Στις βρετανικές βάσεις της Κύπρου η Τερέζα Μέι

Στις βρετανικές βάσεις της Κύπρου η Τερέζα Μέι

Μίλησε στους στρατιώτες εξαίροντας την συμβολή τους στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους

Σύντομη επίσκεψη στις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου στη Κύπρο πραγματοποιεί η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, η οποία στις 9 το πρωί μίλησε σε περίπου 200 στρατιώτες που υπηρετούν στις Βρετανικές Βάσεις.

Η κ. Μέι εξήρε το ρόλο τους ενάντια στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους και το σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο για καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί ακολούθως το νηπιαγωγείο που λειτουργεί εντός των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου, όπου και θα μιλήσει στα παιδιά. 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Κρίτων

H επίσκεψη της πρωθυπουργού της Αγγλίας στις αγγλικές βάσεις μας υπενθυμίζει ότι δεν έχουμε μόνον τουρκική κατοχή στο βόρειο τμήμα της Μεγαλονήσου αλλά και αγγλική επί του 5% του κυπριακού εδάφους, διότι οι βάσεις εμπεριέχουν κώμες και κωμοπόλεις με Έλληνες κατοίκους! Υποκριτικό ότι οι βάσεις βήθησαν την καταπολέμηση του ISIS, αφού αυτό είναι δημιούργημα ΗΠΑ και Αγγλίας με σκοπό να δημιουργήσουν στην Συρία καθεστώς υποταγμένο στο Ισραήλ, σε συνέχεια της ουδετεροποίησεως των κυβερνήσεων της Αιγύπτου και Ιορδανίας εν σχέσει με το παλαιστιανιακό. Οι εν λόγω βάσεις λειτουργούν για να υποστηρίζουν την ασφάλεια του Ισραήλ. Κατά τον πόλεμο του Γιόμ Κιπούρ του 1973 απαυτές τις βάσεις ενισχύθηκε το Ισραήλ σε πολεμοφόδια από ΗΠΑ και Αγγλία. Κατά την διάρκειαν της τουρκικής εισβολής του 1974 οι Άγγλοι μέσω των βάσεων τους ενεργώς υπεστήριξαν τους Τούρκους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theodorikakos-o-mitsotaki

«Πρέπει να αποτρέψουμε άλλο ένα μνημόνιο το οποίο, όπως πάει τα πράγματα ο κύριος Τσίπρα, μπορεί να παρακαλάει η Ελλάδα», τόνισε ο επικεφαλής του στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ

marocos

Εκπρόσωποι από 159 χώρες δίνουν σήμερα το «παρών» στο Μαρακές και καλούνται να εγκρίνουν το Οικουμενικό Σύμφωνο για την Μετανάστευση υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών - Η τελική ψηφοφορία επικύρωσης του Συμφώνου είναι στις 19 Δεκεμβρίου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

1