Βίντεο σοκ: Να γιατί δεν πρέπει να σηκώνεις ποτέ βάρη μόνος στο γυμναστήριο

Βίντεο σοκ: Να γιατί δεν πρέπει να σηκώνεις ποτέ βάρη μόνος στο γυμναστήριο

H μπάρα των 120 κιλών έπεσε πρώτα στο στήθος του, και έπειτα κύλησε στον λαιμό του

Βίντεο σοκ: Να γιατί δεν πρέπει να σηκώνεις ποτέ βάρη μόνος στο γυμναστήριο
Σε τραγωδία θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί η προπόνηση ενός 28χρονου άνδρα από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, ο οποίος έριξε κατά λάθος την μπάρα βάρους 120 κιλών στον λαιμό του και πάσχιζε επί ώρα να απελευθερωθεί, χωρίς να υπάρχει κανείς τριγύρω να τον βοηθήσει.

Το σοκαριστικό περιστατικό καταγράφηκε καρέ καρέ από την κάμερα ασφαλείας του γυμναστηρίου. Στο κλιπ που κάνει σήμερα τον γύρο του διαδικτύου, ο Jason Layt εμφανίζεται να προσπαθεί να σηκώσει μια βαριά μπάρα, χωρίς να υπάρχει δίπλα του κάποιος για να τον βοηθήσει, όπως γίνεται συνήθως.

Κλείσιμο
Ξαφνικά, η μπάρα γλιστρά από τα χέρια του και πέφτει στο στήθος του, όπου και παρέμεινε για πάνω από 15 δευτερόλεπτα χωρίς ο 28χρονος να καταφέρει να απελευθερωθεί. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα αφού στη συνέχεια η μπάρα κύλησε στον λαιμό του.

Ευτυχώς για τον νεαρό Αυστραλό, κάποιοι άλλοι πελάτες του γυμναστηρίου είδαν τι συνέβαινε και έτρεξαν να τον βοηθήσουν.

Παρόλο που ο 28χρονος δεν τραυματίστηκε σοβαρά από το ατύχημα, είπε σε τοπική εφημερίδα ότι θα του πάρει καιρό να συνέλθει τελείως από το σοκ και δήλωσε αποφασισμένος να μην ξανακάνει ποτέ γυμναστική μόνος του.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο ατύχημα σε γυμναστήριο στην Αυστραλία μέσα σε πέντε μέρες. Ο 15χρονος Ben Shaw έμεινε επί 30 λεπτά ακινητοποιημένος κάτω απο μια μπάρα γυμναστηρίου στο Κουίνσλαντ την περασμένη Τρίτη, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση, χωρίς ακόμα να δείχνει σημάδια βελτίωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης