Ο Τραμπ «εξοπλίζει» τη Νότια Κορέα με ισχυρότερους βαλλιστικούς πυραύλους

Ο Τραμπ «εξοπλίζει» τη Νότια Κορέα με ισχυρότερους βαλλιστικούς πυραύλους

Σύμφωνα με τη Σεούλ έδωσε το πράσινο φως προκειμένου να αυξηθεί η γόμωσή τους και να φτάσει τα 1.000 κιλά - Παράλληλα ενέκρινε την αγορά από τη Νότια Κορέα αμερικανικών όπλων αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ο Τραμπ «εξοπλίζει» τη Νότια Κορέα με ισχυρότερους βαλλιστικούς πυραύλους
Σε μια νέα κίνηση στη «σκακιέρα» της διαμάχης με τη Βόρεια Κορέα προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ
, ο οποίος σύμφωνα με το Λευκό Οίκο «έδωσε την αρχική έγκρισή του για τις σχεδιαζόμενες αγορές από τη Νότια Κορέα αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού (αξίας) δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Προηγήθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου των ΗΠΑ με τον ομόλογό του της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν, στην οποία οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να ασκούν σθεναρές διπλωματικές και οικονομικές πιέσεις στη Βόρεια Κορέα.

Κλείσιμο
Παράλληλα από τη Σεούλ έγινε γνωστό ότι Τραμπ και Τζε-ιν συμφώνησαν να αναθεωρηθεί μια διμερής συμφωνία η οποία θέτει περιορισμούς στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων από τη Σεούλ. Η συμφωνία του 1979, η οποία αναθεωρήθηκε για τελευταία φορά το 2012, ορίζει ότι οι βαλλιστικοί πύραυλοι που αναπτύσσει η Νότια Κορέα θα έχουν βεληνεκές που δεν θα υπερβαίνει τα 800 χιλιόμετρα, ενώ η γόμωσή τους δεν θα ξεπερνά τα 500 κιλά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νοτιοκορεατικής προεδρίας, την οποία υπογράφει ο εκπρόσωπός της Παρκ Σου-χιούν, οι δύο ηγέτες «κατέληξαν σε μια επί της αρχής συμφωνία για να αναθεωρηθεί η "οδηγία για τους πυραύλους"».

Στην ανακοίνωση, την οποία μετέδωσε ρεπορτάζ το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ο Παρκ ανέφερε ότι ο Τραμπ συμφώνησε να διπλασιαστεί το μέγεθος της γόμωσης —των εκρηκτικών υλών που φέρουν οι νοτιοκορεατικοί πύραυλοι— όπως επιδίωκε η Σεούλ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης