι φήμες υπήρχαν εδώ και καιρό, οι βρετανικές ιστοσελίδες φιλοξενούσαν την είδηση από χθες το βράδυ ως ανεπιβεβαίωτη ακόμα και τελικά ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε σαφέστατη απάντηση και εξήγηση για όλα.

Το πολυαναμενόμενο ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ στην Βρετανία δεν πρόκειται να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα τουλάχιστον και όλες οι ετοιμασίες ακυρώνονται.

«Ο λόγος που ακύρωσα το ταξίδι μου στο Λονδίνο είναι το ότι δεν είμαι και μεγάλος θαυμαστής της κίνησης της Διοίκησης Ομπάμα να πουλήσει την πιθανώς στην καλύτερη περιοχή και καλύτερη πρεσβεία στο Λονδίνο για "ψίχουλα", μόνο και μόνο για να χτίσει μια καινούρια σε άκυρη περιοχή για 1,2 δισ. δολάρια. Κακή συμφωνία. Σιγά μην πάω να κόψω κορδέλα - ΟΧΙ», ήταν το επεξηγηματικότατο και αναλυτικότατο tweet του προέδρου που έγινε ξημερώματα Παρασκευής ευρωπαϊκής ώρας - λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης για την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. 

Κλείσιμο


Ωστόσο στον ιστότοπο της αμερικανικής πρεσβείας στο Λονδίνο αναφέρεται ότι η απόφαση για την αλλαγή του κτιρίου ελήφθη μήνες προτού αναλάβει την προεδρία ο Μπαράκ Ομπάμα τον Ιανουάριο του 2009. Τον Οκτώβριο του 2008 η αρμόδια υπηρεσία για την πρεσβεία και τα αμερικανικά προξενεία στη Βρετανία ανέφερε ότι η αλλαγή του κτιρίου πρέπει να γίνει για λόγους ασφαλείας.

«Κακή συμφωνία. Θέλανε να κόψω εγώ την κορδέλα- ΟΧΙ!», πρόσθεσε ο Τραμπ στην ανάρτησή του.

Λίγο νωρίτερα η βρετανική εφημερίδα The Daily Mail είχε αναφέρει ότι ο Τραμπ ακύρωσε την επίσκεψή του στη Βρετανία στη διάρκεια της οποίας επρόκειτο να εγκαινιάσει το νέο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας.

Το παλιό κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας χρονολογούνταν από το 1960 και βρισκόταν στην πολυτελή περιοχή του Λονδίνου Γκρόσβενορ Σκουέρ, η οποία ήταν γνωστή ως «Μικρή Αμερική» στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν στην πλατεία αυτή βρίσκονταν το στρατιωτικό αρχηγείο του Αϊζενχάουερ.

Η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ, ένα πραγματικό φρούριο που έχει χτιστεί τουλάχιστον 30 μέτρα μακριά από τα γύρω κτίρια, βρίσκεται στην Σάουθ Μπανκ, ενώ περιλαμβάνει και ένα κτίριο στο οποίο διαμένουν Αμερικανοί πεζοναύτες.

Η κατασκευή του συγκροτήματος αυτού, που κόστισε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την πώληση άλλων ιδιοκτησιών των ΗΠΑ στο Λονδίνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης