Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD): Το προφίλ των ηγετών και η φιλοναζιστική τους στάση

Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD): Το προφίλ των ηγετών και η φιλοναζιστική τους στάση

Το βασικό κίνητρο δημιουργίας του AfD ήταν η στάση της Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα και η απόφαση της να προβεί σε χρηματοδότηση της χώρας μας - Το Μεταναστευτικό και η ρητορική κατά των Μουσουλμάνων εκτόξευσαν το φιλοναζιστικό κόμμα

Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD): Το προφίλ των ηγετών και η φιλοναζιστική τους στάση
Είναι ανατριχιαστικό μόνο που το σκέφτεται κανείς: είναι η πρώτη φορά μετά το 1949 που μπαίνει στη γερμανική Βουλή ένα ναζιστικό κόμμα και μάλιστα με έντονες τις μνήμες από τις πιο αποτρόπαιες ημέρες του Β'Παγκοσμίου Πολέμου. Με τα μέλη του να είναι στην πλειοψηφία τους αναθεωρητές και με τους δυο βασικούς του εκπροσώπους να υποστηρίζουν πως πρέπει να αποκατασταθεί η αμαύρωση της φήμης των Γερμανών στρατιωτών, είναι σίγουρα ανησυχητικό αυτό το κόμμα να συναποφασίζει για το μέλλον της Γερμανικής δημοκρατίας. 

Δεν είναι τυχαίο ότι η αντιπρόεδρος του κόμματος Μπεατρίξ Βον Στορχ, μια όμορφη αριστοκράτισσα, όπως φανερώνει και το όνομα με γαλαζοαίματο παρελθόν που μάλιστα φτάνει μέχρι και το ελληνοδανεζικό βασιλικό οίκο, είναι εγγονή του μακροβιότερου Υπουργού Οικονομικών του Χίτλερ Γιόχαν Λούτβιχ Βον Κρόζιγκ. Ο Κρόζιγκ όντας ο πιο πετυχημένος Υπουργός ανέλαβε τη θέση του πρωθυπουργού και του υπουργού εξωτερικών αμέσως μετά την αυτοκτονία του Χίτλερ -και αυτό επειδή το επιθυμούσε ο Φίρερ στη διαθήκη του. Η ανατριχιαστική αυτή λεπτομέρεια λέει πολλά για το από που ακριβώς αφορμάται ένα κόμμα που, όπως έλεγε και αρθρογράφος της εφημερίδας Guardian "σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με αυτά της υπόλοιπης Ευρώπης. Δεν είναι ιμιτασιόν, είναι αυθεντικοί Ναζί, 100%". 

Και αυτό όντως συμβαίνει, αν αναλογιστεί κανείς ότι εκτός από την ακροδεξιά στάση της "καθαρόαιμα ναζί" Μπεατρίξ, αντίστοιχα υποστηρικτικές προς τους Ναζί δηλώσεις έκανε και ο νούμερο δυο του AfD, Αλεξάντερ Γκάουντελ, ο οποίος είχε δηλώσει πως «Αν κοιτάξω σε όλη την Ευρώπη, κανένας άλλος λαός δεν αντιμετώπισε με τόση καθαρότητα τις αδικίες του παρελθόντος όσο οι Γερμανοί». Για να τονίσει επίσης πως «Αν οι Γάλλοι είναι δικαίως υπερήφανοι για τον αυτοκράτορά τους και οι Βρετανοί για τον Νέλσονα και για τον Τσόρτσιλ, έχουμε το δικαίωμα να είμαστε κι εμείς υπερήφανοι για τα επιτεύγματα των γερμανών στρατιωτών σε δύο παγκόσμιους πολέμους» σε ένα βίντεο που έχει κάνει ήδη θραύση στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχει αυτούσιο στο youtube. 

Κλείσιμο
Πολιτικός επιστήμων ο ίδιος δεν αρνήθηκε ποτέ τις ακραίες απόψεις του από τότε ήδη που διατέλεσε διευθυντής του γραφείου του δημάρχου της Φρανκφούρτης. Η ευφυία του τον βοήθησε μάλιστα να πρωταγωνιστήσει στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας και να εκμεταλλευτεί το μένος των Γερμανών κατά των Ελλήνων, όταν  ξέσπασε η οικονομική κρίση. Ήταν τότε που σκέφτηκε να οργανώσει ένα κόμμα για να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική στάση της Καγκελαρίου στο ελληνικό ζήτημα!

Το AfD-Η εναλλακτική για τη Γερμανία δημιουργείται κατά της Ελλάδας!

Επομένως το βασικό κίνητρο δημιουργίας του κόμματος της "Εναλλακτικής για τη Γερμανία" ήταν η στάση της Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα και η απόφαση της να προβεί σε χρηματοδότησή της: όταν η καγκελάριος ανακοίνωσε το πρώτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, μια ομάδα οικονομικών συμβούλων και βουλευτών είχαν εκφράσει την αντίθεση τους και είχαν αποχωρήσει από το κόμμα. Ανάμεσα τους ο οικονομολόγος Μπερντ Λούκε και ο σημερινός ηγέτης του κόμματος Αλεξάντερ Γκάουντελ, καθώς και μια ομάδα τραπεζικών και οικονομολόγων οι οποίοι αποτέλεσαν και τα ιδρυτικά μέλη. 

Σύμφωνα λοιπόν με τους κεντρικούς τότε πρωταγωνιστές Αλεξάντερ Γκολάντ, Κόνραντ Άνταμ και Μπερντ Λούκε του κόμματος "Εναλλακτική Εκλογή 2013" τον Σεπτέμβριο του 2012 (που λίγο αργότερα τον Απρίλιο του 2013 ονομάστηκε "Εναλλακτική για τη Γερμανία") η αφορμή δημιουργίας του κόμματος ήταν ακριβώς αυτή η ξαφνική αλλαγή στη θέση της Μέρκελ υπέρ της Ελλάδας και γενικότερα η στάση των Χριστανοδημοκρατών υπέρ των προγραμμάτων διάσωσης των χωρών του Νότου. 

Παρότι στις εκλογές του 2013, τα ποσοστά δεν έφτασαν ούτε το 5%, το κόμμα κατάφερε να κερδίσει έδρες στις περιφερειακές εκλογές και να δείξει μια πρωτόγνωρη, για τα γερμανικά πολιτικά χρονικά, ανοδική πορεία. Όσο οι φωνές κατά των κρατών του Νότου, της Ελλάδας και των μεταναστών γίνονταν όλο και πιο έντονες, τόσο τα ποσοστά  AfD μεγάλωναν. Το 2017 το κόμμα έθεσε στο επίκεντρο των αποφάσεων του το Μεταναστευτικό και κατάφερε με κεντρικό σύνθημα κατά των Μουσουλμάνων να ανεβάσει τα ποσοστά του σε διψήφια. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε σίγουρα και το προφίλ των στελεχών του τα οποία, παρά τις ρατσιστικές απόψεις και δηλώσεις, έχουν πετυχημένες καριέρες και ανήκουν στην πιο εκλεκτή κρεμ ντε λα κρεμ του τραπεζικού και πολιτικού συστήματος. 

Ακολουθώντας  τη ρητορική των υπόλοιπων ακροδεξιών κομμάτων στη γηραιά ήπειρο υποστήριξαν ότι η γερμανική ταυτότητα πρέπει να διατηρήσει την καθαρότητα της και για αυτό πρέπει να εμμείνει σε μια αντι-ευρωπαική στροφή και να χαράξει ένα νέο πρόγραμμα κατά των “ξένων στοιχείων που απειλούν τα γερμανικά επιτεύγματα”. Επιπλέον παρότι εναντιώνονται στους γάμους των ομοφυλοφίλων, παραδόξως επιλέγουν μια ηγέτη λεσβία και μάλιστα με ξένη σύντροφο!

Αλίς Βάιντελ: Η λεσβία ηγέτης του ακροδεξιού AfD

Γι' αυτό και είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τι έκανε τους βασικούς αντιπροσώπους της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) να επιλέξουν την Αλίς Βάιντελ -εκτός από τον Αλεξάντερ Γκάουντελ- ως επικεφαλής. Μια οικονομολόγο και τραπεζικό που έχει τη βάση της στην Ελβετία -άρα δεν αποδίδει φόρους στο γερμανικό κράτος- και μεγαλώνει δύο παιδιά μαζί με τη λεσβία σύντροφό της που είναι από τη Σρι Λάνκα (!) και που καμία σχέση δεν έχει με το προφίλ μιας ακροδεξιάς. Επιπλέον η ίδια έχει ζήσει αρκετά χρόνια στην Κίνα ενώ μιλάει άπταιστα και τη γλώσσα. 

Οι φίλοι μάλιστα της Αλίκης από τα εφηβικά χρόνια του σχολείου κάνουν λόγο για μια «πανέξυπνη και ευρηματική Αλίκη όπως αυτή των παραμυθιών» και αδυνατούν να αντιληφθούν τη στροφή της προς ακροδεξιές θέσεις, αποδίδοντάς την στην ακραία πολιτική φιλοδοξία. Ωστόσο η πραγματικότητα αποκαλύπτει μια ευρωσκεπτικίστρια που ανέκαθεν ήταν κατά του ενιαίου νομίσματος και έδειχνε εμμονή με την απομάκρυνση της Γερμανίας από το άρμα της Ευρώπης. Είναι μάλιστα τέτοια η απέχθειά της έναντι της Ανγκελα Μέρκελ που την έκανε να συμμαχήσει ακόμα και με τους αντιδραστικούς του AfD ως τη μοναδική λύση στον αυστηρό της μονόδρομο- η ίδια έχει ανακηρύξει τους μουσουλμάνους σε Νο 1 εχθρούς της, κυρίως λόγω της στάσης που δείχνουν απέναντι στις γυναίκες, «τις οποίες αντιμετωπίζουν ως αντικείμενο αναγκάζοντάς τες να κρύβουν το σώμα τους κάτω από μαντίλες». 

Είναι προφανές πως το Μεταναστευτικό έχει δώσει πόντους στο ακραίο αυτό κόμμα της Γερμανίας και το συμπαθητικό προφίλ της Βάιντελ καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη την παρουσία του στη γερμανική πολιτική σκηνή. Σίγουρα η ίδια είναι από τις πιο σκληροπυρηνικές του κόμματος σε σχέση με την προηγούμενη ηγέτη Πέτρι, η οποία αποχώρησε και μάλιστα υποστηρίζει πως θα εμμείνει στις σκληρές της θέσεις όπως στον βαθύτατο ανθελληνισμό της. Και μια μικρή λεπτομέρεια: ο Μπγερν Χέκε, επικεφαλής του AfD στο κρατίδιο της Θουριγγίας, είχε δηλώσει πως είναι ντροπή για τους Γερμανούς να έχουν “μνημείο Ολοκαυτώματος”. Ανατριχιαστικές οι εποχές που έρχονται, με όλη τη σημασία της λέξης, όχι μόνο για τη Γερμανία αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης