Συγκλονιστικό! Ο τυφώνας Ίρμα είναι μεγαλύτερος από την Ελλάδα και την Ιταλία μαζί

Συγκλονιστικό! Ο τυφώνας Ίρμα είναι μεγαλύτερος από την Ελλάδα και την Ιταλία μαζί

Δείτε τον προσαρμοσμένο χάρτη στην ευρωπαϊκή ήπειρο - Θα κάλυπτε ολόκληρη την Κεντρική Ευρώπη - Βίντεο σοκ μέσα από τον τυφώνα που σαρώνει τη Φλόριντα

Συγκλονιστικό! Ο τυφώνας Ίρμα είναι μεγαλύτερος από την Ελλάδα και την Ιταλία μαζί
Ένας χάρτης προσαρμοσμένος στον ευρωπαϊκό χάρτη, αναδεικνύει το μέγεθος του τυφώνα Ίρμα, ο οποίος, αν και υποβαθμισμένος στο επίπεδο 3, ετοιμάζεται να πλήξει με σφοδρότητα τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως φαίνεται στον χάρτη, ο ίδιος τυφώνας, αν εκδηλωνόταν στην ευρωπαϊκή ήπειρο, θα καταλάμβανε μία έκταση όσο η Κεντρική Ευρώπη και σίγουραμ, μεγαλύτερη από την Ελλάδα και την Ιταλία μαζί!

Ο τυφώνας Ίρμα συνεχίζει την καταστροφική του πορεία προς τη χερσόνησο της Φλόριντα, ενώ σαρώνει την Κούβα. Έχει αφήσει πίσω του τουλάχιστον 25 νεκρούς στην Καραϊβική και καταστροφές ανυπολόγιστη αξίας.

Κλείσιμο
Δείτε τον προσαρμοσμένο χάρτη...


Βίντεο-σοκ μέσα από τον τυφώνα Ίρμα που θα σαρώσει τη Φλόριντα

Πανικός στις ΗΠΑ - Εντολή εκκένωσης σε 6 εκατ. κατοίκους - Πάνω από 54.000 σε 320 καταφύγια - Τουλάχιστον 25 νεκροί μέχρι τώρα από το πέρασμα στην Καραϊβική - Μία «ανάσα» από τις αμερικανικές ακτές, με ανέμους 205 χλμ/ώρα



Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντας κλήθηκαν από τις αρχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σήμερα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Πολιτείας στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, που απειλείται από την άφιξη, εντός των προσεχών ωρών, του σφοδρού κυκλώνα Ίρμα.

Οι υπηρεσίες διάσωσης της Φλόριντας (Division of Emergency Management) «εκτιμούν ότι 6,3 εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντας έλαβαν εντολή εκκένωσης», έναντι 5,6 εκατομμυρίων χθες το βράδυ, επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο του κυβερνήτη.

Περισσότεροι από 54.000 άνθρωποι έσπευσαν σε περίπου 320 καταφύγια που έχουν ανοίξει οι αρχές σε ολόκληρη την Φλόριντα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι έχουν λάβει από μόνοι τους μέτρα προφύλαξης, πριν από την προβλεπόμενη άφιξη την Κυριακή το πρωί της Ίρμα.

Η βροχόπτωση ξεκίνησε στο Μαϊάμι...


Ο κυκλώνας έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων στην Καραϊβική. Tο καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 6 ανθρώπους στα βρετανικά υπερπόντια εδάφη, γνωστοποίησαν σήμερα οι τοπικές αρχές, την ώρα που οι κάτοικοι προετοιμάζονται για την άφιξη ενός νέου κυκλώνα, του Χοσέ.

«Υπάρχουν 5 επιβεβαιωμένοι θάνατοι» στις βρετανικές Παρθένες Νήσους, επισήμανε σε ένα μήνυμα προς το Γαλλικό Πρακτορείο η τοπική κυβέρνηση, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να προετοιμαστούν για την άφιξη του κυκλώνα Χοσέ.

«Οι πολίτες πρέπει να σπεύσουν σε καταφύγια το αργότερο έως το απόγευμα, καθώς αναμένουμε την άφιξη του κυκλώνα Χοσέ, ο οποίος αναμένεται να προκαλέσει καιρικές συνθήκες επιπέδου τροπικής καταιγίδας» προειδοποιεί σε ένα δελτίο τύπου η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών των Νήσων.

Στο δελτίο τύπου σημειώνεται επίσης ότι έχουν προκύψει προβλήματα ασφαλείας «που σχετίζονται με λεηλασίες» και τονίζεται ότι από τις 18.00 έως τις 06.00 τοπική ώρα επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με το τελευταίο ανακοινωθέν, ο τυφώνας Ίρμα, που υποβιβάστησε σε κατηγορία 3, θα πλήξει το κατώτερο άκρο της Φλόριντα, το West Key τις επόμενες ώρες, με ταχύτητες ανέμων 205 χλμ/ώρα. 

Βίντεο από κυνηγούς καταιγίδων μέσα από τον τυφώνα

Όταν ακούς τον κυβερνήτη της Φλόριντα να απευθύνει δραματική έκκληση στους κατοίκους να φύγουν όσο πιο μακριά μπορούν, διότι δεν θα επιβιώσουν από τον κυκλώνα-φονιά Ίρμα, τι δεν καταλαβαίνεις; Αν δεν σου κάνει καμία αίσθηση, τότε μάλλον ανήκεις σε αυτήν την ιδιαίτερη «φυλή» των «κυνηγών τυφώνων»!

Αυτή τη φορά, οι θεότρελοι αυτοί τύποι, δεν πήραν απλώς στο... κατώφλι έναν ανεμοστρόβιλο. Αυτή τη φορά επιβιβάστηκαν σε ένα αεροπλάνο, απογειώθηκαν και έσπευσαν απευθείας πάνω στον υπερκυκλώνα Ίρμα, ο οποίος σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του στον Ατλαντικό και έπεται συνέχεια στη χερσόνησο της Φλόριντα.

Ενώ εκατομμύρια κάτοικοι εκκενώνουν τα σπίτια και τις περιοχές που μένουν, μία ομάδα μετρημένη στα δάκτυλα του ενός χεριού, όχι μόνο δεν έτρεξε μακριά, αλλά βάλθηκε να συγκρουστεί και να αναμετρηθεί με το χειρότερο στοιχειό της φύσης. Τον «Ιρμα-γεδδών».

Οι «κυνηγοί τυφώνων» κατέγραψαν μοναδικές και υπέροχες εικόνες από τον φονικό τυφώνα, πιο κοντά από κάθε άλλον και ακολούθως μπήκαν μέσα στην Ίρμα και κατέγραψαν με την κάμερα τη μανία της φύσης.

Δείτε τα εκπληκτικά βίντεο... 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης