Έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στην Αγία Πετρούπολη - Τουλάχιστον δέκα τραυματίες

Έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στην Αγία Πετρούπολη - Τουλάχιστον δέκα τραυματίες

Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο - Βόμβα με χημικά έξω από σούπερ μάρκετ - Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κάνει λόγο η αστυνομία

Έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στην Αγία Πετρούπολη - Τουλάχιστον δέκα τραυματίες
Έκρηξη μεγάλης ισχύος σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε μεγάλο εμπορικό κέντρο στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, με συνέπεια να τραυματιστούν τουλάχιστον 10 άτομα, τέσσερα εκ των οποίων μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση το νοσοκομείο.

Όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ, η έκρηξη σημειώθηκε στην πλατεία Kalinina. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί έξω από κατάστημα και περιείχε χημικά, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της ρωσικής αστυνομίας. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού, ισοδυναμούσε με ισχύ 200 γραμμαρίων TNT.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, η βόμβα είχε τοποθετηθεί έξω από σούπερ μάρκετ, κάτι που σημαίνει ότι οι δράστες ήθελαν να προκαλέσουν το θάνατο πολλών ανθρώπων.

Κλείσιμο
Στο σημείο έσπευσαν μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής, καθώς και πολλά ασθενοφόρα για τη μεταφορά των τραυματιών.

Οι ρωσικές αρχές κάνουν λόγο ανεπισήμως για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια, στη δήλωσή της ωστόσο, η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, έκανε λόγο για «έκρηξη μη αναγνωρισμένου αντικειμένου».

Αμέσως μετά την έκρηξη ακολούθησε πανικός, ενώ τόσο το εμπορικό κέντρο, όσο και η γύρω περιοχή, εκκενώθηκε και αποκλείστηκε.



Η έκρηξη σημειώθηκε στις 18:30, τοπική ώρα - 17:30, ώρα Ελλάδας στο σουπερμάρκετ που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου Gigant Hall, επί της λεωφόρου Κοντρατίεφ.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε ένα ντουλάπι του σουπερμάρκετ όπου οι πελάτες αφήνουν τα υπάρχοντά τους.

«Όλες οι πιθανές εκδοχές του τι συνέβη εξετάζονται», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Αλεξάντερ Κλάους, επικεφαλής της ερευνητικής επιτροπής της Αγίας Πετρούπολης, σημειώνοντας ότι δέκα άνθρωποι νοσηλεύονται, χωρίς να απειλείται η ζωή τους.

Ο ίδιος, δήλωσε ότι από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει το συμπέρασμα ότι η βόμβα τοποθετήθηκε με σκοπό να σκοτώσει ανθρώπους (απόπειρα ανθρωποκτονίας), ενώ συνεχίζεται η συγκέντρωση στοιχείων, ώστε να διευκρινιστεί αν ήταν τρομοκρατική ενέργεια, ή κάποια εγκληματική πράξη.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης