«Γιατί να μην παίξει γυναίκα κάποια στιγμή τον Τζέιμς Μποντ», προτείνει η Τερέζα Μέι

«Γιατί να μην παίξει γυναίκα κάποια στιγμή τον Τζέιμς Μποντ», προτείνει η Τερέζα Μέι

Αφορμή ο επόμενος κύκλος της θρυλικής βρετανικής σειράς Doctor Who, όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει για πρώτη φορά γυναίκα, η Τζόντι Γουίτακερ 

«Γιατί να μην παίξει γυναίκα κάποια στιγμή τον Τζέιμς Μποντ», προτείνει η Τερέζα Μέι
Μακριά από τις σκοτούρες του Brexit
βρέθηκε για λίγο η βρετανίδα πρωθυπουργός
Τερέζα Μέι, που βρήκε χρόνο να συζητήσει για σινεμά και τηλεόραση με τους εκπροσώπους του Τύπου.

Κλείσιμο
Η κυρία Μέι βρίσκεται σήμερα στις Βρετανικές Βάσεις της Κύπρου
και ενώ βρισκόταν εν πτήσει προς το Ακρωτήρι, συνομίλησε με τους δημοσιογράφους που την συνόδευαν. Αν και χαλαρή, η συνομιλία «έβγαλε είδηση», καθώς η πρωθυπουργός της Βρετανίας τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ του να υποδυθεί ακόμα και τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ - κάποια στιγμή - μια γυναίκα. 

Αφορμή για την κουβέντα ήταν το γεγονός πως ανήμερα τα Χριστούγεννα κάνει στην Βρετανία πρεμιέρα ο επόμενος κύκλος της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς Doctor Who, όπου πρωταγωνίστρια θα είναι μια γυναίκα για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία του εξωγήινου χρονοταξιδιώτη μετά από δώδεκα άντρες, η Τζόντι Γουίτακερ. 

«Μου αρέσει να βλέπω τον Doctor Who τα Χριστούγεννα και πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά προοδευτική κίνηση να υπάρξει μια γυναίκα Doctor Who. Κάποια μέρα θα πρέπει να υπάρξει και μια γυναίκα Τζέιμς Μποντ», ήταν τα λόγια της Τερέζα Μέι, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph.

Όπως αναφέρει η Wikipedia, το Doctor Who είναι βρετανική σειρά επιστημονικής φαντασίας του BBC. Αφηγείται τις περιπέτειες ενός ανθρωποειδούς εξωγήινου χρονοταξιδιώτη (Time Lord, ελλ. Άρχοντας του Χρόνου) γνωστός ως ο Δόκτωρ (The Doctor) που εξερευνά το σύμπαν με μια μηχανή του χρόνου που ονομάζεται TARDIS (Time and Relative Dimension in Space, ελλ.Χρόνος και Σχετική Διάσταση στο Χώρο) που ταξιδεύει στο χωροχρόνο, η οποία από έξω φαίνεται σαν μπλε αστυνομικός θάλαμος (Police Public Call Box) του Λονδίνου, από την περίοδο του '50 και '60. Μαζί με μια σειρά από συντρόφους, αντιμετωπίζει εχθρούς, σώζει πολιτισμούς και ανθρώπους.

Το τρέιλερ της σειράς με πρωταγωνίστρια την Τζόντι Γουίτακερ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης